Viata in Germania (34)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Fetelor, eu am o problema.
Cati, fata mea, e la varsta la care vrea sa faca totul singura. Cand o iau pe fata de la gradinita sau la balet cand o imbrac sau dezbrac de costum (tot timpul sunt in graba), se aude invariabil "Fac eu asta". A se citi "Fac io" la care cateva perechi de ochi mirate se intorc spre ea apoi spre mine. Am inceput sa mai explic pe aici pe colo ce inseamna asta in limba romana , dar sincer mi s-a cam luat. Ce sa fac, sa spun ceva de genul "exceptie- in public in loc de "fac eu" spui "ich mache"? Nu stiu cat ar intelege. Voi v-ati lovit de chestia asta?
PS: Sa nu mai spun ce era cand zicea "arsch" cand ardea ceva. Dar asta nu prea are motiv sa spuna in public.

Multa sanatate

haaa, ce faza! eu i-as raspunde f calm tot in romaneste, cine pricepe, bine, cine nu. Eventual ceva de genul "poti si tu" poate data viitoare spune "pot io":)) Eu una nu ma consum la treburi din astea, pe cine duce suficient capul sa realizeze ca e cu totul altceva, bine, cine nu, nu merita atentia.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Fetelor, eu am o problema.
Cati, fata mea, e la varsta la care vrea sa faca totul singura. Cand o iau pe fata de la gradinita sau la balet cand o imbrac sau dezbrac de costum (tot timpul sunt in graba), se aude invariabil "Fac eu asta". A se citi "Fac io" la care cateva perechi de ochi mirate se intorc spre ea apoi spre mine. Am inceput sa mai explic pe aici pe colo ce inseamna asta in limba romana , dar sincer mi s-a cam luat. Ce sa fac, sa spun ceva de genul "exceptie- in public in loc de "fac eu" spui "ich mache"? Nu stiu cat ar intelege. Voi v-ati lovit de chestia asta?
PS: Sa nu mai spun ce era cand zicea "arsch" cand ardea ceva. Dar asta nu prea are motiv sa spuna in public.

Multa sanatate

problema cu arschul am avut si noi...si am schimbat in kalt.apoi am mai avut cu doch-zicea doff...si cand incepea sa strige pe strada doff toata lumea se intorcea.asa ca din doch-am facut ba da!
noi vb amestecat adica syb vb germana dar de cate ori ii cade mai usor un cuvant sa-l zica in romaneste nu se fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Haha,ce haios :)))
N-ai ce face, eventual spune-i sa zica "mai frumos" - " ma imbrac eu " , " ma incalt eu, "Ma dezbrac eu" ,etc. La noi e alta problema, Lara a invatat sa zica ca-i e frica. Si ii e frica nu gluma, toata ziua auzi de la ea " Ficä Jannick", "Ficä Frau" , "ficä-ficä toata ziulica... Ce dreac sa fac...o las in pace

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

He, he! Sa ma simt bine ca nu sunt singura care are problema asta? Bine ar fi sa pot sa dau cu ignore, dar nu-mi reuseste totdeauna. Incerc sa rad in sinea mea dar tot ma simt ca naiba. Am incercat sa o deturnez si spre "pot si eu" dar dubleaza invariabil: "pot si eu" urmat imediat de "fac io". Asta e. Noi sa fim sanatosi.
Lauraa, ha ha. Super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vis albastru spune:

Hihi, ce-am mai ris!
La noi problema e ca fiul meu imi raspunde de multe ori pe germana desi il rog sa foloseasca aceeasi limba in care ma adrese eu lui( in cazul acesta romana ). No si cind mi-e lume mai draga si ii spun, te org nu mai fa asa, uita-te la copilul "XY" ce urit arata cind se strimba asa, iar el de colo: Maaamiii, aber der XY ist garn nicht hässlich! :op.

Si eu sint de parere ca MWST = TVA.

Na ca am reusit sa scriu iar doua rinduri.
Alerg sa-mi iau copilul de la scoala. Din pacate in Berlin au de anul trecut o noua lege si l-am dat la nici 6 ani la scoala, inca nu are incredere sa vina singur acasa ( uneori ma intreb , poate eu sint aia fricoasa ?! ). Cum e la voi?.

@tumpi. Invitatiile sint de modele diferite de la Land la Land, noi am fost la Landeseinwohneramt cu un text scris de noiin care ne asumam raspunderea, si ne-a costat 5 euro.

pe curind,
Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

La toate fetele va doresc un Weekend placut si mult soare,

Himmelsduft

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Buna fetelor! Am o rugaminte la voi: poate cineva sa-mi scrie o urare de "La multi ani" in germana? Imi trebuie destul de urgent pentru ca astazi e ziua de nastere al nasului de botez al fetitei mele si as vrea sa-i trimit un sms fara ca sotia lui sa-i traduca...
Merci si pupici la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Pet, poti scrie asa:

Hoch die Glässer, hoch die Tassen, alle können es kaum fassen. Doch hier steht es klipp und klar: ..... (numele) wird heut`... (anii) Jahr!

sau

Jeden Tag ein bisschen Glück, von allem Schönen ein grosses Stück, dazu Gesundheit und Sonnenschein - so soll dein weiteres Leben sein!
Alles Gute zum Geburtstag!

Himmelsduft

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

Buna!!Fetelor, am si eu o intrebare: in cazul in care 2 persoane la incheierea casatorie,aici in germania, au semnat un contract de separare de bunuri,iar pe parcursul casatorei au aparut copii, dupa cativa ani daca intervine divortul sau moartea tatalui, copii au drept de mostenire asupra celor ramase?Pt ca mama din cauza contractului nu are acest drept,dar copiii ramasi in urma casatoriei celor 2??
Va rog mult pe cele care aveti cunostiinte in acest domeniu din auzite sau citite, sa imi raspundeti!!!Va multumesc de pe acum pt raspunsurile voastre!!!Salutari la toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Himmelsduft, nu am mai avut rabdare si cautand pe internet am gasit o chestie de genul "Alles Gute zum Geburtstag!" care nu suna chiar atat de sec pentru ca i-am trimis un "la multi ani!" in mai multe limbi si o fraza in engleza pe care o vorbeste cat de cat.
Multumesc din suflet dar nu mi se pare ...potrivit sa-i trimit al doilea sms cu urari... :)

Oricum imi notez pentru la anul....

Mergi la inceput