Viata in Germania (34)
Raspunsuri - Pagina 7
vikinga spune:
Fetelor ati fost haioase Aldo cind a invatat sa numere pe romaneste tipa cind era in leagan: unuuu..dooooi...teiii..patu...cinciii...scheisse...Inca o zi pt ca ai mai intrebat de contractele astea mai bine ai plati o consultanta scurta la un avocat(nu e chiar atit de scump) ca sa ai totul limpede pt ca astfel de informatii clare si precise numai de acolo poti sti, in functie de contractul incheiat. Acum eu iti zic ce stiu dar ma repet, numai un avocat te poate lamuri 100%. Deci un contract prenuptial de separare de bunuri in cazul unui divort sau contract de separare si in caz de divortz si deces nu afecteaza dreptul succesorial al copiilor. Legea germana favorizeza copii. Chiar si in cazul unui testament nu poti "dezmosteni" copii chiar daca doresti asta. Aici nu exista posibilitatea sa-ti lasi averea toata la catel daca ai copii, ma rog o parte cred ca se poate dar n-as baga mina in foc. Intr-o familie in care nu a avut loc un contract de separare daca unul din soti moare, copii vor mosteni impreuna 50%si sotzul ramas 50% . Daca a avut loc un contract de separare care se extinde si in cazul decesului si unul din soti moare, averea acestuia va ajunge toata la copii. (daca nu exista un testament). Daca copii sunt minori, sotzul ramas ar trebui sa aiba totul in custodie pina ce copii au 18 ani, insa si treburile astea pot fi fixate prin testament. In cazul unor sume mari de bani cind unul din sotzi face un contract de separare de obicei un avocat bun ii pune pe tapet toate posibilitatile si-l sfatuieste sa hoatrasca un testament care include toate detaliile in cazul decesului lui. Sau ce se intimpla in cazul in care mor amindoi parintii, cine va avea custodia copiilor si bunurilor. Un avocat te sfatuieste totul pt ca in germania de ex se aplica legile altfel decit stim noi. de ex daca mor amindoi parintii, bunurile si copii trec in custodia statului, pina la 18 ani va fi o persoana din partea statului care va avea grija bunurilor ori macar isi va da acordul, copii nu ajung asa usor la cine am crede noi, ci dupa procese lungi. Ehei treburi complicate, dar hai ca am deviat de la ce ai intrebat. Daca contractul de separare de bunuri e facut doar in cazul unui divortz nu si in cazul decesului, atunci bunurile celui decedat in lipsa unui testament ajung dupa legea germana 50% la sotzul ramas si 50% la copii. varianta asta este cea mai ieftina din punctul de vedere al taxelor( taxe platite de urmasi ma refer, aici e cam lung sa ma extind, oricum varianta asta e cea mai de pereferat) In cazul minorilor cel ramas are custodia bunurilor. Copii nu sunt defavorizati in nici un fel de un contract prenuptial. Ba chiar pot fi avantajati in cazul unui deces in urma caruia cel ramas nu primeste nimic datorita acelui tip de contract de care ziceam undeva mai sus(contract separare si in caz de divort si deces). Dar toate astea numai si numai daca nu exista un testament. Chiar si prin testament copii nu pot fi exclusi complet, exista un minim de 25% daca nu ma insel care merge obligat la ei. Sper sa nu te fi zapacit complet, cum ti-am zis cel mai bine intrebi un avocat. In cazul unui divortz insa, daca s-a incheiat un astfel de contract, copii nu au nici un amestec si drept la bunurile in discutie. Nici daca nu ar exista un astfel de contract in caz de divortz, bunurile dintre sotzi se impart intre ei doar, nu intre ei si copii. Daca copii sunt mici fie ca a existat sau nu un contract ei au dreptul doar la pensia alimentara(care e stablita procentual in functie de venitul lunar al sotzului si de nr copiilor in custodia mamei). Daca exista un divort cind copii sunt majori, iar ei nu au nici un amestec la partajul dintre parinti. E si normal asa. Fie ca a existat sau nu un contract. Bunurile parintilor intra in discutie doar in cazul decesului unuia dintre ei. Iar ei pot fi defavorizati intr-o oarecare masura doar prin testament.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
inca o zi spune:
vikinga,nu m-ai zapacit deloc,dimpotriva,iti multumesc pt raspuns.M-am lamurit si am primit raspuns la intrebare!Multumesc inca odata!!
vikinga spune:
Sigur? Ca mi-am recitit mesajul si e tare incilcit:)) inca o data, nu te baza 100 pe ce zic eu sau altzii, intreaba un avocat, nu e chiar atit de scump.Numai bine la nemtzoaiceGata uki acum vin:)Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
roxanaz spune:
fetele frumoase, azi naste Papa! e cineva mai pe langa ea cu casa? Ionu e cu Catrina si nu au voie in spital, Papa singura....poate o putem ajuta cumva?
Roxana
Alina spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
fetele frumoase, azi naste Papa! e cineva mai pe langa ea cu casa? Ionu e cu Catrina si nu au voie in spital, Papa singura....poate o putem ajuta cumva?
Roxana
Vai,Roxana,de unde ai aflat?E cezariana la 7 luni?Chiar vroiam sa intreb aseara,pe la grupul vostru daca nu aveti vesti de la Oana.
Noi stam departe tare insa parca Yasmine(Corinna)sta in apropiere.
Doamne ajuta sa se termine cu bine pt amindoua!
Alina
tumpi spune:
wow, deja naste papa?acum vreo 2 zile am vb cu ea,dar nu ma asteptam sa nasca asa de repede.
Mai erau fete de stateau pe langa ea,uf ce pacat ca nu stam mai aproape.
Nastere usoara Oana si te asteptam cu vesti bune.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
2+1
roxanaz spune:
si Yasmine e departe....
Papa e in spital de joi, a vb Marina cu ea. azi am vb si eu cu Ionu, ii fac cezariana pentru ca aseara i s-a rupt apa. tinem pumnii....ca ii e tare greu! cand mai aflu ceva va anunt.
Roxana
Katink spune:
Nastere usoara Papa!!!
Tinem pumnii sa fie totul bine cu amandoua!
Roxana, sa ne tii la curent cu vesti, te rugam mult.
Din pacate si noi suntem departe de ei.
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
lili_ka spune:
buna ,
eu locuiesc in apropiere de karlsruhe unde locuieste oana.
daca imi spuneti unde este internata sau daca poate primi vizite ma pot duce eu sa o vizitez.
eu locuiesc in apropiere si nu ar fi o problema.