31 martie-73 de ani de la nasterea lui Nichita...
Daca ar fi trait, Nichita Stanescu ar fi implinit astazi 73 de ani..pentru toti cei care il iubesc, pentru cei care nu l-au uitat si ma ales pentru cei care l-au uitat, pentru readucere aminte...
http://www.romanianvoice.com/poezii/poeti/stanescu.php
http://membres.lycos.fr/rolit/romana/nichitabio.php3
mi-ar face placere sa discutam despre viata si scrierile lui...pe mine una, daca ma provocati, vorbesc o zi fara sa ma opresc
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
Raspunsuri
megbeng spune:
daca moderatori considera ....subiectul poate fi mutat si la "ZONA ARTELOR"... uite ca eu m-am gandit prea tarziu
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
addinel spune:
megbeng si eu sunt o mare admiratoare a lui nichita stanescu. intr-o vreme, in fiecare an pe 31 martie ma duceam si aprindeam la biserica o lumanare pentru sufletul lui.
azi dimineata pe drumul spre serviciu mi-am adus aminte ca astazi este 31 martie si am zabit melancolic gandindu-ma la nichita..., la opera lui si la omul care a fost.
nunta mea
megbeng spune:
addinel, tu vorbesti serios? eu, dupa ce am ajuns in bucuresti mergeam si pe 31 martie si pe 13 decembrie(ziua in care a murit) ..la BELLU si puneam o lumanare, o floare..anul trecut in primavara, cand m-am apropiat de mormant, am vazut ca mai erau 2 fete..tinere...eu mi-am vazut de-ale mele, la care una ii sopteste celeilalte.."ia uite, ma...mai e una asa, ca noi" ..in fiecare an am gasit pe mormant lumanari si flori..ce bine ca nu e uitat definitiv!
Nora spune:
Si eu ii iubesc mult poeziile. In facultate (cand citeam muuuult mai mult ca acum) imi amintesc ca eram suparata pe el ca a murit...
Dumnezeu sa-l odihneasca. 73 de ani... nici acum n-ar fi fost prea batran! Si a murit la 50 de ani!!! Nu-i drept.
Nora
addinel spune:
quote:
Originally posted by megbeng
addinel, tu vorbesti serios? eu, dupa ce am ajuns in bucuresti mergeam si pe 31 martie si pe 13 decembrie(ziua in care a murit) ..la BELLU si puneam o lumanare, o floare..anul trecut in primavara, cand m-am apropiat de mormant, am vazut ca mai erau 2 fete..tinere...eu mi-am vazut de-ale mele, la care una ii sopteste celeilalte.."ia uite, ma...mai e una asa, ca noi" ..in fiecare an am gasit pe mormant lumanari si flori..ce bine ca nu e uitat definitiv!
megbeng, da, chiar vorbesc serios. acum nu ma mai duc de ziua lui la biserica dar nu uit niciodata cand aprind lumanari la biserica sa pun una si pentru el.
nunta mea
megbeng spune:
pentru toti indragostitii:
"Poveste sentimentală
Pe urmă ne vedeam din ce în ce mai des.
Eu stăteam la o margine-a orei,
tu - la cealaltă,
ca două toarte de amforă.
Numai cuvintele zburau intre noi,
înainte și înapoi.
Vârtejul lor putea fi aproape zărit,
și deodată,
îmi lăsam un genunchi,
iar cotul mi-infigeam în pământ,
numai ca să privesc iarba-nclinată
de caderea vreunui cuvânt,
ca pe sub laba unui leu alergând.
Cuvintele se roteau, se roteau între noi,
înainte și înapoi,
și cu cât te iubeam mai mult, cu atât
repetau, într-un vârtej aproape văzut,
structura materiei, de la-nceput."
brendamitran spune:
Wow.....era berbec ca mine,maestrul!
Pacat!
Dumnezeu sa-l ajute sa ne lumineze de unde este, cu poezia lui!
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran