educatia in scoli, Romania,2006

educatia in scoli, Romania,2006 | Autor: iepumic

Link direct la acest mesaj

Poate subiectul acesta s-a mai discutat...dar eu il reiau. Nu am copii dar sunt in plan, am prieteni cu copii de scoala care vin cu tot felul de minunatii de la scoala, am trecut si eu prin scoala si ma intreb: cum voi face sa imi educ copiii sa nu ajunga precum cei pe care ii vad eu prin RATB, injurand si vorbind despre droguri, sex, dosare penale de la 10 ani??? Pentru ca una le spui tu la acasa, dar in clipa cand ajung sa petreaca 8 ore pe zi la scoala influenta mediului de acolo are cel putin aceeasi greutate ca influenta educatiei de acasa...daca nu mai mare!!! Acum 10-15 ani in scoala se vorbea de lectii, de surprize cu fotbalisti, meciuri de fotbal sau basket intre scoli, carti, filme,muzica. Acum ii aud numai cu jocuri pe pc, droguri, cine cu cine s-a mai culcat etc....Nici acum 10-15 ani profesorii nu se ocupau prea mult de educatia din afara materiei pe care o predau dar...totusi...era altceva. Acum...copiii ii injura pe profesori si acestia ies plangand din clasa.( lucru probat, pt. ca am predat personal la o scoala cateva ore si am luat "temperatura" atmosferei de acolo).
Voi cum faceti, cum va descurcati? Cum anihilati proasta influenta asupra copiilor vostri?

Iepumic