Patuturi si tarcuri

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Patut bebelush
MaryP
Imi spuneti si mie ce patut sa cumpar la bb? Mie mi se par cele pliante practice, dar imi plac mai mult cele de lemn (mi se par mai dragalase dar si mai ...de incredere).Nu ma pricep deloc si m-am gandit ca poate ma ajutati in luarea unei decizii.

giayan
Noi am luat un patut pliant ,dar dupa 4 luni de folosire au inceput sa cedeze cusaturile.deci,parerea mea e sa iti iei unul de lemn,este mai sigur.

Caterinuta
Maya are patut pliant din considerente practice (pendulam intre casa bunicilor si casa noastra si nu puteam cara ditamai patul de lemn de fiecare data). Insa am ajuns sa mai cumparam unul si pentru bunici fiindca doar tata se pricepe sa desfaca clemele si nu-l puteam demonta nicicum in lipsa lui. Deci considerentele nostre practice au cazut. Nu-mi place nici salteaua sa acum ma gandesc sa-i comand una, fiindca nu se gasesc de dimensiunea patutului etc etc.
Deci mai mult probleme. Pe cand daca iei un patut din lemn nu mai ai nici o durere de cap. Chiar zilele trecute am vazut unul, cu masuta de infasat, cu sertare. Foarte, foarte dragut, si ma gandeam ce desteapta as fi fost daca as fii cumparat ceva de genul asta.
In concluzie pledez pentru patutul din lemn.

MaryP
Multumesc de pareri. Parca asta si doream sa mi se raspunda.:)
Voi lua unul de lemn!

Natasa
Noi avem acasa patut de lemn, mare si solid, poate sa doarma pina la 3-4 ani in el, dar probabil ca n-o sa vrea el atit. Al nostru are parte mobila, care se poate ridica sau se lasa, atunci cind incepe sa se ridice in picioare. E foarte important sa fie suficient de inalt sa nu cada in cap dintr-un patut care are salteaua foarte sus. Singurul dezavantaj cu patutul de lem a fost atunci cind a inceput sa se ridice in picioare si ca sa se aseze se trintea si mie imi statea sufletul in loc ca da cu capul de zabrele (pe trei sferturi imbracate in pernute d'alea de protectie). Asta a tinut cam o luna, dar acum iar e patutul ideal. Al nostru are si sertare jos si lucrurile lui sint la indemina.
La cele doua rinduri de bunici are patut tip tarc. E mai incomod sa ajungi la el, mai ales daca vrei sa-i dai ceva noaptea sau daca abia ai nascut si trebuie sa-l ridici. Altfel, sint mari si dragute si sigure.
Cu experienta de acum, daca ar trebui sa sfatuiesc pe cineva, atunci as inclina spre cel de lemn (nu mai vorbesc de considerente estetice, ca e clar ca cele de lemn sint mai frumoase)

andre_ea
Si noi tot patut din lemn avem. Are sertar jos f. la indemana. Din nefericire noi suntem la faza in care se ridica in picioare in el si eu mor de spaima ca se loveste de gratii in cazul in care cade. Sper sa nu ne tina nici pe noi mult faza asta.
Are 2 nivele. E destul de mic si la nivelul de jos nu imi e greu sa il ridic pe bb. Speram sa il folosim pana la 3 ani. Noi l-am luat de la Barza.

baicualina
si noi tot patut de lemn avem!are 2 nivele si e f bun!sant f multumita de el!

asterix 10
Si eu am optat pentru patutul din lemn ca era mai aspectos si functional deoarece avea sertar jos si aveam toate lucrurile la indemana dar cred ca doar eu am fost incantata ca baietelul meu cum il puneam acolo parca il musca incepea imediat sa planga si se trezea si din cel mai profund somn.I-am cumparat tarc pentru a sta ziua in el si am constatat ca ziua cand il puneam in sufragerie se juca se uita la televizor si il lua somnul fara probleme, il gaseam adormit.Asa ca am demontat repede patutul si seara bagam tarcul in dormitor si il culcam in el.I-am pus o plapuma de lana in loc de saltea si il puneam acolo ii lasam veioza aprinsa si adormea singur.Pentru mine tarcul a fost mana cereasca si am scapat si de grija ca se putea lovii de grilajele de lemn.

