Nu mai dati ficat la bebei

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Simina, mentionand ca prietenii tai extremisti in alimentatie sunt adventisti, ii poate duce cu gandul pe multi ca ceva nu e in regula si sa faca o asociere intre religie si extremism.

Si eu sunt adventista dar mananc si carne (nu des si nu orice fel) desi as vrea sa renunt pentru ca stiu foarte bine ca este mult mai sanatos sa traiesti fara. Carnea nu este deloc necesara pentru organism atat timp cat o inlocuim cu ce trebuie. Ca ne place noua, ca ne-am obisnuit papilele gustative si sunt unii care nu pot "trai" fara sa manance carne in fiecare zi e cu totul altceva! E obisnuinta, gust, nu necesitate. Mancarea vegetariana trebuie si ea gatita cu gust si sa aiba aspect placut. Poate ca nu toti reusesc sa faca asta. Dar nu mi s-a parut frumos felul in care ai vorbit despre prietenii tai. O fi vorba de subiectivism din partea mea?

Cunosc destui copii crescuti fara carne si nu sunt cu nimic mai prejos decat altii ba dimpotriva.
Pentru cine citeste National Geographic s-au facut studii despre stilul de viata ale anumitor grupuri care se bucura de o sanatate fizica si mentala superioara (si pana la varste inaintate) fata de majoritatea populatiei iar stilul de viata al adventistilor a fost unul dintre ele. Sigur ca exista si exceptii, extremisti, dar am vrut sa spun aceste lucruri fiindca eu fac parte din aceasta biserica si nu as vrea sa se faca asocieri negative fara rost.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

daca o luam asa, ar trebui sa ne tinem copiii cu masti pe fata, pt ca aerul a devenit extrem de poluat, deci nociv, mai ales pentru plamanii lor mititei... glumesc acuma, dar ideea e ca daca ne luam dupa toate chestiile astea, atunci nu stiu unde ajungem.
normal ca trebuie sa avem grija si sa fim informati, dar nu cred ca e bine sa exageram. mult copii sunt crescuti fara internet si fara ultimele descoperiri in materie de biochimie/nutritie, etc, ci doar cu logica si bun simt, si sunt ok.
parerea mea e ca exagerarile de orice fel dauneaza mai mult decat o bucatica de ficat o data pe luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Simina, mentionand ca prietenii tai extremisti in alimentatie sunt adventisti, ii poate duce cu gandul pe multi ca ceva nu e in regula si sa faca o asociere intre religie si extremism.

Si eu sunt adventista dar mananc si carne (nu des si nu orice fel) desi as vrea sa renunt pentru ca stiu foarte bine ca este mult mai sanatos sa traiesti fara. Carnea nu este deloc necesara pentru organism atat timp cat o inlocuim cu ce trebuie. Ca ne place noua, ca ne-am obisnuit papilele gustative si sunt unii care nu pot "trai" fara sa manance carne in fiecare zi e cu totul altceva! E obisnuinta, gust, nu necesitate. Mancarea vegetariana trebuie si ea gatita cu gust si sa aiba aspect placut. Poate ca nu toti reusesc sa faca asta. Dar nu mi s-a parut frumos felul in care ai vorbit despre prietenii tai. O fi vorba de subiectivism din partea mea?

Cunosc destui copii crescuti fara carne si nu sunt cu nimic mai prejos decat altii ba dimpotriva.
Pentru cine citeste National Geographic s-au facut studii despre stilul de viata ale anumitor grupuri care se bucura de o sanatate fizica si mentala superioara (si pana la varste inaintate) fata de majoritatea populatiei iar stilul de viata al adventistilor a fost unul dintre ele. Sigur ca exista si exceptii, extremisti, dar am vrut sa spun aceste lucruri fiindca eu fac parte din aceasta biserica si nu as vrea sa se faca asocieri negative fara rost.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Daca ai citit toate postarile mele legate de subiect, tocmai ca am precizat ca ei sint asa, cam extremisti, impreuna cu inca citeva familii, independent de religie! Adica am cunoscut aproape toata comunitatea lor de acolo si erau numai citiva asa. Pina si pastorul lor maninca peste, lactate...

Nu am vorbit despre ei nici defaimator, nici in alt fel. Si cind ne intilnim cu ei, tot asa purtam discutiile: in contradictoriu (cele despre hrana doar). Adica ei sint putin cam prea inversunati, eu tolerez, ca oricum tot ca mine fac, dar sotul meu intra in joc si le tot serveste contra-argumente. Deci asa decurg discutiile legate de hrana intre noi, oricum. Si ne intelegem bine, crede-ma!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Alexa Ioana

daca o luam asa, ar trebui sa ne tinem copiii cu masti pe fata, pt ca aerul a devenit extrem de poluat, deci nociv, mai ales pentru plamanii lor mititei... glumesc acuma, dar ideea e ca daca ne luam dupa toate chestiile astea, atunci nu stiu unde ajungem.
normal ca trebuie sa avem grija si sa fim informati, dar nu cred ca e bine sa exageram. mult copii sunt crescuti fara internet si fara ultimele descoperiri in materie de biochimie/nutritie, etc, ci doar cu logica si bun simt, si sunt ok.
parerea mea e ca exagerarile de orice fel dauneaza mai mult decat o bucatica de ficat o data pe luna...

