Cum castiga firmele de organizare evenimente ?
Raspunsuri - Pagina 2
espiritu spune:
oamenii(personalul) sunt o mare problema.din experienta vorbesc.plus ca trebuie sa ai un om sau oameni la relatii cu clientii beton.
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
Anculina spune:
Eu si sotul meu oricum ne sacrificam week-end-urile cand e sezon, ne-am obisnuit, avem un scop clar si stim exact unde vrem sa ajungem si de ce sacrificii e nevoie...iar de angajat, nu angajez pe nimeni. fac singura ce pot, iar ce nu, colaborare cu firme specializate.
Speranta e un lucru bun. Iar lucrurile bune nu dispar niciodata!
blue_rain spune:
Anculina, nu e vorba ca tu si sotul tau oricum va sacrificati week end-urile, ci pur si simplu ca la un moment dat vei fi foarte epuizata, si oricum, nu vei putea sa faci fata cerintei, asta in cazul in care vrei sa faci ceva profesional, cu servicii complete. Presupun ca nu te gandesti sa ai doar un eveniment pe week end, ci sa poti sa faci fata cu usurinta la 4-5 evenimente simultant. E esential sa gandesti "mare", in perspectiva.
"iar de angajat, nu angajez pe nimeni. fac singura ce pot, iar ce nu, colaborare cu firme specializate." Fara suparare, dar nu este un rationament bun. De ce crezi ca unele firme au succes, reusesc sa coordoneze evenimente de mari proportii, iar altele, de abia reusesc sa semneze cate un contract mic, din cand in cand. Si fii sigura ca si firmele respective, lucreaza cu colaboratori, subcontractanti, da' asta, la evenimente de la 2000 de persoane in sus.
Sunt doar niste sfaturi, am trecut si eu prin perioada, nu mai angajez, ca oricum lumea nu-si face treaba suficient de bine, las' ca pot sa fac eu tot, pana cand la un moment dat, cand m-am epuizat si pe mine dar si pe colega mea, pe care o angajasem.
Acum, s-a schimbat personalul firmei cuprinde in afara de mine, inca 3 colege cu program full time, si 8 colaboratori. Pe langa asta, in continuu, sunt in cautare de oameni, si dispusa sa angajez full time.
tzontzo manager
Anculina spune:
Ma refeream la faptul ca pentru ca imi fac firma de organizari evenimente nu inseamna ca o sa am eu personal si inchirieri limuzine, si servicii de coafura / machiaj, ca o sa fac eu personal si invitatii de nunta / botez.
Unele dintre multele lucruri incluse pe lista unei nunti / unui botez o sa le fac chiar eu cu mana mea, pentru altele o sa furnizez serviciile respective, dar colaborand cu alte firme care doar asta fac - de exemplu inchirieri limuzine - .
Nu stiu exact ce fac bine si ce nu firmele care nu au evenimente, dar sotul meu, far asa se ocupe exclusiv de asta, are atatea evenimente, incat mai da si alti colaboratori, pentru ca efectiv nu face fata la solicitari - nu se poate clona - si asta nu de ieri, de azi, ci de 6 5-6 ani incoace.
blue_rain spune:
Anculina, mult succesc! Daca esti hotarata sa faci un lucru, cu siguranta iti va reusi.
tzontzo manager
Anculina spune:
Mersi mult, esti o dragutza!
Anculina spune:
Ti-am trimis mail, dar nu mi-ai raspuns.
Mi-am facut intre timp firma.
Mai e ff putin timp pana in postul Craciunului pt nunti si botezuri, dar acum ma concentrez pe petreceri de firma.
nn_79 spune:
Acest subiect ma intereseaza si pe mine, foarte mult. Indeosebi ma intereseaza partea de contracte. Nu am foarte multa experienta aici si m-ar ajuta sa vad cam ce tip de contracte se incheie cu furnizorii sau cu clientii (daca se face asa ceva). Ma ajuta cineva?
anny09 spune:
si pe mine ma intereseaza foarte mult acest subiect...vreau sa imi deschid o firma de organizare evenimente si nu stiu cum sa incep, ce aprobari imi trebuie...?si tot ce tine de acest subiect.