Mamici de martie-aprilie 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

salut mamici si burtici!

Lili si Andan sa va traiasca bebelusii!

Kim slava Domnului ca s-a terminat totul cu bine!

Ciuf multumim! si mie imi plac falcutele si sper sa le intretin!

Mari am facut o confuzie...cineva din tgv a scris ceva despre nasterea ta...eu am crezut ca sotul...
Voi cum va descurcati cu colici? In afara de Vigantol de la 10 zile mai luati alt tratament?

Pupici!

Mihaela
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;28/st/20060402/k/c977/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Mari, se poate sa fie asta cauza, plus ca dupa cezariana mi-am cam exploatat picioarele, ca sa nu mi se incordeze muskii abdominali....oricum, sper sa fie doar o faza trecatoare, ca ma handicapeaza rau de toteu care ma dadeam rotunda ca nu am avut nevoie decat de 2 calmante dupa cezariana ma vaiet ca o baba cu reumatism si chitzai de fiecare data cand ma asez/ridic...ooffffffffff

Mihaser, Vigantolul e Calciu cu Vit D, dar pentru colici, preventiv noi avem Bonnisan si Sab Simplex, insa nu prea le-am folosit,,,cred ca ceaiurile care le beau isi fac efectul si la bebe (nu de alta da' Bonnisanu de exemplu e o combinatie de anason cu marar- iar eu beau tone de anason/chimen/fenicul care sunt si ele anticolici, pe langa stimularea lapticului)

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliada spune:

salutare fetelor, dupa o lunga asteptare am din nou conexiune la Intenet.
mi-a fost dor de voi! ati fost harnicute, nu gluma! abia astept sa recuperez ca sa ma pun la curent.

nu am avut timp sa citesc din urma , dar felicit toate mamicile pentru bebelusi, le doresc sanatate multa si noroc burticilor in asteptare.

dragele mele, eu am nascut pe 17 februarie prin cezariana un baietel sanatos si frumos de 3.400, cu anestezie generala, m-a operat doctorita care mi-a urmarit sarcina.
am ajuns la spital pe 16 cu usoare contractii, dar pana pe 17 la 9.00 nu aveam nici macar un cm dilatatie. bb era cu funduletul in jos, de fapt era cumva pe sold, asa ca am o taietura maaareee de toata frumusetea, care acum e ca un "zambet" cu mustata.

a fost o experienta pe care nu vreau sa o repet- sa va zic una tare-- anestezistul a intrat in sala de preoperator cu tigara in mana si cu un danf rafinat si m-a intrebat "draguto, a venit cineva cu tine? unde il gasesc pe sotu' ca in 10 min intram la operatie?" va dati seama ca m-am pierdut, numai ce mi se pusese sonda si ma simteam de parca ma rapisera extraterestrii sa faca experimente pe bietul meu trupusor, nu mai procesam nimic, nu mai stiu daca i-am raspuns, eu doar ma intrebam daca patul pe care eram are rotite , ca altfel cum aveam sa ajung in sala de operatie?!! nu ma gandeam ca 10 min mai tarziu aveam sa strabat un coridor lung tare, cu "poseta" in mana si cu tuburile alea iesind din mine, dar vioaie tare si nerabdatoare sa-mi vad puiul.

pentru mamaicile care mai au indoieli cum sa nasca, alegeti fetelor nasterea vaginala, si scutiti-va de riscuri si dureri - la mine trezirea din anestezie a fost cu cantec- si scutiti-ii pe cei dragi de tensiune si ganduri negre; cezariana nu este o optiune decat daca o impune situatia.

am intrat in sala la ora 10.30 si la 10.45 s-a nascut Tudor Bogdan. eu mi-am revenit pe la ora doua, dupa ce am pus pe jar pe toata lumea - din 5 in 5 minute intrebam de copil, lumea vorbea cu mine dar eu nu reactionam, imi spuneau ca bb e bine si sanatos, ca operatia mea a decurs bine a sunt in salon si sa vorbesc mai incet ca colega de camera doarme, etc, ideea este ca abia dupa ce mi-au adus copilul la pat si l-am vazut am inceput sa-mi revin pe bune, cica am fost foarte uimita si ii spuneam sotului intruna, doamne ce frumos e, doamne ce frumos e; eu mu imi amintesc nimic, am amintiri dupa ora doua, stiu ca era sotul langa mine ma tinea de cap cu mainile si statea cu fruntea lipita de fruntea mea si soptea hai fetito revino-ti, hai trezeste-te. si m-am trezit....
a doua zi m-am ridicat, -mam dus la laptat si atunci cand am primit copilul in brate- o bucatica de om ca un inger, cu perciunei negri ca din manga zone- a fost cel mai fericit moment din viata mea si pentru prima data am plans de fericire. fetele care sunt deja mamici stiu de spre ce vorbesc, iar gravidutelor le urez sa traisca momentul la toata intensitatea lui pentru ca atunci iti dai seama ca a meritat totul, si operatia, si durerile de dupa, e cel mai frumos moment.

acum baietelul meu are 4.500, de o sapt primeste si supliment de lapte praf, pe langa san; e destul de cumintel dar azi am observat ca stranuta cam des, sper sa nu fie ceva de rau.

va pup fetelor si va urez numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Noe si eu sunt la fel....Nici nu vreau sa ma gandesc ca o sa ma doara pentru o perioada mai lunga...Chiar, noi cand avem voie sa incepem sa facem gimnastica, ceva sport, ca vine vara si eu nu am cu ce sa ma imbrac !!!
Mihaela, nu-i nimic, asa e, altcineva a postat anuntul despre nasterea mea, pentru ca sotul meu de emotie a postat la mamici de martie-aprilie 2005 . Eu pentru colici am inceput sa-i dau preventiv Bonnisan, dimineata si seara cate 10 picaturi, dar uneori mai uit si ii dau doar o data pe zi .Si eu beau ceai de chimen cu anason, cam o jumatate de litru zilnic. Cu Vigantol nu am inceput inca, e Ca+D3, noi nu avem inca 14 zile, dar mai e putin .

Mari si bebe Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loriana27 spune:

Pupam mamicile, burticile si minunatiile de bebei!

Dupa indelungi absente am mai intrat si eu sa vad ce se mai intampla pe aici si tin sa le felicit pe toate noile mamici, iar putinelor gravidute ramase le doresc nasteri usoare.

Noi ne pregatim de botez, crestem pe zi ce trece, scoatem sunete din ce in ce mai amuzante, insa din pacate ne-am pricopsit si cu o rinofaringita care nu prea vrea sa ne lase in pace. Eu sper ca pana la data vaccinului sa treaca. Iesim la plimbare in fiecare zi, uneori mai tragem si cate un pui de somn dar de cele mai multe ori ziua nu prea vrea sa doarma Madalina. Este bine ca doarme noaptea, nu am avut nici o noapte agitata, nu are colici, ce sa mai, este un bb cumintel. Ii dau din cand in cand Sab simplex, asa preventiv si foarte putin ceiut Baby drink, cand mi se pare mie ca ii este sete pentru ca scoate limbuta afara.
Nu mai stiu cine intreba de Vigantol, eu i-am dat din a 14 a zi cu completare calciu timp de 14 zile, in general dimineata, insa nu cred ca conteaza ora, important este sa fie administrata doza zilnica. Din cate am inteles, se administreaza Vigantol pana pe la 2 ani.
Mari78 noi am scos-o pe Madalina afara pe la 10 zile timp de 10 minute. Dr a spus ca daca este vremea buna se poate scoate bb afara chiar din a 3 a zi dar la inceput cate 10 minute apoi crescuta durata in fiecare zi.

Va pupicim pe toate si sper sa mai intru macar din cand in cand sa va dau vesti despre noi si sa citim de bine despre voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Intram si noi in fuga pe aici sa va mai povestim una-alta.
Am inceput sa ne acomodam in camaruta noastra(multumim Ciuf si Aida pt. aprecieri!!!),ne-am format si un oarecare program de papa,din 4 in 4 ore si ne place tare mult urmatorul ritual:chitaim putin la trezire,sa stie mami ce ne este foame,apoi schimbam pampersul,papam si ragaim(am invatat,URAAAAAAAAAAA!)si,inainte de un alt nani,cantam cantecele si ne plimbam prin camera in ritmul lor.
Pana la urmatoarea masa,mami doarme sau isi vede de treburile ei,cu statia la cingatoare,sa auda daca fac scandal.Dar eu nu prea fac,pt. ca sunt cumintica.Si cred ca astazi imi cade si buricutul.Maine ma cantareste mami,dar si ea si tati ma gasesc...pufoasa si imi papa picioarele,ori de cate ori ma dezbraca.Thee Antonia(semnatura mea)

Si o las si pe mami sa va scrie...

Tania,astept si alte intrebari,daca mai ai ...

Tina ce este cu tine????Mai incerc sa te sun.

Noe,Vigantolul se ia din a 14 zi(3 picaturi/zi),indiferent de ora.Nu necesita un ritual,dar eu il voi da dupa baita.

Alinaalex,tati considera ca nu exista nioci un baietel bun pt. fetita lui.Si,cand ma gandesc ca si-a dorit baietel...

Pt. cele care au spus ca Thea imi seamana(Nshiro,Tcelen...) am un mesaj:seamana leit cu tati si cu soacra mea.Deocamdata.Observ cum se schimba de la un alaptat la altul.

Kimpt.tine si Alicia.Faceti-va repejor bine!

Cameliada,bine ca esti bine si ca iti tii puiul in brate.Ce mai conteaza taietura?

Astazi vine preotul sa imi faca molifta de 8 zile(chiar daca e a noua...)si diseara vom mai pune poze proaspete cu noi.

Ce bebei frumosi avem in albumul comun...si in general!!!!!!!!!!!Sa ne traiasca minunile si sa ne bucuram de ele!

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

micaalsa am impresia ca actele pe care le-ai insirat tu acolo sunt actele pentru indemnizatia de crestere copil..aia de 800 RON...nu pentru alocatia pentru copil aia de 23 RON sau 24 RON ca nici nu stiu cat este......

Io38+ cu beba_mica

beba_mica a noastra...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Chair voiam sa intreb : inseamna ca trebuie sa intru in CIC, ca sa depun actele pt. alocatie ?
Eu mi-am facut calculul ca intru in CIC pe la inceputul lui iunie, atunci se termina cele 126 zile de concediu de maternitate ....
Poate dosarul pt. CIC va trebui sa-l depun mai devreme ??
Poate fetele care au intrat deja in CIC si au depus deja toate dosarele (alocatie, ajutor primarie, indemnizatia de ingrijire de 800 RON) - ne ajuta.
Ce ziceti, fetelor ?

Irina, mami de Andrei (03.03.06)

Multe poze cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

ceau!

Cameliada aproximativ la fel a fost si nasterea mea! insa mie putin imi pasa de taietura...se vindeca ea in timp...mai am 2 la picioare, iar peste un an sper sa mai raman gravida si sa fac si o fetita daca vrea D-zeu!

Noe, Mari si Loriana multumesc de raspuns...eu Vigantol ii dau de la 10 zile 2 picaturi dupa baie...asa mi-a spus neonatoloaga...sa incep din 4 aprilie. Ptr colici ii dau cate 5 picaturi de Boninnsan de 3 ori pe zi si ceai anticolici de la Hipp. I-am dat si ceai de chimen sau i-am dat combinatie. El bea foarte mult ca am tot avut probleme cu o diaree...abia trecuse si aseara a revenit...mai usoara, dar oricum. Mi-e asa de mila de el saracu`...e asa cuminte cu toate problemele astea cu burtica!
Fetele aveti grija cu chimionul ca am auzit ca trebuie facut ceai din combinatie ..ca simplu provoaca balonari. O sa beau si eu ceaiuri din astea...poate il ajut pe bebe!
Eu sunt cam disperata cu mancarea...sunt anemica si am 3 kg in plus fata de cat aveam cand am ramas gravida (si alea cred ca sunt sanii!)
Tot ce vreau sa mananc nu am voie...mi-e si teama sa mananc...sa nu-i faca rau la bebe...si asa are el destule probleme.
De la maternitate mi-a spus sa nu beau carbogazoase, sucuri din comert si sa nu mananc fasole varza mazare, ceapa, usturoi...apoi am aflat ca nu trbuie sa mananc mar portocala castravete rosie lamaie spanac, pizza ca are condimente, smantana ca fermenteaza, lapte de vaca (desi de la spital mi-au zis ca am voie jumatate de litru!)...simt ca turbez!
Voi ce mancati?

Lady Hawk ai dreptate...sotul a depus deja actele ptr alocatie si nu i-a trebuit adeverinta de la angajator...alea sunt ptr indemnizatie.

Mihaela
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;28/st/20060402/k/c977/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

Saluti!
Ce ma bucur sa aflu vesti bune despre kim! Sanatate si tie si micutei Alicia care e o frumusete!
Noe si pe mine ma dor genunchii, dar o pusesem pe seama varstei . Dar cred ca are legatura cu greutatea pe care am avut-o in timpul sarcinii. Eu, la final, aveam +34 kg si mai am inca de scapat de 10 din ele plus inca vreo 5 macar din ale mele.
andreea_g ai o papusica tare frumoasa si haioasa! Ma bucur ca ai scapat usor si in doar doua zile din spital. Ai fost o norocoasa.
tinutza Daca incepem sa-ti facem galerie, crezi ca il impulsionam cumva pe bebe sa iasa? Draguta de tine, te tii de acrobatii si tot nimic! Cred ca stii ca noi mai suntem si curioase sa vedem daca e fetitza sau baiat! Nu stiu cum dar eu te vad mai degraba mamica de baiat, dar nu se stie poate iese o frumuste de fetita zvapaiata.

aida_o contul comun de poze este o minune!!
Vreau sa va spun ca de multe ori am intrat, am citit si pana sa postez ceva ma pierdeam printre pozele alea cu beei unul mai fumos si mai dragalas ca altul ca uitam ce am vrut sa scriu.
Apropos de poze, am pus poze noi cu gogosicile in contul meu si incerc acum sa le pun si in contul comun, daca vrea sa mearga, ca sunt la a doua incercare.
tcelen superbe poze, dulcei copilashi!
dea, sa nu fie de deochi, ce frumos a crescut Mia. Ce greutate are? Mie mi se pare ca seamana putin cu Maia a mea.
nshiro nu ma mai satur sa ma uita la pozele Mariei!
Sa stii ca pentru mine "nshiro" suna de parca ar insemna ceva, de aia am intrebat .

Fetele careati nascut de ceva vreme, cum stati cu retragerea burticii? La mine s-a retras dar inca e prea mare ca sa fiu multumita. Si dr. mi-a zis la control ca am voie sa fac gimnastica usoara dar nu am voie abdomene vreo trei luni. In cat timp ar trebui sa-si revina?

Miha
mamica cu doua fetite

poze cu gogosicile

Mergi la inceput