b_irina_c
Eu am de patut lemn si sunt foarte multumita. Am facut huse pentru aparatorile lui si asa parca am pat nou de cate ori schimb husele . Spor la cumparaturi.

gabitza_gargaritza
parerea mea este sa iei unul de lemn. este mai rezistent si mai frumos. ar fi ideal sa iei unul la care se lasa in jos jumatate dintr-o latura (ca sa nu te apleci prea tare dupa nastere). in plus am citit ca paturile pliante atrag praful.

Ela2001
Vad ca fetele care au raspuns au cumparat patut din lemn si sint multumite.
Eu, in schimb, ma felicit ca n-am cumparat unul din lemn.
Noi avem unul pliant de 1 an si 4 luni si nu prezinta nici o urma de uzura; nu s-a rupt nimic la el,nu s-a descusut deloc.
La ai mei are un patut din lemn si sint nemultumita de el; e f periculos. Se poate lovi f tare de barele de lemn, isi baga picioarele printre stinghii de poate sa si le rupa.
Aveti niste bebei atit de cuminti, incit nu sar in patut, nu se arunca pe spate sau altfel, nu s-au lovit niciodata in patut?
Plus ca patutul pliant il poti lua oriunde si nu se pliaza/stringe asa de greu. Noi l-am luat si la munte.

ancutzathree
noi avem patutz pliant si suntem tare multzumitzi de el,Alex al meu cat e de activ cred ca s-ar fi lovit deja de sute de ori in unul de lemn,plus ca putem sa-l transformam in tzarc daca vrem,e foarte usor de transportat si e mai "soft" dupa parerea mea si chiar nu atrage praful(cum sustzinea cineva mai sus)...are masutza de schimbat bb,salteaua se leagana,poate fi reglat pe inaltzimi,etc.
decizia itzi apartzine!

Bic
Nu mi=o luati in nume de rau... am vazut pe-aici de forum ca multe mamici folosesc patul acela pliant din plastic drept patut de baza. Ala e de fapt un pat de voiaj si nu un pat de folosinta zilnica. E foarte bun pentru vacante, dar cred ca asa cum scrieti citeva aici, cedeaza repede la folosinta zilnica. Plus ca ma indoiesc ca ofera un suport adecvat coloanei, lucru foarte important pentru bebelusi in perioada lor de formare.

MaryP
Fetelor dar voi imi tot spuneti despre frica voastra sa nu se loveasca copiii in barele acelea...Dar daca faci aparatori de jur imprejul patului? Se mai pune problema de lovit? Sunt contradictorii sfaturile...sa iau de lemn, dar se lovesc copiii...

Bic
Eu am aparatori si functioneaza foarte bine. Am inteles ca se gasesc si in Romania. Dar nici eu nici sora-mea nu am avut la patutul nostru din lemn si nu ne-am spart capul niciodata.

inaioana
Katja are 2 ani in curand si inca doarme in patutz de panza. Este extrem de practic din toate punctele de vedere si nu are nici un inconvenient dintre cele pe care le are cel de lemn. Nu cedeaza deloc, dupa 2 ani de folosintza zilnica e impecabil!!!
Nu vad de ce te indoiesti ca ofera suport coloanei...din acest punct de vedere este identic cu orice pat cu o saltea buna (adica nu moale sa se afunde bebe in ea). Salteaua e rigida, daca vrei ii poti pune la nivelul de jos si o alt saltea...nu vad legatura cu coloana nici sa ma bati!

