Nu mai dati ficat la bebei
Raspunsuri - Pagina 10
denizel spune:
quote:
si chestia ca in ficat se acumuleaza toxine e eronata... atunci ce sens ar mai fi avut pentru natura sa "inventeze" sistemul excretor si digestia ???
Eu stiam ca ficatul este un fel de "filtru" pentru toxine. Acestea sunt transformate in produsi mai simpli, care pot fi eliminati cu usurinta.
In cazul anumitor boli sau a unei diete necorespunzatoare, toxinele pot ramane blocate in ficat producand diverse tulburari.
Daca ma gandesc la conditiile in care traiesc pasarile din mega fermele industrializate si la alimentatia pe care o au, sincer ma indoiesc ccc ca bietele de ele au un ficat sanatos (numai bun de mancat:)) si cu o functie eficienta.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
cipcipcip spune:
Alexa ioana, ficatul este un filtru care neutralizeaza toxinele eficient. Dar nici un filtru nu este perfect si se "incarca" in timp, mai ales daca este supra solicitat cu hormoni, antibiotice, pesticide. Eu una maninc ficat, dar nu l-as da la un bebe sub un an.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
filofteia spune:
Cipcip... foarte bine ca ai deschis subiectul ... desi fetele au fost cam dure cateva lucruri au fost lamurite...
In ceea ce priveste ficatul sau spanacul... trebuie sa aveti copii cu adevarat mancaciosi ca sa va faceti probleme ca mananca mai mult de unul sau de altul...
pisi-si-boscu spune:
Intradevar, cam multa tevatura pentru un biet ficatzel...
Bine ca nu s-a deschis vre-un subiect despre fois gras...
Raman la parerea mea cu cuiele ruginite, desi vad ca au provocat pe aici adevarate INTOXICATII; ma intreb oare de ce sunt persoane care insista sa isi argumenteze parerea cu diverse informatii de pe site-uri, carti, emisiuni, etc. Oare sunt nesigure de ceea ce spun sau stiu ca nu pot convinge?!
Mi se pare ciudat sa apelez la parerea ALTORA atunci cand particip la o discutie unde e ceruta parerea MEA!
Asta e parerea mea ... probabil mi se trage de la ficatul mancat !
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
pisi-si-boscu spune:
P.S. Mi-a placut chestia cu ghepardul si gazelele ... la subtilitate nu te intrece nimeni !!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
denizel spune:
quote:
Mi se pare ciudat sa apelez la parerea ALTORA atunci cand particip la o discutie unde e ceruta parerea MEA!
Pisi, nu toti suntem cercetatori de top in domeniul medicinei, biochimiei sau nutritiei. Asa ca, mi se pare normal sa argumentez cu parerea altora, parere care pe mine a reusit sa ma convinga. Ce credibilitate as avea eu, o oarecare, daca v-as sfatui sa nu mancati ficat de pui pt. ca...Pt. ca ce? Pt. ca asa am visat azi-noapte?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
boeru spune:
Fetelor dar v-ati cam incins! Am zis ca nu scriu la subiectul asta dar scriu avand in vedere faptul ca al meu copil nu mananca deloc carne - nu vrea! Nu ii place asa ca incerc sa acopar necesarul de vitamine din celelalte alimente. A fost alegerea lui (are 2 ani si jumatate) si de vreun an si ceva nu mananca deloc carne. In schimb e primul la lactate, spanac, urzici (ca i-am facut aseara) ciorba (cu carne dar el manaca doar legumele din ea) usturoi, ceapa, cartofi morcovi si de curand i-am facut analize complete si este ok. Citind ce srieti voi aici v-am dat dreptate pe rand dar parerea mea este ca va inversunati prea tare. Oricum am avut ceva de invatat si cred ca o sa deschid un topic la retete poate imi dati si mie cateva pentru ca nu mai stiu ce sa ii fac de mancare. Vorbesc serios ca eu gatesc cu carne pentru noi si vreau sa gatesc pentru el retete cat mai gustoase si care sa-i aduca toate cele necesare in organism.
Pupici si fiti mai blande!
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete
Petrecere 2 ani la gradi
poze noi-noute!
sunt_mamica spune:
eu am intrebat mai multi medici...si mi-au spus ca ficatul contine toxine dar,cantitatea pe care o dam noi la bb e foarte mica pt a asimila toxinele din ficat.
vis-a-vis de spanac..acesta contine fier dar e mai greu asimila..cea mai buna e zeama in care s-a fiert spanacul
ruxij spune:
Ficatul contine toxine, pestele contine mercur, legumele si fructele contin pesticide si sunt modificate genetic, carnea de pui nu'sh ce contine...etc Prin urmare aia nu ,aia nu, poate sa ne facem fiecare cate o ferma in varful muntelui si nici atunci nu o sa fim siguri ca mancam sanatos. De murit tot o sa murim de la ceva:))
denizel spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Ficatul contine toxine, pestele contine mercur, legumele si fructele contin pesticide si sunt modificate genetic, carnea de pui nu'sh ce contine...etc Prin urmare aia nu ,aia nu, poate sa ne facem fiecare cate o ferma in varful muntelui si nici atunci nu o sa fim siguri ca mancam sanatos. De murit tot o sa murim de la ceva:))
Ruxij, depinde acuma si cum mori:))
Una e sa mori de batranete sau lovit de o caramida in cap si alta e sa mori in chinuri din cauza de boli provocate de toxine:))