Plange , plange la cresa!!!

Plange , plange la cresa!!! | Autor: Rony

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are un an si trei luni si am dus-o la cresa pentru 4 ore! Are deja 2 saptamani si acum de cum se trezeste dimineata se urca la mine in brate si plange pana o las la cresa,; acolo deja urla; nu stiu ce sa mai fac??? sa o duc??? sa o mai las putin??? mama este educatoare si-mi zice sa o duc ca-i trece , dar asta era pe vremea comunismului! ne crestem copii diferit acum! si eu vreau ce este mai bun pentru ea! este un copil sociabil, vesel, adora copiii, adora sa se joace, de aceea am optat pentru cresa ; ea nu suporta sa stea in casa, are nevoie tot timpul de copii, tot timpul se joaca! si cu mine se plictiseste daca fac altceva si trebuie sa fac pentru ca nu am pe nimeni sa ma ajute!

ce sa fac ca sa fie bine pentru ea si sa nu ramana cu traume!!!????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns La reveuse spune:

Imi dau si eu cu parerea...fara sa fi experimentat, recunosc...dar daca ai incerca sa ii schimbi intervalul de 4 ore dupa amiaza, sau sa o duci mai tarziu???? Poate e prea brusca 'ruptura' de tine...totusi este foarte mica!
Mult succes in decizii, sa o iei pe cea mai buna pentru micuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arita spune:

Fetitei mele i-au trebuit 2 luni sa se obisnuiasca si sa nu mai planga dimineata, dar avea 2 ani si 2 luni.

Cred ca ar trebui sa tii cont de mai multe aspecte: cand o iei e bine sau plinge si atunci,daca a mancat,daca s-a jucat cu alti copii. Daca ii trece dupa ce pleci, ai rabdare. Si daca zici ca ii plac copiii, eu cred ca se rezolva.
Ai putea sa apelezi la educatoare sa-i acorde un pic mai multa atentie la inceput: sa o ia in brate cand pleci, sa o linisteasca, sa-i povesteasca ceva. La noi asa a fost.

Sa va fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

stefan merge la gradi de la 2 ani si 2 luni (acum are 2 ani si 8 luni)...deci de 6 luni! si tot plange in fiecare dimineata, dar plansul e asa de moft...ca dupa ce plecam noi nu mai are nici o treaba.. si seara plange ca nu vrea sa vina acasa...asa ca trebuie vazut motivul pentru care plange! oricum, e micutza...daca nu e o problema reala cu cresa, eu zic sa mai astepti si sa vezi!
succes! si rabdare...

cgaby (mama lui stefan nazdravan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela12 spune:

Eu cred ca are mai mare importanta cum o gasesti decat cum o duci. Daca atunci cand vii sa o iei este calma, vesela, se joaca, da-i inainte! Dar daca o gasesti plngand, sau cu ochii rosii si sughituri de-alea, daca iti sare imediat in brate si se lipeste ca si cum ar vrea sa o protejezi, atunci in mod sigur educatoarele se poarta urat si e mai bine sa schimbi gradinita.Cel putin asa am observat eu la fiu-meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Initial creeata de Rony
mama este educatoare si-mi zice sa o duc ca-i trece , dar asta era pe vremea comunismului! ne crestem copii diferit acum!

Si crezi ca pe vremea comunismului plangeau si le trecea altfel ca acum?
E dificil pentru tine, dar daca nu poti suporta, mai amana daca poti momentul. Daca nu poti amana, mergi cu curaj inainte. Ca nu esti prima...

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mai, Rufus are dreptate, copiii plang la fel ca acum 50 ani.
Nu pot sa-ti dau un sfat intructa hotararea va apartine in totalitate, da ram sa-ti pov. de la mine: l-am dus prima data la 2 ani si primele 2 sapt. am stat cu el acolo. apoi am plecat 30 min., o ora, tot mai mult, pana la 4 h. acum, dupa 4 luni, sta de la 8 la 4 si ii place la nebunie. si a plans si el la ineput da rnu asa mult, era mai mare si am si trecut treptat la regimul de cresa.

Acuma, ce sa zic, daca nu lucrezi nu vad rostul pt care ar sta la cresa, la varsta asta locul unui copil e langa mama, atat cat se poate. dar, again, asta tu decizi...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Eu l-am dus pe baiat la 1 an si 8luni la cresa nici nu puteam sa plec cand il vedeam cum plange.Noaptea se trezea si plangea,a tinut-o asa cam o luna dupa care a fost mai prietenos.Iti pot spune ca trebuie sa fii tare si sa ai rabdare cu el.

Mergi la inceput