Mary, eu recomad calduros si fara rezerve patul de panza!!! In privintza igienei, sigurantei si ca faptului ca este extrem de practic prin multiplele feluri in care il poti utiliza...nu suporta comparatie cu cel de lemn!

aurelia1278
Eu am patut de lemn pentru fetita mea, mostenit de la taticul ei. Si mie mi-a fost teama o perioada sa nu se loveasca, atunci cand se ridica in picioare dar nu stia inca sa se aseze in fundulet. Nu s-a intamplat nimic dar fetita mea este deosebit de cuminte (sau mai bine zis cu un simt al pericolului foarte dezvoltat ).
Dezavantajul (mare!) este ca trebuie sa caram patul de lemn cu noi cand plecam in vacanta, nu doarme in altfel de pat. Daca ar fi fost invatata de la inceput in pat pliant, ar fi fost mult mai usor.

Melania 14
Mary eu cred ca puiutii se obisnuiesc cu patul pe care-l au de la inceput .Cel de lemn e OK numai ca e mai ingust cu 10 cm decat cel tip tarc( adica 60 cm ) si daca mai iei din spatiu si cu aparatorile... .Cel tip tarc are 70 cm latime si nu are nevoie de aparatori .
Noi avem tip tarc desi eu mi-am dorit foarte mult de lemn, e mai sigur, mai frumos , mai , mai , mai...., ACUM insa sunt foarte bucuroasa de alegerea facuta.Bblasa s-a obisnuit asa de mult cu el , se impinge in plasa laterala cand doarme si-si stecoara manutele pe sub saltea nu mai are mult si doarme sub ea .Stau linistita cand se dezechilibreaza ca nu da cu capul in ceva si mi-a placut faptul ca are mai multe nivele . Chiar la inceput cand e mic ( pana la 7-8 luni) poti depozita hainute si altele dedesubtul platformei in spatiul ramas iar daca nu-i place de el cand il vei muta la cel mai de jos nivel poti atunci sa-i cumperi de lemn si sa-l folosesti pe celalalt pe post de tarc.
Si in finalul povestirii ma repet cu faptul ca fiecare BB se obisnuieste cu patutul initial, nu am vazut nici un cap spart si piciorus rupt din cauza celui de lemn si nici vreun BB mucos pt ca cel tip tarc e prea aproape de podea.

speel
Si noi tot de lemn avem,si fara aparatori.Aici sunt interzise,nu gasesti asa ceva in magazine.La inceput mi-a fost mila cind a inceput sa se intoarca se lovea de grilajul de lemn.Am vrut sa-i pun aparatori si mi s-a spus ca nu e voie,au fost cazuri cind s-au axfisiat copiii si de aceea in Olanda e interzisa folosirea lor.Dar.....s-a lovit doar citeva zile pentru ca si-a gasit refugiul in berry cu care doarme .in fiecare dimineata berry e intre caputul lui Ricardo si barele de la pat.Oricum,acum am crescut si ne trebuie alt patuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Patut pliant (portabil)
pisi_ella
Buna! As vrea sa-i cumpar lui Matei un patut din asta portabil..sau pliant...cum s-o numi. El are patut de lemn si e ok, dar as vrea unul din asta pentru calatorii. Nu as vrea unul scump, avand in vedere ca nu plecam ff des in calatorii.
Am vazut unul la Carrefour cu 2.000.000. Nu mai stiu ce firma era..parca Primii Pasi. Oare e bun si unul de 2.000.000, avand in vedere sa nu o sa-l folosim ff des?
As cumpara si second hand...am vazut pe net...pe la 1.800.000. Dar mi se pare mica diferenta, mai bine iau unul nou.
Aveti patut din asta? Cam pana la ce varsta poate dormi bb in el?

MaryP

Eu am luat Primii Pasi si e fooarte dragut si mie mi se pare rezistent. Numai ca pana descoperi sistemul ...se monteaza cam greu....
Cred ca o sa-i placa la bb-le meu!!

crig72
inainte s-o nasc pe mariuca cineva mi l-a recomandat ca model.(neonato happy).L-am cumparat si am fost foarte multumiti de el.Are fermoar la unul din capete si a fost foarte util.Ai intrebat pana la ce varsta...depinde si de model(de dimensiuni).

mira_m
E foarte bun, noi il avem de cand s-a nascut copilul. Pentru calatorii e ideal deoarece ocupa f putin spatiu. Al nostru e permanent. Doarme si acum in el, cred ca va incapea pana aprope de 3 ani, insa dupa doi ani nu prea mai vor copii sa stea in el.