Si eu zic la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Stau si ma intreb...oare pe vremea bunicii se stia ca ficatul,carnea si altele erau pline de toxine?

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si cum a crescut si nivelul de radiatii la nivelul solului, multe plante (legume mai ales) au un grad de radiatii cam mare... Dar tot trebuie sa mincam ceva... macar din cind in cind, si atunci in gind

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Si daca tot ati ajuns aici, la concluzia ca oricum totul e poluat, o sa va servesc si eu cu o parere taaaarrreee poluata:

eu mi-am crescut copilul fara nici un fel de stres; i-am dat fructe cu pesticide, spanac, ficat, zahar, dulciuri care cariaza dintii, chipsuri care nu sunt bune, toate in limitele bunului simt; am inceput sa ii dau portocala de la 6 saptamani, nu i-am dat vigantol ci l-am scos la aer si la soare, i-am dat gris cu lapte, ma rog, toate chestiile care aici pe forum si nu numai m-ar transforma intr-o mama denaturata !
copilul meu e slava cerului sanatos, la cap si la trup, e inteligent peste medie si are toate caracteristicile unei mici minuni, caci asta reprezinta ei pentru noi;
V-am spus astea pentru ca eu consider ca la cat de poluat este din atmosfera, si la cat de mult va fi poluat corpul lui in timpul vietii, a-l tine de mic sub clopot de sticla, a-l feri de orice fel de "microintoxicatii" alimentare si a-i da dupa un timp drumul in viata complet nepregatit as face mai rau decat ceea ce am facut eu.
Nu faceti ca mine !
Asta e doar o parere personala....

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by pisi-si-boscu

eu mi-am crescut copilul fara nici un fel de stres; i-am dat fructe cu pesticide, spanac, ficat, zahar, dulciuri care cariaza dintii, chipsuri care nu sunt bune, toate in limitele bunului simt; am inceput sa ii dau portocala de la 6 saptamani, nu i-am dat vigantol ci l-am scos la aer si la soare, i-am dat gris cu lapte, ma rog, toate chestiile care aici pe forum si nu numai m-ar transforma intr-o mama denaturata !
copilul meu e slava cerului sanatos, la cap si la trup, e inteligent peste medie si are toate caracteristicile unei mici minuni, caci asta reprezinta ei pentru noi;
V-am spus astea pentru ca eu consider ca la cat de poluat este din atmosfera, si la cat de mult va fi poluat corpul lui in timpul vietii, a-l tine de mic sub clopot de sticla, a-l feri de orice fel de "microintoxicatii" alimentare si a-i da dupa un timp drumul in viata complet nepregatit as face mai rau decat ceea ce am facut eu.
Nu faceti ca mine !
Asta e doar o parere personala....

Si eu la fel am facut (mai putin partea cu Vigantolul si cu sucul de portocale- a fost primul aliment introdus aproape de 4 luni).

Acuma dati cu pietre, rosii si considerati-ma mama denaturata!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Fetelor eu una am dat o perioada ficatel dar acum am ceva timp de cand cu gripa asta m-am bolanzit de frica insa o sa incerc sa ii mai dau din cand in cand ca e bun de sanatos nu prea ma bag ca nu am facut niciun experiment.

Am mai auzit de curand pe cineva ca a refuzat sa dea vigantol la bb si e bine merci copilul nu are nimic dar nici D2 nu i-ati facut?

Danina Diana - strengarita familiei
PAULA-DIANA *** Raza de soarePoze 2006DIDIUTZA
[red]PETRCERE PAULA DIANA 1 ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

La noi e si mai simplu.Raresu` meu de la 11 luni( acum are aproape 3 ani) nu-mi mai mananca carnita.....inclusiv ficatel.De abia de vreo 3 luni mai mananca putina "patzama cu coaja"....adica carnaciori.Dar nici d`astia prea multi Si mai mananca(la fel de putin) pastrama de oaie.
Meniul lui este urmatorul:dimineata-un biberon de lapte cu cereale
la pranz- cateodata cartofi prajiti, pastrama cu coaja si ou(doar albusul-de galbenus nu se atinge) si inca un biberon cu lapte
seara- doua biberoane cu lapte si cereale.
Nu a mancat pana la varsta asta o jumatate de mar sau macar o feliuta de portocale( ca sa nu zic ca nici struguri, nici pere....nimic....nimic).Mananca doar banane si asta cam una la doua saptamani.Mai mananca prostioare gen pufuleti, covrigei, sticsuri...si altele.

Cum sa-l numesc?Lacto-cerealian? Cu toate astea este un copil sanatos, n-a fost niciodata racit serios, este vioi....si toate cele.

Nici fiica-mea n-a acceptat ficatelul.Nici macar cand era mica si presupuneam eu ca nu-i capabila sa-si manifeste preferintele.Cand ii dadeam, icnea....prin urmare am renuntat.Acum, la 13 ani, nici nu vrea sa auda de ficat.Eu, in schimb, sunt o devoratoare de ficatei de pasare

Toate cele bune!

Mergi la inceput