Recomandare bona
Vad ca pe aici sunt copilasi mai maricei,care deja merg la cresa sau gradinita.Al meu e inca in burtik si mai are de stat acolo cam o luna.Eu la 1 septembrie trebuie sa incep serviciul si ma agit cu gasirea unei bone pt ca am inteles ca se gaseste greu...Vreau sa stiu daca cineva a apelat la agentii(gen Mary Poppins si care or mai fi) si daca ati fost multumite,si cam cat era tariful.Sau daca cineva a avut o super bona poate mi-o recomanda si mie.Vreau sa fie cineva de incredere si care sa iubeasca mult copii,avand in vedere ca bebe va fi destul de mic(4 luni)
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
Raspunsuri
Anady_Diana spune:
Draga mea, nu vreau sa te descurajez, dar eu am avut numai de suferit din cauza bonelor...care numai bune de stat cu copii nu s-au dovedit. Si noi i-am pus lui Ryan al nostru bona tot la 4 luni, luata de la agentia BLU SERVICII (niste idioti) Au zis ca e testata...bla-bla, dar cum am lipsit mai mult de acasa (am fost plecati din tara o sapt, cu serviciul) a furat din lucrurile puiului - pampers, lapte , ca doar avea si ea nepotel mic acasa. Am angajat alta - o isterica! Mi-am dat seama din reactiile copilului (era mai mare - 1 an) si daca scapa ceva din mana tresarea si se uita ingrozit la noi, de parca astepta sa-l cert. Si se ducea...la colt!!!!!!! Iar eu nu ridicam tonul la el, nu-l certam niciodata, doar era asa mic... Si multe altele...A culminat printr-un tel pe care mi l-a dat la birou si s-a certat cu mine, tipa si facea ca toate alea, dintr-un motiv banal - nu-i lasasem copilului haine scoase din dulap pt. cand ieseau afara. Mi-a si racit copilul, pt ca ea nu a dat drumul la centrala cu toate ca era iarna, dar ea era cu pulover de lana...multe altele.... Apoi nu am mai pus bona, ca nu mai am incredere in nimeni Acum Ryan are 1.8 anisi de la toamna, cand face 2 ani, il dam la gradi particulara. Acum ne chinuim cu el, mai merge cu mine la birou, mai vine mama la el...Parintii nostri lucreaza si nu ne ajuta nimeni...E fff riscant cu bonele...Ele toate zic "Eu iubesc mult copii", dar...iubesc banii tai! Ai mare grija! Agentiile nu fac ABSOLUT NIMIC pentru tine, iti ia doar banii. Eu am cerut analize, cazier, etc, si...varza. Le faceau atunci.Si sa sti ca nu le testeaza deloc psihic...Pe ultima bona noi am scos-o din casa...cu politia! A zis ca ea nu pleaca, ca are nevoie de bani! Am crezut ca ajung la balamuc... Iti tin pumnii, dar ai grija, oamenii sunt cu multe fete...
vivighe spune:
Oh my God...ceea ce-mi spui tu e de-a dreptul horror...si totusi ma intreb ce se face toata lumea care tre sa se intoarca la servici si nu are cu cine lasa copilul?Eu nu pot sa-l iau cu mine la servici.Eu sunt medic stomatolog si deci e un mediu prin care se perinda tot felul de microbi...si chiar daca nu era asa ...e nasol sa-l cari cu tine la servici.Bine...nasol e si sa dai peste bone de genul asta.
Ma rog...mai astept si alte pareri...n-as vrea sa ma descurajez...pt ca nu prea am alte solutii.Poate totusi e cineva care a avut noroc.
annablue spune:
Eu pot sa-ti dau o "solutie", in cazul in care iti surade. Noi am avut nevoie de o bona abia de vreo 2 luni si Adi al meu e mare, dar modalitatea in care am gasit-o mi se pare de succes.
In primul rand am intrebat doamnele mai in varsta din bloc de la noi, ne-am interesat de cineva din zona f. apropiata blocului nostru, ca sa pot sa analizez mai bine conditiile in care traieste.
Apoi, cand mi-a recomandat-o o vecina, am sunat-o pe bona si i-am zis ca vrem sa venim s- cunoastem, sa vedem unde sta si daca putem sa venim IMEDIAT.. Asta inseamna ca noi ajungeam la ea in max. 10 min. (deci nu avea timp sa schimbe conditiile din casa, sa faca curat)..
Si n-a putut sa zica nu, ne-am dus si am gasit o casa curata, ordonata, etc. in conditiile in care nu stia ca venim.
Apoi, am rugat un vecin sa se mai uite dupa Adi cand e pe afara, le-am zis la doamnele de la cresa sa o urmareasca cand vine sa-l ia...
Oricum, cel mai bun barometru e copilul, indiferent cat e de mic, poti "testa" dupa cateva zile, o saptamana cum reactioneaza el cand e cu ea. Si o poti face in sensul ca daca vine dimineata sa stea cu cel mic, o anunti atunci ca in acea zi vei fi si tu acasa...
Si te comporti absolut normal, avand grija sa-i spui ca tot EA se va ocupa de copil.
Eu asa as face fiind vorba de un copil asa mic. Plus ca daca tanti sta aproape, poti oricand sa o verifici inopinat...
Succes si iti tin pumnii ! Si noi am avut emotii mari, desi Adi are 3 ani jumate, dar il vad ca e fericit cu tanti si chiar nu vrea s-o lase sa plece seara.
Daca aud ceva, iti spun.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
CORNELIAP33 spune:
Sfatul meu ar fi sa dai "sfoara in tara" ca ai neevoie de bona, la prieteni, la rude, la vecini, etc. - spune tuturor. E mult mai sigura o bona cu recomandare, decat una pe care ti-o "ofera" contra-cost o agentie. Agentia nu e interesata decat de bani(ai tai si ai femeii careia ii gaseste un loc de munca), nu-si asuma riscuri si nu-ti garanteaza nimic, iar tu n-ai decat sa o testezi pe propriul tau copil.
In rest sunt foarte bune sfaturile lui annablue privibnd controlul inopinant, si toate celelate.
In toate situatiile exista riscuri sa te inseli si sa ai necazuri, dar asa cu recomandare, riscurile mi se par mai mici.
Mult succes!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Mirela72 spune:
Ideal ar fi ca bona pe care o gasesti (dupa metodele descrise de Cornelia si Ana) sa o angajezi din momentul in care nasti, asta din doua motive:
Primul- este foarte greu sa te descurci in primele luni de una singura si o sa-ti prinda foarte bine un pui de somn peste zi.
Al doilea : si bona va invata pas cu pas ce inseamna ingrijirea puiului tau, pretentiile tale vis-a-vis de copil si in momentul in care va ramanea doar ea cu copilul va sti ce sa-i faca in orice circumstanta. In plus, esti si tu 4 luni cu ochii pe ea si daca nu-ti convine ai timp sa-ti cauti pe altcineva.
Ar fi ideal sa gasesti o tanti nu prea in varsta, 45-55 de ani e varsta ideala, cu studii medii (minim), si neaparat sa-i faci un exudat faringian inainte de a o angaja.
Mult succes, sarcina usoara in continuare si nastere usoara care sa-l aduca pe bebe sanatos!
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
Anady_Diana spune:
Buna, Vivighe!Ma bucur ca dupa ce ti-am spus pataniile noastre cu bonele ai primit sfaturi incurajatoare. Spun "ma bucur" pentru ca, chiar daca ceea ce ti-am relatat eu (sincer - doar adevaruri)te-a inspaimantat, e ff bine sa cunosti toata laturile problemei! Eu nu am avut acces atunci la ff multa informare si pe noi ne0a prins momentul cam..nu pot spune nepregatiti, spun- la inceputul inceputului si singuri. Iti urez mult noroc, ai grija si sa auzim de bine! Te pup dulce si daca ai nevoie de vreun sfat...sunt pe aici.
rucarenii spune:
Buna, nu vin decat sa spun ca ideea de a cauta o bona prin intermediul cunostinelor mi se pare mai buna decat apelarea la agentii. La fel de bine este sa o angajezi pe bona cu ceva timp inainte de data la care intentionezi sa te intorci la servici. Eu m-am intors la servici cand bebeii aveau doua luni (sunt gemeni)- insa eu nu am alaptat. Bona am gasit-o prin cunostinte si am avut f mare noroc pt ca este f f rabdatoare.
vivighe spune:
Multzumesc mult pt. sugestii.Si io ma gandeam ca e mai bine totusi sa gasesc o tanti recomandata de cineva,deja am inceput sa-mi intind antenele sa vad daca prind ceva...Pana acum am gasit vo 2 care s-ar potrivi...dar stau foarte departe de mine.Mai caut si mai astept sugestii.