Fetele din America (66)
Raspunsuri - Pagina 15
nematics spune:
Ruxi, asa este, mai era si EB2, dar eu incercam sa scurtez prezentarea. Care e deosebirea intre EB1 si EB2 - la EB2 poti sa nu ai job in US? Si eu am aplicat pentru Eb1 in mai 2004 si l-am primit in iunie 2005 dar nu m-am ostenit inca sa aplic pentru GC - am avut un blocaj psihic, sa-i spun asa.
Adriana, am o vertebra deplasata (de acum 2 ani, un mic accident) si deocamdata nu pot face rasuciri si alte minuni la dans. Obiectivul meu e sa slabesc intrucit din cauza pastilelor m-am ingrasat 10 kg in 6 luni si scrie in prospectul lor ca nu am voie sa fac cura de slabire
Sinziana - inca n-am ajuns la capitolul Foster mother; din pacate acum trebuie sa ma ocup de tatal sotului, care a fost internat in spital saptamina trecuta si se pare ca nu-si mai poate purta singur de grija, nici nu stiu ce voi face cu el...
Azi e pastele la catolici? Scuzati-mi ignoranta!!!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
ruxij spune:
Nematics, felicitari pentru aprobarea EB1. Da-i drumu' la Green Card, ca acum e sigur ca il iei.
La EB2 trebuie sa ai job in US, dar nu te sponsorizeaza aia de la job si jobul poti sa il schimbi cand vrei, cu conditia sa lucrezi tot in domeniul in care ai scris in I140 ca "activezi" ca sa zic asa. Eu am schimbat trei joburi pana a venit GC. Ca daca ai zis ca esti cercetator, cercetator trebuie sa ramai, nu poti sa te faci programator sau sa te duci la McDonalds. Mi se pare logic. Stiu ca la EB1 nu se cere sa ai job, dar prietena mea care a luat EB1 tot se stresa, ca zicea ca ar da mai bine daca ar mentine jobul. Pana la urma a luat GC si n-au fost probleme nici la ea. Tu ai faculty position? Imi pare rau de necazurile tale.
Adrienne, cu coaforul se pare ca si eu dau la fel, 10-20%, numa barbata-miu da bacsis 50% Eu numa' de doua ori am fost la coafor scump, ca eram cu o prietena (o rusoaica) mai pretentioasa ca sa zic asa in ambele ocazii. Acolo m-a costat 100$ si odata am lasat 10$, iar odata 20$ pentru ca barbata-miu era cu mine a doua oara si el a lasat si el 10$ iar eu nu am stiut si am mai lasat si eu 10. Pana la urma am hotarat ca nu merita banii sa ma tund la astia asa scumpi si nu mai am prietena cu mine, a ramas in Houston si eu m-am mutat si raman cu banii in buzunar hihihi
nematics spune:
Ruxi,
multumesc pentru lamuriri, acum am priceput - si da, eu - faculty. Dar m-am agitat doar cind a hotarit baiatul meu sa aplice la facultate in America, mai mult pentru el ma gindesc la GC, am inteles ca nu poate sa capete vreun internship cu viza F. In plus mi-a prins bine sa nu ma grabesc fiindca am avut 2 ani scutire de taxe de la tratatul cu RO (desi nu stiam ca si cu Hb1 poti fi scutit de taxe, credeam ca numai daca ai J1).
week end placut la toata lumea!!
Llaura spune:
Eu refuz de principiu sa ma duc la coafor la banii astia tinand cont ca am parul scurt si il aranjez cu degetutzele. Ma duc la Hair Cuttery in centru si tund tipele alea super, dau 25 in loc de 17, toata lumea multumita.
Am o prietena la scoala, negresa, si ca toate negresele obsedata cu parul, care tot trage de mine pana i-am zis ca isi distruge parul cu atata intins acuma serios arata groaznic, ca o matura, contra a 100 in fiecare luna. Si e aratoasa foc, ii dau undergrazii carduri cu declaratii, big boobs long legs putin naiva, ce sa mai arata super cu matura cu tot. Eu o plac ca e din asta cu cartile, e din Jamaica si are o engleza de ma omoara, vorbeste british si american la fel de bine. O sa imi fie dor de ea, si nu e singura de care o sa imi fie :-(
ruxij spune:
Laura, si de noi o sa iti fie dor?:)) Sau mai vii la noi la topic?
Draga Nematics, pai zic si eu, de ce nu te grabesti totusi cu GC daca baiatul e asa mare, ca daca face 21 de ani inteleg ca nu mai poti sa il bagi dependent si o sa ii fie si lui mai greu. Asa daca ai GC si daca vrei sa pleci din America, tot te mai poti intoarce in anumite conditii... sau poate el vrea sa ramana. Zic si eu...nu te supara pe mine. E mai greu cu fellowships cu F1, dar internships am auzit ca se poate. Am avut un coleg roman, facea master la U.C. Davis si a avut internship in vacanta de vara-a castigat bine. Am impresia ca se poate totusi internship.
Numai bine,
Lia
nematics spune:
Ruxi, pai acum a cam intrat graba in mine! Am reusit sa adun cam tot ce trebuie pentru Adjustment of Status. Cit a durat la tine de cind ai depus I485 si pina ai primit GC? Te-au mai chemat la interviu? Cum e chestia cu amprentele? Cind te cheama pt asta?
aida_o spune:
Fetele din Georgia, sper ca totul e ok pe la voi, cu vremea. Tocmai am vazut la CNN ca in Marietta (Cobb County) a fost ceva tornado, dar nici ei nu stiau sigur daca a fost chiar tornado. Cind ma gindesc ca si noi am locuit in Marietta si in Smyrna, ma trec fiorii. Mi-e dor de locurile alea, si tot acolo m-as muta, daca ar fi sa ma-ntorc.
Pup, numai bine
sinzi_ana spune:
Fetelooooooooor nu ma speriati!!!
ca io sunt in georgia, singura la hotel...s-a rupt cerul pe aici, bate vantul ingrozitor...habar nu aveam ca e asa rau...
io credeam ca e o ploaie...
si sotul e in port...ups....
si maine tre sa plecam spre florida!!!!!!!!!!!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David