uki

Buna!

si noi avem un patut din asta pliant, e de la Chicco, l-am gasit tot in Carrefour la oferta, si de cand avea Mariuca 8 luni doarme in el, pana acum la 2ani si 3 luni, si cred ca si de acum incolo, ca nu l-am luat numai pt calatorii, desi pt asta e super bun, ca ocupa loc putin in masina, nu e greu si se monteaza usor! are plasa rezistenta (la cate picioruse a dat Mariuca in el)

deci... e bun! cred io asa, ca pana pe la 3 ani, daca mai incape in el, functie de inaltimea copilului, e valabil, daca e mai inaltut, s-ar putea sa nu aibe loc ...dar se vand, sau se pun la pastrare in asteptarea lu' bb2 (ca in cazul nostru)

RaluD
Bun, bun, bun !
Noi avem pt amandoua si ne e f bine.

pisicuta si matei
si noi tot pe cel Primii pasi l-am achizitionat acum vreo luna tot cu 2 mil si suntem tare multumiti de el.este usor,practic si usor de montat si demontat(2-3 min).poate fi folosit si pe post de tarc.e patutul ideal

pisi_ella

Aaa, e bine! Cred ca de-asta luam, pana la urma. Maine il luam....Numai ca nu mai stiu unde era promotia...la Cora sau Carrefour...Aveti idee cumva?
quote:

pisicuta si matei
noi de la carrefour l-am luat.deci probabil ca inca mai e promotie acolo.
pisi tocmai m-am uitat in catalog si la carrefour si la cora si in nici unu nu este la promotie patutul.nu stiu ce sa zic.poate ca este totusi 2 mil si nu este la promotie.incearca in carrefour-parerea mea.

ellej
noi am luat azi din CORA patutul Chicco, cu 2 milioane. Inca nu stim cum e, o sa vedem cu prima ocazie.

pisi_ella

Da?????? Inseamna ca suntem noi chiori!! Am fost azi la Cora si nu am vazut nici un patut Chicco, la 2.000.000!! Ce ma oftic!! INca nu am cumparat nici unul, am fost si la Cora, si la Carrefour, in recunoastere. Am fi luat unul de la Cora, dar s-a enervat barbatu'meu ca era a treia oara cand NU SE PUTEA PLATI CU CARDU' si ne-a luat pe sus si am plecat la Carrefour! Numai ca acolo nu erau patuturi sub 2.300.000 si nu am luat...Mergem maine la Cora iar
Si e misto patutul? Cum de nu l-am vazut? Nu-mi vine sa cred ca e numai 2.000.000, patut Chicco!
Maine mergem sa-l luam la prima ora!

pisicuta si matei
da e misto patutu.si noi tot pe cel chicco am vrut sa il luam dar nu l-am mai prins la promotie si atunci l-am luat pe cel primii pasi.dar cel chicco este aproape identic cu cel primii pasi.

amalisimona
Noi avem Primii Pasi, si cred ca l-am desfacut si rasfacut de zeci de ori pana acum. Suntem foarte plimbareti si nu stiu ce ne-am fi facut fara el. Probabil am fi stat acasa.

Psi_ella, nu cred ca merita sa cumperi un patut second-hand avand in vedere pretul unuia nou. Eu nu ca nu as cumpara unul second-hand, dar nici nu as putea sa-l vand pe al Sorinei, pentru ca toata panza de pe marginile superioare e impregnata cu saliva ei (din perioadele in care o mancau gingiile si simtea nevoia sa stea agatata cu gura de patut ). Mi-as face mustrari de constiinta sa vand patutul unui alt copil, din motive de igiena (pentru ca stiu ca nici eu nu as cumpara un patut "lins" de un alt copilas).

crig72
amalisimona eu am spalat patutul de nu mai stiu cate ori.cred ca penru unii ar fi de mare ajutor un lucru de calitate second hand.Eu as fi cumparat dar n-am avut de la cine.

Luizax

Noi avem de la neonato, e f bun, acum il folosim la al doilea bebe :))). E patutz si e si tzarc (daca scoti patul care se prinde de margini cu niste cleme). Pana la ce varsta? pana sare bebe din el :)))

anielas
Si noi avem patut pliant si e minunat...l-am folosit la munte la bunici..peste tot..Ina e dependenta de el..nu prea adoarme in alt loc
Sa ne spui ce i-ati luat lui Matei pana la urma

codruta_grg

Noi avem unul baby care. Si noi l-am luat dupa noi pe unde am mers (desi acum doarme cu noi in pat dupa ora 12 nopatea). Acum i-am mutat jos nivelul dar i-am mai cumparat o saltea din cocos. Voi nu ati luat alta saltea la patut cand au mai crescut bebelusii?

pisi_ella
Buna!! Am cumparat un patut! Meggy scrie pe el....nu stiu ce firma o mai fi si asta...dar restul erau de la 2.300.000 in sus, iar asta, 1.900.000. Pare misto, dar nu stim cum sa-l montam!! Adica nu stim cum se indreapta barele laterale...zice sa apesi undeva intr-un punct la mijloc...dar nu ne prea dam seama cum!! Ca apasam....si degeaba!! La voi cum e??
Haideti ca va anunt daca am reusit...Sau poate-mi dati voi vreo idee ..

crig72
pisi_ella sa-l stapaniti sanatosi!!
hai sa-ti spun cum e la noi..se ridica lateralele(adica bratele pe lungime si latime) si apoi se apasa in mijloc unde vine salteaua.

pisi_ella
La noi nu e asa...Se apasa intr-un punct, la mijlocul lateralei (e un cerc desenat acolo unde trebuie sa apesi)...insa nu am reusit sa indreptam decat doua dintre ele (dintre laterale). Asta s-a intamplat dupa chinuri indelungate, fara sa ne dam seama cum functioneaza...pur si simplu...am NIMERIT! Acum mai avem de indreptat 2 si zau daca ne mai iese figura!!
Brabatu-meu zice ca se duce maine iar la Cora, sa-i arate aia cu se face!! Ca o ora jumate ne-am tot dat cu parerea si am apasat in toate chipurile...si nimic! Adica l-am facut doar pe jumatate!!
Asa e misto..pare solid...dar al naibii mecanism!
quote:

narcisa
Ella, citeste cu atentie prospectul, dar cu atentie...., am patit-o si noi si e imposibil sa nu-i dati de cap.
Noi avem de la Hauck vreo doua, unul a ramas la mama in RO, si la primul tot cum descrii neexperimentati ne-am dus la magazin cu scandal ca e stricat si era OK; dupa ne-am obisnuit.
De obicei cum ti-a descris cineva mai sus(mecanismele sint asemanatoare) intii se indreapta barele sus si pe urma inpingi in mijlocul patutului pt. fixare. Invers nu functioneaza niciodata.
narcisa

ellej

n-am vazut patutul inca pentru ca l-a luat al meu sot, eu fiind acasa cu glezna sucita. am cazut in fata policlinicii cu copilul in brate!; al meu a dus patutul direct la soacra-mea, ca acolo va sta bebelul cateva zile. asta sa ma invat minte sa mai port panofi cu tocuri care alunca. bine ca el nu s-a lovit iar eu nu mi-am rupt nimic, doar o luxatie urata.

Dar am inteles ca e chicco si a costat 2 mil. de la cora din pantelimon. cred ca e asta http://www.reclama.ro/patuturi-copii/patut-caddy-269/

pisi_ella
La Cora de la Lujerului, sotul meu a vazut patut Chicco cu 2.300.000, dar cica era intre 0-4 luni!! I-am zis ca poate nu a vazut el bine. A zis ca se mai uita maine.....ca merge sa-i arate aia cum se face patutu' asta , ca l-am apasat in toate partile, zau asa.

ellej
Asa zic si eu, bine ca n-a fost mai rau.

Poate era vorba de 0-4 ani? Nu prea cred nici eu ca patutul era pentru 0-4 luni. Desi, la cate minuni poti cumpara...

pisi_ella
Fetelor...am facut patutul! A fost barbatu'meu la Cora inapoi si i-a rugat p'aia sa-i arate cum se face! Ma rog...asa cum mi-ati zis si voi...trebuia sa tragem de chestia aia de la baza patutului ...Eu ii zisesem ca asa tre' sa faca, dar el cica nuuu.....ca nu are aia legatura cu lateralele! Si na! Uite ca are!!
E super misto patutul si e marreee....Doarme 3-4 ani in el! Super-achizitie!

amalisimona
Pisi, sa-l stapaniti sanatosi!

Crig72, si eu am "spalat" lateralele alea ca nu le suportam. Impropriu spus spalat, pentru ca nu se poate da jos panza si m-am chinuit cu o carpa uda pe care o tot clateam. Iti dai seama ca nu am putut pune detergent, in schimb am pus putin spirt diluat. De bagat dusul pe el nu am avut curaj de teama sa nu rigineasca ceva pe la tevile si mecanismnele alea de pliere...ca sa aiba dupa aia de unde iesi rugina prin panza. Tu cum l-ai spalat?

yryna11
asta e si problema mea.Am citit ca se foloseste partea superioara pana la 5 luni.Fetita mea are 7 luni,asa ca astazi n-am hotarat sa renunt la ea, dar ramane tarc si mi se pare ca e prea jos salteaua.Cum sa doarma acolo?Nu e curent?Mai ales dupa baita?Ma gandesc ca mai bine ii faceam unul pe comanda

pisi_ella
Asa si la noi...e ff joasa salteaua! Dar o sa mai pun ceva peste ea...vad eu ce.
Oricum...noi nu-l vom folosi decat in voiaj...si in casa...ca tarc. Si l-am asezat in sufragerie, intr-un loc ferit de curent.

Da' chiar....poate ne dau fetele vreo idee ce sa punem peste saltea...ca sa o ridicam putin!

pd
Noi i-am cumparat pe comanda o saltea de vreo 10 cm inaltime si asa n-a mai fost nici o problema.

pisicuta si matei
eu cred ca cel putin teoretic s-a tinut cont de niste considerente de siguranta pentru copil in momentul in care s-a proiectat patul,ca altfel nu il mai cumpara nimeni.noi i-am cumparat o saltea normala si doarme acolo fara sa fie curent si fara sa pateasca ceva!

pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_teohari spune:

Buna fetelor, am cumparat un patut pliant de la Chicco si daca ii pun saltea groasa, paturi, plapumi stau si ma gandesc atunci cand plec cu el in concediu trebuie sa car toate accesoriile cu mine si ce afacere am facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pai de ce sa-i cari toate alea dupa tine? Eu in concediu iau doar patul, cu salteaua din dotare care se strange in jurul lui, fara aparatori, plapumi, alte chestii. Pai altfel...vb ta..ce afacere ai facut? A mea oricum nu doarme invelita asa ca scaul de dormit sa traiasca!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_teohari spune:

Pai am citit ca majoritatea mamicilor care au un astfel de pat, ba au facut saltea pe comanda, ba au pus nu stiu cate paturi sau plapumioare din cauza ca este foarte jos, asta asa este, si eu am sa ii pun. Si iti dai seama daca acasa le folosesti in concediu nu cred sa renunti la ele. Si nu e nici o sfaraiala sa zicem asa. Sa te cari cu tot calabalacul dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Am si eu un tarc de la neonato. Fetita inca nu sta in picioare in el, mai mult pe burta, cele 10-15 min legate. Nu credeti ca ii este cam rece sa stea cu burta pe linoleumul ala? Voi ce ziceti? Eu nu ma pot gandi decat ca raceste la rinichi si la alte organe.

Geo si
Bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pai am si io saltea facuta pe comanda, e mai groasa intr-adevar, dar ptr cand plecam de acasa n-o car dupa mine. E fix acelasi lucru, la fel de tare, ca si aia de la patut, numai ca aia e mai subtire..

Bebitapune-i un cearceaf ceva, cu o paturica sub el.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput