Cresa buna in Craiova!

Cresa buna in Craiova! | Autor: camelia72

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit!
Ma intereseaza o cresa buna in Craiova,baietelul meu implineste 2 ani in iulie iar eu sunt nevoita sa incep serviciul!Avem de optat intre bona si cresa iar dupa mai multe dezbateri si recomandari am ajuns la concluzia ca i-ar fi mai bine copilului la cresa si pt. linistea noastra...!
Noi locuim pe Calea Bucuresti,zona pietei mari si as avea nevoie de recomandari...unde am putea duce copilul?
Multumesc anticipat!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

Buna Camelia!
Am trecut si eu prin experienta "cresa" cu fiul meu de 1,8 luni. L-am dus la Pinochio pe Calea Bucuresti, doar 3 zile. De ce? Pentru ca mari semne de intrebare am avut cand in ultima zi am luat copilul cu dungi pe obraz care nu i-au trecut decat in 3 zile, iar de la experienta "cresa" psihic e darimat. Nu pot sa mai plec de linga el, nu pot sa mai merg cu el in alta incinta decat acasa...de teama ca-l abandonez! Nici cand il duc la bunici cu care a stat inainte de cresa din cand in cand, nu mai vrea, face scandal cand il las la ei. Si a trecut 1 luna de cand nu l-am mai dus la cresa.
Trebuie sa fii foarte atenta cu el daca il duci, insista sa te lase sa stai cu el acolo o perioada scurta de timp, fiindca altfel ajunge la sentimentul abandonului.
Si bineinteles ca a plins cat a stat acolo 4 ore, de il luam pe brate de lesinat ce era, cu ochii umflati si a mai facut si laringita.

Sfatul meu: sa nu ne jucam cu psihicul copilului care e foarte fragil, poate ai noroc de bona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Ariciu,multumesc de sfaturi...eu chiar nu ma gandeam ca va suferi sau va avea sentimentul de abandon!El,in general, este destul de sociabil,nu a plans niciodata dupa mine si l-am mai lasat pt. scurt timp si cu alte persoane!Ma gandeam ca-i va prinde bine in compania copiilor si ar fi bine sa se invete cu un program...depinde acum si de colectivul de cadre de acolo...si eu cam tot la Pinocchio ma gandeam,fiind si mai aproape!Tu cat timp l-ai lasat la cresa si cum ti s-a parut personalul de la Pinocchio?Cat costa meniul /zi si cum ti s-au parut conditiile si mancarea de acolo?Scuza-ma,te rog,ca-ti pun atatea intrebari dar eu chiar sunt direct interesata si as fi incantata daca m-ai ajuta sa fac o comparatie intre bona si cresa!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

si noi vrem mai multe detalii... si andrei e foaartee sociabil...

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

Am sa va ajut cu informatii cam cat stiu si eu.

Eu l-am dus 3 zile, dar dupa cum v-am spus nu s-a adaptat. Recunosc ca si timpul a fost scurt, dar a facut laringita (de urlat si plins)si am intrerupt.
De mincare ce sa zic? Meniul e afisat pe hol, le da o masa dimineata, una de prinz si o gustare dupa-amiaza. Meniul era bogat pe hirtie ca de vazut nu am vazut decat gustarea care mi-o dadeau la pachet (un mar, o eugenie, un pachet de biscuiti).
Nu mi-a placut ca nu m-au lasat sa vad sala de clasa si patuturile, cica pling copii daca ma vad si tipa dupa mama lor.
Asa ca deschideam usa, il luau infirmierele si gata!
Am fost atenta din prima zi cu tot personalul ca era 8 martie si am zis ca poate sunt si ele mai atente cu el.
Taxa e in jur de 40.000 lei/zi, program de la 8-18.
Sunt cate 2 asistente si 2 infirmiere pe tura, e curat (pe hol ), peretii din sala de clasa sa nu va asteptati sa fie ca le gradinita! Sunt albi ca la spital, nu este nici un desen pe pereti...de fapt cresa apartine de Min Sanatatii....
Eu m-am dus cu mari sperante, dar mi s-au spulberat prea repede!
Ce sa va zic? Erau copii de la 1,3 luni la 3 ani care nu mai plingeau cand ma duceam sa-l duc sau sa-l iau pe al meu.
Greseala mea a fost ca l-am lasat brusc 4 ore (desi dadeam si telefon la cresa sa aflu ce mai face), copilul nefiind invatat sa nu ma vada atitea ore lipsind si in mediu strain.
Trag si acum dupa cele cateva ore de cresa...s-a atasat si mai mult de mine si cu greu mai accepta straini in preajma.
Am hotarit-o pe una din bunici ca ar fi mai bine sa stea cu el, si la 3 ani am sa-l duc la gradinita (mai ales ca atunci poate sa-mi povesteasca ce face acolo).
Nu va descurajati! Incercati si voi, este bine pt copii sa intre in colectivitate, dar faceti-o treptat!
Succes!

