secrete pentru vopsitul oualor?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

MaryP, scuze, n-am intrat in acest subiect de 2 zile. Merci mult de aprecieri Nana ti-a raspuns deja, intra in subiectul cu deserturi si gasesi acolo multe dintre retete.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

quote:
Originally posted by danyce

Eu le fac cu coji de ceapa (rosie sau obisnuita).Cu ceapa rosie iese culoarea rosu-rubiniu, iar cu ceapa obisnuita iese culoarea rosu-maroniu (intensitatea culorii difera in fct de timpul in care ouale stau in apa). Se pun ouale cand s-a colorat deja apa si se adauga 1-2 lg de otet.Se pot face simple si se pot decora dupa aceea, sau se pot introduce mai intai ouale cu bucati de plante pe ele - frunze, tulpini- in niste bucati de ciorap crem, legate la capat ca o acadea.
Sunt super.Eu le sterg cu o carpa cu putin ulei pt luciu.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Cata ceapa la cata apa?
Le fierbi nitelus mai mult?
Detalii! Detalii!

Mergi la inceput

Sa va spun si eu cateva din pataniile mele:

Imi place foarte tare sa folosesc vopsea tipografica desi sotu' se scandalizeaza si mananca numai oua vopsite de mama lui; nu am folosit nici o data manusi, in schimb mi-am uns maiinile cu un strat generos de crema, iar ouale le-am vopsit fierbinti, iar cand am uitat si le-am facut mai caldute a fost vai-si-amar + vopsea pe farfurii si pe degete la copii.

Anul trecut, mandra mea (acum de 9 ani jumate)mi-a spus ca iepurasul trebuie sa ascunda niste oua pe care ea sa le gaseasca prin casa si sa primeasca nu stiu ce; asa ca am facut niste oua "speciale" dupa cum urmeaza: vopseaua de baza a fost evident tot cea tipografica dupa care pe un ou am lipit niste nasturei mici, mici cu aracet, pe alte cateva oua, ajutandu-ma tot de aracet am trasat niste carouri sclipitoare (din globuri pt brad pisate), apoi alte oua le-am imbracat in panglici colorate iar pe alocuri am pus aptipilduri mici. Evident ca aceste oua nu au ajuns pe masa de Pasti pentru ca erau trofeul pretios al mandrei mele dar pot spune ca mi-am atins tinta cu mult succes. Imi amintesc ca i-am scris si cateva randuri din care mandra mea trebuia sa ghiceasca numarul de oua de cautat dupa ce rezolva cateva operatii aritmetice - a fost super. Spre rusinea mea nu ma pricep sa pun poze ca sa va arat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

si mama tot cu vopsea tipografica le facea. ieseau o minunatie! Din pacate matusa mea nu mai lucreaza la tipografie, asa ca 3 ani ne chinuim cu ce se gaseste pe piata.

briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Am vazut ca se gaseste si vopsea tipografica in comert (de fapt, cred ca in piata am vazut). Anul trecut am vopsit si eu ouale pentru prima data singura si, in afara de albastru care a iesit indigo, restul culorilor s-au comportat bine. Am folosit vopsea Anatoli (sau ceva de genul asta), oua cu coaja alba pe care le-am spalat bine inainte ca sa iasa data inscriptionata pe ele si am respectat instructiunile de pe plicul cu vopsea. Am avut si o tentativa cu hartie creponata, dar nu s-au colorat prea bine, astfel ca le-am bagat tot in vopsea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

In ultimii ani sunt adepta vopsirii cat mai naturale...asa cum probabil faceau bunicile noaste pe vremuri cu, coloranti naturali din gradina casei si ca sa nu mai zic ca toate oualele erau rosii cum e si normal ca sa fie de Paste - crestineste vorbind!
Asa ca am renuntat la a le face in diverse culori si pur si simplu cumpar sfecla rosie de la piata cam 2-3 bucati pentru 40-50 oua si fierb sfecla (curatata si taiata felii) in acelasi timp cu oualele in cratita! Normal ca pun sare si otet la fiert!
Incercati si nu veti regreta .... nu sunt nici toxice, nici nu se ia culoarea pe maini si sunt si tare frumoase si musai rosii Desigur ca la sfarsit le ung cu untura sau ulei!

Pentru alte culori ma gandesc ca urzica pentru verde, ceapa pentru galbui-aramiu; pentru albastru nu am solutie ... poate stie cineva ceva natural pentru albastru-bleu...

www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

Mergi la inceput

Aveti dreptate fetelor, de dragul puilor nostrii poate n-ar strica sa ne intoarcem la natura. Daca mai are cineva idei "rupte" din natura invatati-ne si pe noi; de cand eram mica imi doream sa fac oua cu frunze de patrunjel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Claudia, ideea ta cu sfecla e de nota 10 o s-o incerc si eu.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Cristina A, eu fac totul ochiometric, dar ma gandesc eu ca ar fi bine sa se puna cojile de la 1kg de ceapa rosie in cam 3l de apa ca sa iasa culoarea mai intensa, iar la ceapa obisnuita cred ca ar fi necesare si mai multe coji, de ex. cojile de la 1kg de ceapa la 1,5-2l apa.Eu o sa fac sambata care vine oua rosii ca noi sarbatorim Pastele catolic aici (sotul si familia lui sunt catolici).O sa pun poze ca sa vezi ce-am facut si iti mai dau detalii la cald.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunt_mamica spune:

buna fetelor!m-am gandit sa ma bag si eu in seama pe aici!
eu iau cateva cojin de ceapa rosie,cateva de ceapa obisnuita.o 1/2 de coala de indigo mov si o 1/2 indigo albastru...si le tai in forme mici si ciudate(le impachetez si tai)dupa cere le amestec pe toate!dupa care iau ouale ude si le dau prin amestecul de ceapa si indigo...apoi intoduc oul intr-un dres(pe cale l-am taiat in mai multe bucati)si-l leg la capete si-l pun in oala cu vopsea.dupa ce se raceste oul il sterg cu ulei sau untura.bunica folosea cand eram mica trifoi,fire de iarba,flori mai mici in loc de indigo si ceapa.
sper sa fi fost destul de explicita!ies super ouale!zici ca-s incondeiate!

ilinca

Mergi la inceput