Memoirs of a Geisha
Raspunsuri - Pagina 8
Mia. spune:
Si mie mi-a placut filmul, doar sotul a zis ca-i film de fete, in schimb mai mult mi-a placut "Crash", dintre cele cu premii Oscar..
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
ellaalba spune:
Mika,
multumesc foarte mult! Foarte interesant! Am sa incerc sa caut si eu cartea adevaratei gheisha.
Pupici
quote:
Originally posted by mika12
Cartea lui Golden este o pura fictiune dar se bazeaza atat pe confesiunile pe care i le-a facut o adevarata gheisa, Mineko Iwasaki (celebra prin anii 60-70), cat si pe documente cu privire la modul de viata a gheiselor. Anumiti critici au calificat cartea despre drept roman istoric.
Am auzit ca Arthur Golden ar fi inregistrat pe banda confesiunile lui Mineko Iwasaki, promitându-i,printre altele (si chiar semnand un contract!)ca nu-i va divulga niciodata numele, dar nu s-a tinut de cuvant, fapt pentru care l-a chemat in fata instantei si i-a cerut 50% din profiturile realizate din vanzarea cartii.
La epoca respectiva, Mineko Iwasaki, fusese intrigata (ca de altfel si cititorii niponi) de detaliile "picante" care dadeau dovada de lipsa de curtoazie din fata autorului fata de gheise.
La randul ei, Mineko Iwasaki, si-a scris autobiografia intitulata "Ma vie de geisha" (aceasta e traducerea in franceza), o carte superba, pe care v-o recomand!
(Geisha of Gion : The Memoir of Mineko Iwasaki by Mineko Iwasaki,
Die wahre Geschichte der Geisha,
Vida de una geisha...)
Pe cand si traducerea in limba romana?
sanziana72 spune:
Sper sa citesc si eu in curand cartea si apoi sa vad filmul cu geisha.
Cat despre Narnia mi-a placut foarte muuuult. Citisem si cartile inainte, dar parca mi-a placut mai mult filmul (asta poate si pentru ca era primul film la cinematograf dupa aproape un an pentru ca intre timp nascusem).
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Dandush spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Sint sigura ca va stric dispozitia, da' pe mine, filmul asta nu m-a impresionat deloc. Subiectul mi se pare mult prea dramatic accentuat, actrita nu convinge, iar decorurile mi se pare rupte din filmele lui Kurosawa, ceea ce zau ca, din punctul meu de vedere nu da bine...adica, mi-e greu sa cred ca, in citeva sute de ani, arhitectura oraselor japoneze, fie ele si mici, nu s-a schimbat deloc!!!!
Ceva lipseste din filmul asta!!! pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Scumpete, te rog sa nu te legi de mine. (GLUMESC) Asta e numele meu de familie Traiesc in Japonia, dar filmul inca nu l-am vazut. Il voi inchiria curand si voi reveni cu pareri.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dana_japan2002/album?.dir=/8cd4
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by osolita
Nu stiu cum o fi cartea dar filmul mi s-a parut slabut si cam tras de par.
asta-i si parerea mea...!!
felicia74 spune:
L-am vazut ieri: superb!!! Dar mie mi-a placut mult de Nobu, daca eram in locul ei, n-avea omul nicio problema
Mai, mie nu mi-a placut deloc Ultimul samurai... Ce vreti, gusturile nu se discuta!
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
ligeea spune:
N-am vazut filmul dar am citit cartea. E O.K . dar pentru mine de referinta ramane Shogun .E mai realista, mai aproape de ,,idealul meu japonez
ligeea spune:
Nu se discuta. Mie , mi-a placut mult povestea din Ultimul samurai. Desi la inceput am avut indoieli in legatura cu Tom C in rol, chiar n-a jucat rau.
casandra spune:
Am vazut si eu filmul.
M-a prins destul de mult povestea din film. Mi s-a parut tare trist, sfasietor de trist. Copii vanduti de parinti, razboiul dintre femei, fragilitatea/instabilitatea pozitiei, imposibilitatea de a decide, matroana-patroana careia i se spunea "mama", dar n-a avut nici o ezitare sa o arunce in strada pe cea de pe urma careia a trait ani de zile,....