alcoolismul
am o mare problema despre care cred ca am mai scris de mult de tot pe forum...mama mea bea si nu rezista la bautura. Aceasta ar fi pe scurt problema.
Detalii:
-din spusele familiei stiu ca mama mea a fost conceputa intr o perioada stressanta a bunicului meu, kestie care a lasat atari urme in comportamentul mamei mele
-cat a fost tanara adica pana la 30 de ani nu a baut, dupa 30 s a casatorit cu tatal meu care ERA<Dzeu sa il odihneasca!> mare amator de alcool si asa a inceput si ea sa bea
-cu eL a stat 10 ani, el s a stins in 1993, de atunci ea a inceput sa bea mai mult, pe ascuns, de una singura sau cu colegii de scoala
-a fost mustrata, au fost discutii si mai sunt inca legat de faptul ca se duce ametita la ore..UNeORI
-daca vrea poate sa stea cam 6 saptamani fara sa bea, mai mult nu poate
-luni a stat la metrou 45 de min..cand de la iancului pana la gara se fac10 min , avea cartzile ude de bere
-acum am sunat o si era ametita, imi zicea ca se duce la ore
-as avea nevoie de ceva sfaturi, practica ce sa fac cu ea ca sa o salvez...ce ceaiuri sa ii dau? unde sa o duc? psiholog,...etc?
merci
Raspunsuri
valentinag spune:
Grea boala dana....imi pare rau ca te confrunti cu asa ceva,dar sa stii ca o sa scape tare greu daca o sa scape...bautura este a naibii,te lasi greu de ea!Socrul meu o luase pe calea asta si nu s-a lasat pina a murit,de ciroza evident!Du-o la psiholog,dar mai intai trebuie sa accepte ca are o problema,asa din senin nu stiu daca va merge,plus de asta la noi sunt prea putine clinici specializate in asa ceva!Stiu ca la spit.9 este o sectie a alcoolicilor anonimi sau cam asa....
Multa putere iti doresc!
"La vita e bella"
poze
flavia2904 spune:
Intr-adevar, alcoolismul este o boala grea si nu poti scapa de ea decit cu multa,multa vointa si sustinere din partea celor apropiati.Lucrez intr-o sectie de pshiatrie si am vazut multi alcoolici care erau adusi pentru tratament de catre rude,dar pentru ei alcoolul era ceva de care nu se puteau lipsi si nici nu vroiau sa renunte la el[daca mie imi place de ce sa nu mai beau-era unul din motivele lor].Noi le faceam tratament iar ei sareau gardul spitalului si mergeau sa traga o dusca.Ceea ce vreau sa spun este ca pina nu constientizeaza mama ta ca nu este bine sa consume alcool nu vei putea sa o ajuti.Daca v-a vrea sa renunte de bunavoie incearca sa o duci la intilnirile celor de la ALCOOLICII ANONIMI,sau la un psihiatru pentru tratament.Mai sint ceva ceaiuri pe la plafar .Stiu cum este sa nu poti sa-i ajuti pe cei dragi ,si tatalui meu ii place sa bea,am incercat sa-i explic ca nu e bine dar nu am avut cui. Putere multa iti doresc.
Mamica fericita de fetita 13.11.2005 si baiat 30.07.2000
philip spune:
si eu cred ca e nevoie de tratament, dar, mai ales e necesar ca ea sa vrea sa schimbe ceva in asta. cum adica bea cu colegii de scoala? e profesoara? nu are probleme la serviciu din cauza asta? as vrea sa-ti pot spune ca ii va trece de la nu's ce planta sau ceai etc, din pacate nu e asa usor.
philip&andreea
copilasi dragalasi
Darria spune:
quote:
Initial creeata de danna2002
unde sa o duc?
Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!
danna2002
Dana, pe langa tratament ar fi bine sa mergi cu ea la biserica.
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by philip
si eu cred ca e nevoie de tratament, dar, mai ales e necesar ca ea sa vrea sa schimbe ceva in asta. cum adica bea cu colegii de scoala? e profesoara? nu are probleme la serviciu din cauza asta? as vrea sa-ti pot spune ca ii va trece de la nu's ce planta sau ceai etc, din pacate nu e asa usor.
philip&andreea
copilasi dragalasi
da e profesoara..si bea fie cu colegii..fie de una singura ascunzand bautura prin cabinetul de la scoala sau prin casa..sau bea pe drum in metrou..:(
au fost presiuni..nu a fost numita intr un an in comisia de corectura de la BAC pt ca "sunt ceva probleme", s a discutat in sedinta de sindicat ca unii profesori vin bauti la ore.."mai exact o profesoara si ...un alt indifid", au mustrat o...s a discutat in consiliul profesoral DAR NU I S A SPUS "tu esti aia ..si daca mai faci asta te dam afara" ca cred ca se lasa, colega ei de cabinet mai ia cate un coniac..:( si cum a mea nu rezista se afuma..:( la ea e mult pana incepe ca dupa nu mai termina decat cand nu mai stie de ea...:(
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by Darriaquote:
Initial creeata de danna2002
unde sa o duc?
Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!
danna2002
Dana, pe langa tratament ar fi bine sa mergi cu ea la biserica.
a spus kiar ea unui preot..i a dat o carte sa citeasca seara de seara si a citit doar cateva zile...
eu am rugat o prietena sa se roage pt ea..si am sa ma rog si eu...sper sa se skimbe ceva..
am de gand sa o duc la terapeut..sau/si la alc anonimi
Happiness_4_us spune:
Din cate imi amintesc eu bine, in incinta spitalului Bagtasar din Bucuresti exista o sectie speciala pentru asa cevaintitulata: Alcoolici anonimi. Ai putea sa teinteresezi acolo ce presupune asta.
Multa bafta!
Nana Motoc
gabibarta spune:
Danna, imi pare rau ca mama ta are probleme, sunt si eu in situatie asemanatoare, doar cu sotul, si nu cu mama...
Ceea ce nu stiu, cum sa facem pe un alcoolic sa-si recunoasca boala? Cum il convingi sa-l duci la Anonimi, daca el pur si simplu refuza sa accepte situatia lui? Si oricum pt. el e mai comod sa mearga la bar cu prietenul, decat la tot felul de intruniri...
Am vazut la plafar Antialcool Plant, se pun picaturi in bautura, dar cand e sezon de bere, ce fac? ca doar nu ma pot baga in fiecare cutie de bere???
Danna, mama ta nu cred ca a ajuns aici din cauza sotului... uite, eu nu beau deloc, nici un ml de alcool, si crede-ma, as avea cu cine si as avea de ce...
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi
flavia2904 spune:
O sansa sa ajungeti la AA {ALCOOLICII ANONIMI}ar fi sa nu le spuneti unde mergeti.Cind nu sint sub influenta alcoolului ,i-ati putea lua la o plimbare pina la o "prietena la spital" si astfel sa mergeti la intrunirea AA.Acolo vor vedea ca sint si altii in situatia lor,si li se va da ocazia sa vorbeasca ,daca vor ,despre ce-i determina sa bea.Una din cauzele consumului de alcool ar fi cea genetica, o alta ar fi anturajul si mai sint.Alcoolul da dependenta psihalogica{dorinta de a consuma} si fiziologica {nevoia fiecarei celule din organism de a avea alcool},deci e foarte greu sa renunti la el.Trebuie intelesi si ei ,cred ca este una din cele mai urite boli,si cel mai greu de tratat.Daca reusesti sa-i faci sa inteleaga ca au o problema,sa accepte un ajutor, atunci sint ceva sanse de reusita.Incercati sa va pastrati calmul si sa-i tratati cu respect,chiar si atunci cind sint beti.Succes si multa rabdare.
Mamica fericita de fetita 13.11.2005 si baiat 30.07.2000
Principesa spune:
Danna, prin ce anume reprezinta dependenta mamei tale o problema pentru tine ? Ca eu asta nu am inteles. In primul rand e bine sa ai grija de tine, adica sa te delimitezi cat mai clar de aceasta situatie si decizie a mamei tale.
Cat despre ea, fara asumarea problemei nu se poate face nimic. Poti sa o duci tu la n plimbari la alcoolicii anonimi ca totul e degeaba daca ea NU VREA sa se schimbe.
In cazul in care ea este disponibila la schimbare recomand atat terapie de grup cat si individuala, in acelasi timp.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala