Memoirs of a Geisha
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
AYUMI spune:
Pozele ce le-ai vazut erau in maiko,nu gheisa.Inainte de a ajunge la maturitate si atunci cand se pregatesc sa devina gheise,ele sunt maiko;gheisele sunt mult mai simplu imbracate,dar pe aproape.
O sa pun si pozele cu gheisa.
Parul nu era parul meu,ci o peruca.M-au machiat intr-un studio specializat in asa ceva.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
cartea va aparea saptamana asta si in romana:
(Sursa: hotnews.ro)
Memoriile unei gheise - O carte despre reinventarea femeii-spectacol
Editura Humanitas lanseaza marti, 11 aprilie, ora 18.30, la libraria Diverta din cadrul Plaza Romania, bestsellerul international Memoriile unei gheise, scris de Arthur Golden. Lansarea cartii va fi urmata de avanpremiera filmului Memoriile unei gheise, in regia lui Rob Marshall, care va avea loc la Movieplex.
Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, asa cum o defineste traditia japoneza. Un tip uman, la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate, pur si simplu, o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul codurilor si artelor lumesti.
Cartea lui Arthur Golden, devenita bestseller si vanduta in peste 4 milioane de exemplare, incearca sa-i ofere omului occidental de azi un raspuns la aceasta fascinanta intrebare, asumandu-si riscul nemiloasei demitizari intre culturi.
Memoriile unei gheise ,,evoca, absolut captivant si in toate detaliile, o lume disparuta" (Daily Mail).
In acelasi spirit, romanul a fost ecranizat in 2005 in regia lui Rob Marshall, castigand 3 Premii Oscar, 1 Glob de Aur si 3 premii Bafta. Starnind puternice controverse, filmul a fost ulterior interzis in China.
Filmul Memoriile unei gheise va fi distribuit la noi de Prooptiki Romania, incepand cu 14 aprilie 2006.
Gabi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
gabi super,multumesc ca ai scris.fratele meu lucreaza la diverta...si il bat daca nu mi-o cumpara!
kisstherain999 spune:
La sugestia voastra am vazut si eu filmul. In general mi-a placut, cu urmatoarele comentarii:
- nu mi-a placut aparitia americanilor
- mi-ar fi placut mai mult daca finalul nu ar fi fost unul "fericit"
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
cait spune:
Mie mi-a placut la nebunie filmul si chiar am plans..m-a impresionat enorm nu stiu de ce dar totul a fost bine realizat.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
mamescu spune:
Eu am fost foarte impresionata de film.E poveste relatata sau fictiune?
Binecuvantata cu suflet pereche-Romi si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un semn pozitiv pe testele de sarcina.
Mihaera spune:
A fost cineva la avanpremiera filmului de marti, de la Movieplex?
Am vazut filmul pe dvd, dar vreau sa-l vad si la cinema; mi-au placut mult decorurile, atmosfera descrisa in film si cred ca la cinema toate astea se vad altfel.
iar actrita Zang Ziyi este o adevarata frumusete, dupa parerea mea... si nu numai.
craciunitza spune:
Eu tocmai citesc cartea... a si aparut filmul? :(
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi
Mitele
nebunica-zapacica spune:
Foarte frumos filmul, te prinde, dar, asa cum spunea cineva, scuze daca nu am retinut numele, mi s-ar fi parut mai real, mai interesant daca nu avea happy-end. Atmosfera eu cred ca cerea un alt sfarsit, tragic, dramatic, fericirea, desi meritata pe deplin, nu mi se pare ca ar fi cea mai buna alegere pt epilog.
Dar, asta e doar parerea mea, filmul e unul reusit, l-am urmarit cu rasuflarea taiata, abia astept sa citesc si cartea.
Cat despre Cronicile din Narnia... interesant filmul,merita vazut, am si cartile, poate in toamna o sa le citesc pe toate.
Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.
(Voltaire)