Fetele din America (65)
Raspunsuri - Pagina 11
Ancuta spune:
Buna fetelor,
Ma treceti si pe mine pe listuta voastra?
Sunt Ancuta din San Diego, California.
Am citit ca vorbiti de banii dati pe mancare.
Noi cheltuim destul de mult pe mancare, exagerat chiar si mereu ii spun sotului meu "hai sa facem economie", dar nu ne prea iese. Pai, daca mergem la Costco, s-au dus min $ 200, nu intra numai mancare in exclusivitate, insa majoritatea banilor, da, se duc pe mancare. Si ne ducem saptamanal la Costco( parca am semna condica), asa ca va imaginati pe unde zboara $ 1000/luna. Desigur,nu se mananca tot si aruncam o gramada de mancare la gunoi. In general sunt contra semi-preparatelor, insa sotul meu e innebunit dupa ele. Isi cumpara tot felul de chestii, pentru ca el e obisnuit cu ele, cu gustul lor( isi ia la servici ca pachetel). In general, gatim in casa. Adica mie nu-mi convine sa ies afara si sa arunc banii la restaurante, nu-mi prea plac sosurile de aici,ori sunt prea dulci, ori prea sarate si n-am chef sa cheltui banii asa.
Cam asta e, deocamdata.
O sa intru si eu mai des pe pagina asta, am aflat de ea de putin timp
si m-am bucurat.
Elenalove, felicitari pentru sarcina.
Ancuta
eliza_p spune:
quote:
noi am inceput cu 400$ luna si acum am redus la 300$ dar chiar cumpar tot ce-mi doreste inima, doar ca ma uit de unde cumpar.
Michelle, spune-mi si mie te rog ce locuri mai ieftine ai descoperit tu. Noi ne facem aprovizionarea la Costco, dar ne costa cu mult mai mult masa cea de toate zilele. Si eu aveam impresia ca iau doar strictul necesar, dar comentariile voastre ma fac sa incerc sa imi reconsider necesitatile...
Si da, ai perfecta dreptate in afirmatiile tale in ceea ce priveste locul femeii in civilizatia hindu. Iata, daca mai era nevoie, inca o confirmare a lor:
http://www.msnbc.msn.com/id/12156585/
xela29 spune:
Elena, felicitari si sarcina usoara!!!
In ceea ce priveste papica, noi cheltuim o groaza si suntem numai doi. Garantat nu reusim sa lasam mai putin de $300.00/luna in Costco si Publix. Si noi cumparam on sale si folosim cupoane, dar tare risipitori mai suntem. Laptele se strica in frigider, salata se ofileste, asa ca trebuie sa gasim o metoda de economisire. Promit sa cercetez, experimentez si sa impartasesc concluziile (doar in zona mea,care numai ieftina nu e).
... words are tools...
Ancuta spune:
Tot eu...
Sa fac o precizare, in minimul de $ 1000.00 intra si hartia igienica, servetele, detergenti, cosmetice, etc.
Dar una peste alta, tot risipitori se cheama ca suntem!
Trebuie sa facem ceva, ca uite se poate cheltui si mai usor.
Noi in general ne aprovizionam de la Costco, legume de la Henry's si cateodata, cand sunt sale-uri la diverse produse, cumparam de la Albertson si Vons.
Anca
kim222 spune:
Noi cheltuim cam 1 500$/luna...uneori mai mult..si nu mergem la circiuma......sintem 3 persoane si-un pitic..
Elena felicitari!
As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by Takacs
Opreasco, nu fac ca strutzul! Treci aici la raport.
mey,eu mi-s la categoria cheltuitori.Nik nu ai ce invata de la mine.Suntem mofturosi ,aruncam la greu, nu mancam aceeasi mancare, si noi si s-a transmis si cupiilor.Pot sa numar we fara musafiri,si deci implicit mancare /bautura ,etc.Facem si ceva economii,dar zau de nu traiesc asa cum imi cade bine:),adeca ne cam destrabalm...No,aia e..sa nu zici ca-s strutz
ah , cu iesitul in oras mai rar cam de trei patru ori pe luna in lunile bune pe motiv de copii galagiosi
ciuf spune:
Michelle, noi avem buget de max. $400/luna pentru mancare. Nu am folosit niciodata cupoane si nu stiu cum le-as putea procura. Dar daca ma incadrez in cei $400 ma declar multumita.
Ca sa nu mai spun ca atunci cand imi este sotul plecat cu lunile, ajung cu cheltuielile la jumatate.
Restaurante nu prea pupam ca nu ne lasa Luca, ne alearga printre mese si mancam ca barbarii, facem cu schimbul, etc. Deci nu e nici o placere pentru noi sa iesim la o cina, deocamdata. Asa ca zicem pas. Eu pe de alta parte observ ce bucalat s-a facut al meu sot de cand e tot timpul plecat prin delegatii si mananca la restaurante.
Asa ca atunci cand suntem impreuna mancam numai mancare facuta de mine.
Iar de la vara vrem sa nu mai folosim cartile de credit. Toate cumparaturile rezonabile sa le platim cu cash. Am observat ca in felul asta ne e mai greu sa scoatem suta din buzunar. Pe cand cu cartea de credit ... ce mare scofala sa o trag prin aparatul ala!!!
Pup
Ciuf (38+) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
adrienne12 spune:
Fetele secretul ca sa nu mai lasati cu sutele la Costco sau Sam’s este sa faceti o lista cu ce trebuie de acasa si sa stick with it. O idee si mai buna, trimite-ti-va sotii caci ei vor cumpara strict de pe lista. Noi mai vedem una alta sau gustam ce ne ofera ei si mai incarcam cosul cu diverse. Un alt secret este sa facem cumparaturi cind sintem satule. Eu cheltui mai mult daca ma duc la cumparaturi flaminda. Si overall dupa ce cumpar mincare multa am consttinta incarcata: cheltui bani in plus pe mincare care genereaza kg in plus pt. care apoi cheltui bani sa le dau jos… in loc sa investesc direct surplusul de bani sau sa-I pun in savings… in timp se aduna
Laura Takacs spune:
Tiza, nu mi-am propus sa invat cum sa cheltuiesc, ca dau si eu meditatii la capitolul asta. Dar cum zici si tu, traiesc cum imi cade bine. Mi-au ajuns anii de inceput cand mancam la pui de am crezut ca-mi cresc pene in coada, si steak cu grasime de lua foc gratarul.