Mergi la inceput

Ariciu,multumesc mult,pai,eu vreau sa vad cum sunt clasele,sala de mese...daca mananca copilul...cum sa nu ma lase,trebuie sa-mi dau seama daca sufera copilul meu sau daca ii place acolo...!De asta il duc,pt. inceput este perioada de acomodare si vreau sa stiu sigur daca se poate integra in programul de acolo!
Fetelor,eu mai astept informatii si de la alte crese,tot asa "strictete" este perte tot?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

"Strictetea" este tocmai ca sa nu vedem noi neregulile din camine. Este dreptul nostru sa stim conditiile pe care le au copiii (curatenie, mancare, personalul care ii ingrijeste). Am citit mai demult in revista "Mami" ca in momentul in care ne hotaram sa ducem copilul la camin, avem dreptul sa cerem si educatoarele sunt obligate sa ne arate dormitorul, sala de mese, clasele.
In prima zi de camin a copilului m-am dus sa vad baia (daca era WC-ul spalat) si o educatoare tupeista a zis ca nu am voie sa intru acolo. I-am raspuns ca ea nu are dreptul sa-mi interzica acest lucru, atata timp cat eu vreau doar sa vad gradul de curatenie si nu sa folosesc baia.
In privinta mancarii, nu va faceti iluzii, mancarea suna bine doar pe hartie, ca in realitate nu este asa. De ex., daca acolo scrie carne de pui, intrebati copilul daca este mai mult carne sau mai mult os (copilul mic nu stie ce parte din pui ii dau); daca scrie ciorba batuta cu smantana (suna bine!), nu se stie cata smantana este (va spun eu: o cutie de 450g pt. 175 copii - am fost martora cand a cumparat-o administratora de la camin si vorbea cu vanzatoarea ca este pt. ciorba copiilor); paine cu pateu (8 cutii de 200g pt.175 copii - am vazut cand le-a cumparat); paine cu branza topita (numai la tub care se intinde in strat subtire, de se vede felia de paine prin ea); daca la pranz scrie ca au ceva la desert, intrebati copilul daca au si primit ce scrie acolo,etc. Intr-o zi am trecut pe acolo in momentul in care s-au descarcat dintr-o masina un sac cu piepturi de pui si unul cu pui intregi. Ma intreb, oare, cine mananca spatele si aripile de pui? Ma indoiesc ca personalul gradinitei (si ele mananca acolo si tot din banii nostri). De tot ce v-am scris despre mancare mi-am dat seama intreband copiii si intalnindu-ma, intamplator cu administratora cand facea unele cumparaturi...

Din experienta mea si din ce am discutat cu alte mamici pentru un copil asa mic cel mai bine ii este cu bunicii. Daca nu pot sa-l tina, mai bine o bona, dar si aici cred ca sunt mari probleme pana o gasesti... Sunt totusi copii care se adapteaza la cresa, mananca orice, dar cei mai multi plang si sufera...

Este foarte greu sa hotarasti... Sper sa iei decizia cea mai buna pt. copil! Succes!

Simona&Bogdan&Tudor

Mergi la inceput

dar de gradinita nr 45 stie cineva ceva???
as vrea sa il duc pe andrei din toamna...

si
NOUTATI 2006

Mergi la inceput

Claudia,unde este gradinita nr. 45?
Simona,ai dreptate in tot ceea ce ai scris dar si cu bona crezi ca ar fi altfel?Copilul nu stie sa spuna ce a mancat sau cat si e atat de greu de gasit o persoana de incredere careia sa-i incredintezi copilul atatea ore...!Offf,de ce nu se da legea cu CIC pana la 3 ani?

POZE

Mergi la inceput

gradinita nr.este in centru (mai multe puncte de reper nu stiu sa iti dau acum ... o sa ma interesez)

si
NOUTATI 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Cine vrea in centru, o gradinita foarte buna este nr. 11 (cred), pe Garii, in cladirea fostei Scoli nr.10. Mancarea este foarte buna, curatenie totala, dotare f. buna. Pentru la toamna, nu prea cred ca mai sunt locuri..
Stiu din surse sigure!

Simona& Bogdan&Tudor

Mergi la inceput