ecografie sold

ecografie sold | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

fost ieri sa facem eco pentru displazie de sold si n-are nimic piciu, insa doctorul i-a pus diagnosticul de "nuclei cefalici bilaterali absenti"....cu alte cuvinte nu a inceput osificarea oaselor soldului si asta zice el din cauze ca lipsa de ceva calciu, statul in casa o iarna intreaga, faptul ca e cam maricel ptr. virsta lui (si lungime si greutate)...
ni s-a interzis pusul in rotobil, jolly jumper si alte chestii care presupun sprijinul pe picioare.
dat fiind faptul ca io sunt iara panicata va intreb pe voi daca ati mai auzit de asta si cum naiba se rezolva??

anda & bb edi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dede spune:

"nuclei cefalici bilaterali absenti" - nu stiu nimic de asta, din pacate. Uite un link in italiana, poate te ajuta
http://www.mammaepapa.it/salute/pag.asp?nfile=pr_ecoanche
Ce pot sa-ti spun este ca si fi-meu pe la 6 luni a fost suspectat de o displazie de sold, din cauza unor cute inegale la picioruse. Am facut si noi radiografie (o fi bine pt. ei, fiind atat de mici???) si nu avea nimic, ni s-a recomandat sa-i facem masaj si cam atat. Acum (9 luni) sta in picioare sprijinit si totul pare Ok. Nu stiu daca e cazul sa te ingrijorezi, chestia cu "lipsa de calciu" totusi nu prea pare in regula.
Multa sanatate,

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Dupa varsta de 6 luni,bb.poate face radiografie de sold.Daca nu esti multumita de rezultatul Echografiei poti cere pediatrei tale sa-ti dea recomandare catre un medic de chirurgie infantila(ortoped) care, cred eu ca este cel mai in masura sa-ti spuna daca ai nevoie de radiografie.Poti pana atunci sa folosesti pampersi cu un nr. mai mare.Picioarele trebuie sa stea cat mai departate.Daca poti ,pune si un scutec.
Sanatate multa!
July si bb.Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dede, si Anca mea a facut radiografie pentru depistarea displaziei de sold la 5 luni. Am fost asigurati de medic ca nu ii dauneaza. Anul acesta i-am facut o noua radiografie (intre timp s-a schimbat echipamentul radiologic la spit. de copii, cel nou arata ca o naveta spatiala) pentru o lovitura la coloana. Anca nu are probleme cu coloana, cu soldurile si nici din cauza iradierii.
Stai linistit.
Vilma si Anca (1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Draga Anda, Codrin are displazie de sold cu 14 grade diferenta intre unghiurile coxofemurale dar la echografia de patru luni cand a fost diagnosticat cu displazia a spus ca acesti nuclei de crestere au aparut iar doctorita a fost foarte mirata..
Codrin de exemplu are rahitism, am facut trei injectii cu D3 si trei saptamani am luat Calciu Pharco.
Luni facem echo din nou si vedem cum va fi.
Pediatrul este cel care trebuie sa-ti prescrie o cura de calciu si sa repeti ecografia.
Mare grija sa nu il sustineti pe picioruse insa.
Multa sanatate lui bebe Edi.

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

fetelor, multzam de raspunsuri, vine azi pediatra oricum si vedem ce-i de luat si injectat
repetam echo peste 3 saptamani si mai vedem cum e.
mercic

anda & bb edi

Mergi la inceput