Intrebare
Baietelul meu este innebunit sa mearga la gradi, doar ca nu il primeste nimeni daca nu are 3 ani(acum are 2,5 ani). Eu am o cunostinta educatoare la care vreau sa mearga, modelul ala de mama, dar care acum are grupa mica, deci la toamna va avea mijlocie si nu poate sa ma ajute pentru ca totul depinde de directoare(modelul ala de sperietoare). Educatoarea mi-a zis sa ii fac o inscriere fictiva anul acesta in grupa mica, undeva la tara, iar la toamna sa apar cu dosarul si sa cer inscrierea direct in grupa mijlocie. Acum intrebarea este: daca el va avea 3 ani la toamna directoarea poate sa ne dea cu flit iar pe motiv ca nu are varsta de grupa mijlocie? Si daca da, atunci ce alta modalitate ar mai exista?
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Da, directoarea poate sa iti respinga cererea si pe buna dreptate. Inteleg ca tu tii foarte tare la acea educatoare, dar separarile pe grupe de varsta sunt facute cu un scop, un copil de grupa mica are anumite activitati, iar altul de grupa mijlocie are cu totul altele. In afara de cazul in care baietelul tau este mai avansat ca dezvoltare, nu se va putea integra intr-o grupa de copii mai mari...
Gradinitele particulare primesc si copii mai mici de 3 ani.
Rosey spune:
Pai gandeste-te si la urmatorul aspect: nu numai ca baiatul tau va fi mai mic dpdv al varstei fata de ceilalti, dar va avea handicapul cunostintelor acumulate de ceilalti la grupa mica. Mai ales daca educatoarea isi face datoria, aceste acumulari de cunostinte pot fi destul de insemnate. Cat de bine vorbeste copilul tau?
Hai sa iti dau exemplul meu: fiica-mea a mers la gradinita la 2 ani si 10 luni, era cea mai mica din grupa si nu vorbea DELOC in propozitii. Dupa doar cateva luni si-a dat drumul ff bine. A invatat enorm de multe la grupa mica.
NU te sfatuiesc sa sari peste etape.
koalitza spune:
M-am gandit si eu la aspectul cu etapele care trebuie urmate, dar Martin vorbeste destul de bine, se integreaza repede (cand l-am lasat o ora singur la gradi, pentru prima oara, nu a mai vrut sa plece si deja invatase o strofa din poezia pe care doamna o avea in plan in acea zi)si in grupa asta mai sunt inca 10 copii de varsta lui. 3 dintre ei sunt vecini cu noi si Martin se joaca cu ei de la 1 an, deci are si prieteni aici. Dar ce ma intereseaza pe mine este daca din punct de vedere legal este posibil ca la 3 ani sa mearga la gr mijlocie?!
Va multumesc pentru raspunsuri