Viata in Germania (34)
Raspunsuri - Pagina 13
papadie spune:
Multumim pt urari dragelor
Noi ne-am descurcat super onorabil cu Catrina in spital ca o lasam la lokul de joaka supravegheata de doua fete. A fost teribil de incantata. Da' p-orma venira sarbatorile si se isteriza pliktisita pin lifturi... In salonul de prematuri poate intra numai dupa ce o vede un medic pediatru care o verifica de bolile copilariei. Am zis ca nu riscam mai ales ca acolo is fuarte multe butonase colorate care-i fac rau cu ochiul
In rest, Soficu e bine si papacioasa si dragalasa dar nu ma face sa uit experientele extrem de neplacute dinaintea nasterii. Cand am timp va pove pe larg acu in doua vorbe mi-au administrat un medicament care in us se da numai la voluntari sub stricta supraveghere (mi s-a marit artificial placenta si de aici si nasterea prematura ca baby a ramas fara apa, n-a miscat o zi, am reusit cu tot felul de alte medicamente sa o ami tinem trei zile in burtica) si al doilea episod naspet la 2 noaptea am inceput sa pierd apa si am chemat moasa. Desi eram in salonul de gravide cu risc asta n-a dat importanta. Mi-a spus ca scap pipi si sa iau un valium sa ma culc. Si uite asa din contractie in contractie am scapat "pipi" pin la 7 dimineata cand intimplator a trecut dr de garda pe la mine. Oricum a fost in soc ca n-o anuntase nimeni ca zac in felul ala. Cervixul se deskisese f tare deci a trebuit sa facem cezariana in dimineata aia... Daca intram pe tocolitice de la doua noaptea mai tineam pe Soficu in burta cateva zile ceea ce o scutea de saptaminile in plus care le va sta in spital. Sa n-o bagi in aia a masii de moasa?!
narcisa spune:
Uffffffffff Päpädicule prin ce-ati trecut, ce experienta naspa!
Acum faptul e consumat, dar trebuia sa insisti, daca ai simtit ca nu e OK ce zice moasa, astea asa sint unele dintre ele, ca dealtfel peste tot daca nu dai din coate si ridici tonul cind e cazul, te ia de......si fac cum le e lor mai comod. N-am vrut sa te supar, bine ca totul s-a terminat cu bine, dar o sa te urmareasca ceva luni totul. Eu am avut unele probleme(de alta natura) la a doua nastere si citeva luni ma trezeam noaptea lac de sudoare de cosmaruri, ce se intimpla cu mine sau cu bb daca nu faceam aia si ailalta?????
Dar trece si timpul le rezolva pe toate si cu tine si cu Sofia mincacioasa, cu cit ia in greutate mai repede, cu atit mai bine!
Multa, multa sanatate si tie si Sofiei!
narcisa
Porumbita spune:
aoleu papa... imi pare rau ca ai ai trecut prin asa ceva.. dar bine ca s-a terminat cu bine... multa sanatate gagalicei si sa sa fie cuminte si mancacioasa!!!
mamica dulce spune:
papa,prin ce cosmar ai trecut..
dar cum se simte bebelusul acum? e la incubator sau cu tine in camera? cat mai stati in spital?
tu cum te simti??? te-ai refacut putin?
de la mine un pup mare si multa sanatate!!
cu gradinita am rezolvat-o,am fost ieri la 2 si am ramas profund impresionati.E mare,spatioasa,doua grupe,una de pana la 3 ani de 15 copii,a doua normala de 25.LA fiecare grupa 3 !! educatoare-si la pranz cand am fost eu si bebelusii dormeau erau TOATE 6 jucandu-se efectiv cu grupa mare.M-am socat la faza asta.Unde merge marc acum nici cele 2 de la grupa nu se joaca,stau si basteln toata ziua la birou.Fantastic e ca au ora speciala,pentru copiii care nu vorbesc bine germana,sau nemti care nu vorbesc bine si in fiecare zi fac cate o ora exercitii de vorbire.Si in afara de ora aia speciala incearca sa dezvolte limbajul.
Au calculator pentru copii,se implica,integreaza copiii,ii stimuleaza,ii stimuleaza sa-si faca prieteni,sa imparta,au activitati frumoase,ii schimba de pampers pe cei care nu fac la baie(aici unde merge marc sta de la 9 la 4 cu acelasi pampers plin de kk)...extraordinara mi s-a parut gradinita,prin comparatie cu asta unde merge acum.Si faptul ca au si serviciu de catering si primesc copiii mancare acolo la pranz e ce am visat 2,50 euro/zi,dar,daca nu merge copilul nu se plateste.,Nu stiu altii cum sunt ,dar pe mine gandul ca trebui sa fac 3 ani cate doua pachete pe zi,mic dejun si pranz cald la caserola ma termina psihic.In fiecare vineri e gesamtfrüstück,se pune accent pe spalat pe maini,,mancat frumos...chestii normale de fapt,dar nu si unde merge acum.
la asta din sat educatoarele stau toata ziua la birou si fac lucru manual,tot felul de figuri din carton ,foarte dragutze,dar la modul industrial,la 2-3 zile mai vine cu o chestie acasa,nu mai am loc sa le lipesc pe pereti,si din alea complicate,mie imi ia cred 2 ore una,lor poate 20 de minute,dar fac pt fiecare copil,plus magazin pt advent si Paste si carnaval...mie mi se pare timp furat din programul copiilor,poate mai lucreaza cu cei mari care merg la scoala,dar,decat sa-i faca lui marc prostii din alea la kil,mai bine ar vorbi cu el sau l-ar invata ceva,un puzzle,sau sa sara intr-un picior macar.E la program lung,8-9 ore/zi,dau 200 de euro fara mancare si saptamana trecuta imi zice sa-l invat eu sa tzopaie!!!Cand?la 5 seara,rupt de oboseala?Si la gradi nu l-am vazut niciodata ca e pus cu copii mici la nisip sau sa joace ceva,nimic,nimic(eu vad curtea gradinitei de pe balcon si din gradina)Il gasesc tot timpul singur l nisip,dar dupa 9 luni el nu stie ca ala se cheama in germana sand,care e lopatica,grebla etc..oooof cate nu sunt care m-au terminat anul asta.Sa invete sa se joace cu un copil,sa imparta o jucarie (eu asta NU pot sa-l invat acasa,de asta l-am dus la program lung)nimic-nimic!
a invatat doar hör auf!,las los! weg damit!,lass mich si ruhe! adica ce i s-a spus lui acolo.chiar prin iarna cand auzea hör auf!! avea o reactie foarte nasoala,ii dadeau lacrimile instant,tipa ..foarte nasol.
Mai complicat e ca trebuie sa schimb doua autobuze pana acolo si noi nu suntem matinali deloc-deloc,asta e buba mare,dar o sa ma culc seara la 8 si poate ne si mutam in oras anul asta.(acum stam la sat,aproape de orasel,dar eu vreau demult sa schimb apartamentul)
Marc merge acum la o gradi catolica,cea la care il dau de la anul e de stat,dar,surprinzator oarecum,,e mult,mult mai faina.Intreband si alte mame am aflat cu mirare ca intr-adevar la cele de stat sunt mai deschisi,mai moderni decat la cele care apartin de biserica.
Semnez vineri contractul si in iunie o sa spun si aici unde merge ca din august nu mai vine,ca daca le spun vineri...pot mai bine sa-l tin acasa apoi :(
gata ca m-am lungit prea mult,
va pup.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
helbi spune:
Papadie, bine ca totul s-a terminat cu bine si aveti linga voi doua fetite minunate! Sa va traiasca !
Ancutza, am citit acum ce ai scris si revin (scuze daca insist) cu rugamintea de a citi sau a te informa care e perioada de kündig la gradi la care i-l duci acum. Ca daca ai 3 luni, asa cum stiu eu ca e peste tot, si tu anunti in iunie, s-ar putea sa ai surpriza sa platesti septembrie in ambele parti. Chiar daca dai kündig, ele sunt obligate sa-ti tina copilul pina in ultima zi.
Alina, eu i-am luat rolele de pe Flohmarkt pt ca le-am gasit aproape noi si oricum lor acum le creste piciorul repede si mai mult de 2 veri nu le pot purta. Daca nu le gaseasm pe astea, cred ca-i luam din Aldi (le vazusem si eu anul trecut) sau din Toys (la pret sunt cam la fel). Ideea e ca la 5 ani nu prea au interesat-o, dar acum la 6 le-a vrut si chiar s-a descurcat binisor pt prima incercare. Acum, eu nu stiu sa merg pe role, dar tu, daca spui ca stii, o poti invata usor ep Marie......stii cum sai explici pozitiile si miscarile..la noi a fost mai greut, dar speram sa ne descurcam.
Cit priveste operatie......dezlipire de retina+schimabre de cristalin.
tinatache spune:
Andreia, multa bafta la operatie! iti tinem pumnii sa iasa totul bine si sa scapi usor!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
tumpi spune:
Andreeia multa bafta la operatie si sanatate multa.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
2+1
narcisa spune:
Andreia, tinem si noi pumni sa iasa totul OK la operatie.Multa sanatate!
Ancutza, din tot ce povestesti tu si cu ce-am vaut pe aici eu cred ca problema cu gradi e ca e la tara, la fel e si cu scoala stiu din exemple concrete nu vorbite sa auzite. Daca puteti mutati-va macar intr-un orasel mai mare. Si noi mergem la gradi catolica dar Patrick a facut progrese mari de tot, e mai manierat nu mai e asa wild sa nu te poti intelege cu el in anumite momente, vorbeste mult, as insira pagini si lucreaza cu ei mult.
narcisa
papadie spune:
Andreea multa sanatate!
Din fericire Soficu e f ok. Eu am iesit luni din spital. Ea va sta probabil o luna. E in salonul de prematuri dar in patut incalzit.
nu a stat delok la incubator pt ca a respirat singurika.
ieri a papacit prima data la san...moam parca fusese acolo de cand lumea. instantaneu s-a apucat de "treaba":-))) ieri imi scoasera atele. 10 minute de chin mai nasol decat contractiile. a zis moasa ca n-a vazut in viata ei asa ceva. noroc ca a stat si m-a incurajat ca am zis ca acolo mor (era moasa cu care am nascut-o pe Mielu).
tinatache spune:
oana, asta e cel mai important, ca e ok , ca mananca bine si singura si ca ai ce-i da. restul se rezolva cu timpul. Mai, si pe mine m-a durut cand mi-a scos capsele de le oper., totul a fost ok pana la ultimele 2 cand a schimbat proasta aia de asistenta (o stiam de dinainte ca e proasta, nu de la scos capsele) vreo 2 instrumente ca sa le scoata. Credeam ca ma ia cu lesin pe masa acolo. Ei, a trecut, peste fro 2 ani ai sa zici si tu la fel si ai sa-i trimiti undeva pe toti. Ei, cum e, mai vrei 3 copii???:))
in rest, eu am o veste ... nici buna nici rea, mai stau pana la mijl. lui iunie aici, s-au "scremut" de inca 1,5 luni. Partea buna e ca miercurea pot pleca la 3 ceea ce ma mai aeriseste si pe mine un pic sa-mi mai vad de casa si copii, dar si pe sotz care saracu alearga intre servici si gradinite. Pot sa va spun ca am vb cu vreo 4 baby-sittere si nu am ajuns cu nici una la un punct comun?? Una e de 1 luna bolnava (racita) si a zis ca nu se mai baga, alta a venit la "interviu" si apoi n-a mai dat nici un semn (tb sa ne dea un nr de tel. sa vb cu cineva care sa ne dea referinte de unde zice ca a lucrat, la o gradi), alta trebuia sa vina aseara si a trimis un SMS ca a tb sa plece din oras pana luni...(vorbisem cu ea la pranz, putea macar sa dea un tel. ca am stat ca prosta cu ochii pe geam, credeam ca nu gaseste adresa, abia cand s-o sun sa vad pe unde e am gasit sms-ul). Una tb sa vina maine seara. As zice ca nu le place de noi dar cu unele nici n-am apucat sa ma vad!!! si doar ele au sunat la mine! nu mai inteleg...
cam atat, o zi buna!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius