Branza Mascarpone..
Raspunsuri - Pagina 2

april spune:
mersi fetelor, am sa incerc cu crema de la Dr. Oetker din doua motive: branza mascarpone o gasesc greu in oraselul meu si aviara bantuie (ouale crude nu ma prea atrag)
pepenash, astept confirmarea de la mama ta cu reteta.
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln


Kehleyr spune:
Daca nu vrei sa folosesti ouale crude poti sa bati un pic crema la bain-marie. E mai complicat dar rezolva problema. Eu nu am facut niciodata decat cu ele crude, dar in reteta ei recomanda sa o faci la bain-marie din cauza de risc de salmonella.
Cred ca e pacat sa pui praf din comert care e plin de E-uri si de alti aditivi... Si nu folosi mascarpone romaneasca, nu are nici o legaturacu cea italieneasca (de fapt si la mozarella e la fel...).


Happiness_4_us spune:
Da, exact la asta ma refeream, Pepenash. Deci folosesti crema respectiva in loc de crema care se facea din celelalte ingrediente. Nu e o idee rea.
Nana Motoc
Fotografii cu noi


michelle7 spune:
tocmai am gasit intamplator un site care discuta de inlocuitori pt mascarpone . se pare ca cottage cheese ( perlele de branza) sau branza ricotta pot fi folosite la tiramisu daca nu gasiti mascarpone. evident ambele trebuie bagate in blender si mixate pana devin o pasta fina.


pepenash spune:
Iertare pentru intarzierea cu care vine mesajul meu; sper sa nu fie prea tarziu si sa fi facut deja Tiramisu. Deci, mama mea prepara crema Dr. Oetker doar cu 200 ml lapte rece. Fara arome, zahar, etc. Sper sa va placa si voua, ca noi de-abia asteptam s-o savuram (a primit cerere speciala sa faca de Paste)
