proiect pentru copiii saraci

proiect pentru copiii saraci | Autor: Ben Ami

Link direct la acest mesaj

cum as dori sa se generalizeze un comportament de "grija fata de nevoile celor mici"... mesajul ar fi bine sa fie succint:
M-am gandit ca poate CINEVA de aici doreste sa mai iasa din monotonie si sa "patroneze" un proiect de ajutorare pentru un copil pe care altcineva de pe forum il stie atat de sarac (ma rog, cu parinti fara posibilitati!) si bun la invatatura (cum se zice!) incat sa-si doreasca un calculator - asa cum fiecare dintre noi stiu ca si l-au dorit pe primul! Si poate ca "donatorii" se vor intalni in acel moment (si la acel copil acasa), apoi vor merge la o bere - oleaca mai multumiti de viata asta! Cu putin noroc - am putea face cate o astfel de actiune pe trimestru, sau - de ce nu - pe luna (ba poate... cat de des se poate). Asa, din "putinul" fiecaruia!
Cat de "zgarciti" sa fim sa nu avem fiecare cate ceva care merge, dar de care ne putem dispensa? Eu am sa DONEZ un monitor de 15' Adi Proscan - nu excelent, cat "suficient"!
Putem sa facem asa ceva, impreuna?

acesta este un mesaj postat prima data pe un alt site. cu teama pun acel link... http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=179351 . doar IDEEA conteaza si nu vreau decat sa fiu modesta scanteie care catalizeaza un interes pe care fiecare dintre NOI il are la un moment dat... acela de a ajuta o mica fiinta sa evolueze!
ma iertati daca am suparat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ben Ami spune:

ALDO a creat creat un yahoo group: http://groups.yahoo.com/group/helppoorchildren
cu adresa de email: helppoorchildren@yahoogroups.com
Astept sa intre mai multi si sa ne sharuim adresele de messenger pentru un dialog in timp real.
avem deja "mici" cazuri, insa nu si amanunte... le voi da adresa
acestui grup si celor mentionati mai sus... ne miscam destul de incet
pentru ca fiecare face cate ceva dupa posibilitati. nu vreau sa
fortez ritmul de viata al nimanui... avem nevoie de un avocat si de
cunostintele lui in domeniul infiintarii unei fundatii, avem nevoie
de un LOC unde sa strangem donatiile... avem nevoie de AMANUNTE CLARE
despre copii care sunt mai "rasariti" la invatatura, dar mult prea
saraci pentru a avea (inca) un calculator...
cine se ocupa de UN CAZ... il rog sa o faca "constiincios", cu o poza
si o "legenda"... calculator putem face oricand... la unul dintre noi
acasa, problema e sa nu gresim. oricat de putin am crede asta o
gramada de oameni sunt atenti la ceea ce dorim noi sa facem. si
asteapta nerabdatori sa mearga treaba.
abia dupa aceea vor "interveni" si ei, ajutand!

Mergi la inceput

intre 21.45 si 22.00 (asta seara) trimit invitatii la conferinta (pe care acest grup http://groups.yahoo.com/group/helppoorchildren
cu adresa de email: helppoorchildren@yahoogroups.com - injghebat din oamenii care au ce darui) o va face pe messenger. am 36 de nick-name-uri pana acum in lista "proiect pentru copiii saraci".
ideea principala e sa ne cunoastem, iar cea secundara sa stabilim unde ne intalnim maine.

Mergi la inceput

CONCLUZIA de la HAOTICA 1 (prima conferinta a grupului http://groups.yahoo.com/group/helppoorchildren/) care poate fi descarcata si citita un pic incruntat :) este:
intalnire chiar AZI, sambata, la ora 12.30, la iesirea de la Eroilor, dinspre Opera!

amanuntele se afla unde am amintit (numere de telefoane, cine si pe cine, unde si cum... haos mult, da' prietenos, ca sa zic asa!).

comunicati tuturor celor interesati, VA ROG! (unii vor veni si cu traiste de componente - nici eu nu voi face opinie separata.)
NE VOM CUNOASTE unii pe altii - si treaba asta e chiar... ok!

Mergi la inceput

deci, azi a fost asa:
- sorin147 a venit si m-a luat cu tot cu monitor de 15' Adi Proscan si sursa de 350W catre parcul de la Eroilor... unde am asteptat venirea celorlalti.
- apoi a sosit dragosmd care a adus o unitate optica, neos2k1 care a adus 2 perechi de boxe Genius cu chitantza (cumparate azi la rugamintea mea de a NU veni cu bani, ci cu produse), apoi a venit si nascar cu un cd-rom LG 32x, si Iraqi_Freedom (care deja a plecat catre Petrosani cu monitorul si o unitate optica).
- mai tarziu a aparut si Claudiu17 cu tastatura pe usb, florin1309ro cu alte cateva "piesulici"... si imi cer scuze ca nu i-am mentionat pe toti (a ramas in seama lui Iraqi_Freedom sa faca o lista).
- ne-am strans mainile, am vorbit - destul de la obiect - cate-n luna si stele, si am plecat fiecare unde a avut treaba... care la bere, care la fotbal, florin1309ro l-a luat pe dragosmd si pe Iraqi... sa-i duca cu piesele la Iraqi acasa, de unde acesta (Claudiu Munteanu, pre numele adevarat) a plecat catre primul "beneficiar" (ca trebuie sa-i spunem cumva).
- concluzia e ca ne miscam si ca incepem sa punem lucrurile pe un fagas al lor, firesc!
- ramane sa parcurg lista de "doritori in ale ajutatului unor copii saraci" si sa trimit fiecaruia in parte atat ceea ce s-a intamplat, cat si primele multumiri cu care ne putem deja intampina unii pe altii.
- voi trimite atat pm-uri cat si mailuri tuturor celor care au scris ca pot ajuta pe micuti.
- de la "primul beneficiar" vom avea un mesaj la noapte sau maine dimineata - pentru ca ii i-a ceva timp (lui Iraqi_Freedom) sa ajunga taman la Petrosani.
- va asteptam cu idei mai multe si mai bune decat ale noastre, ba chiar si cu propuneri detaliate ale urmatorului "beneficiar".
- voi face un inventar al binevoitorilor si ii voi contacta pentru o eventuala intalnire... maine... mai ales pe cei care nu au putut sa ne intalneasca astazi din motive cat se poate de obiective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Buna Ben Ami,
Felicitari pentru idee, in masura in care pot ma voi implica si eu. "Sa aducem lumina de Paste in sufletele batranilor" http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72112
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Hello,
Avem in Bucuresti o mamica si un copil autist care ar avea nevoie de un computer pentru a tine legatura cu cei de pe forum, care se straduiesc sa-i ajute. Despre George citesti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63173" target="_blank"> aici
Merci!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
De-acum incepe greul

Mergi la inceput

va rog mult gasiti micuti candidati pentru ceea ce facem noi aici... nimeni nu poate stoca o cantitate de piese care ajunge (la un moment dat) sa fie considerata MARE, mai ales ca aceste piese trebuie sa fie si reparate. nu vreau sa ajungem in situatii jenante. stiu ca inca nu este cazul, insa zic asta ca sa previn un astfel de "posibil" fenomen. Doamnele fiecaruia dintre noi ne lasa sa ne ocupam - in mod obisnuit - de tot felul de "treburi", insa pot fi aduse usor la disperare atunci cand le umplem casa cu tot felul de "chestii" de care se impiedica la tot pasul.
unii dintre noi au EXTREM de multa bunavointa, trecand cu mult peste limita a ceea ce am denumit "fiecare face ce poate, cand poate, daca poate!". nu dau exemple, ele se discern din randurile deja scrise anterior. de aceea VA ROG! daca - din intamplare - cunoasteti cazuri de copii multi acasa care nu au un calculator, copii care nu au amandoi parintii si acestia se descurca greu cu ei, alte cazuri "sociale" si nemediatizate pana acum... faceti un "pustiu de bine" si aduceti-le la cunostinta noastra.
nu pot sa cred ca nici unul dintre micuti nostrii vecini nu are nevoie de ceea ce unii dintre noi pot face pentru ei. nu cred in ruptul capului ca absolut toti copiii au calculatoare, si ca nu tanjesc sa aibe. si NU CRED ca inca facem tot ceea ce ne sta in putere sa ii cunoastem, sa-i intelegem, sa-i ajutam. unde sunt micutii vecini care au nevoie sa se dezvolte intelectual laolalta cu toti ceilalti? cine ne ajuta sa-i cunoastem? dragi educatori, invatatori si profesori de scoala primara... CITITI VA ROG aceste randuri!
impreuna nu se poate sa nu ne descurcam. fiecare in parte, de unul singur, poate fi coplesit!

personal, imi pare rau ca trebuie s-o REscriu, dar imi exprim clar DORINTA de a gasi copii pentru care un calculator reprezinta sansa pe care o merita, insa si rasplata pentru o situatie scolara mai "rasarita"! se poate? pentru toti ceilalti exista O SUMEDENIE de organisme abilitate.
ideea de baza era sa cautam copii saraci, insa "evidentiati", ba chiar cu inclinatii catre scoala! (ah, uitasem, si nemediatizati deja... practic copii buni uitati de parinti, ori de scoala, ori de biserica, ori de societate, copii neajutati deloc!). EXISTA si nu e imposibil sa-i gasim si sa-i ajutam sa-si urmeze visele!

hai, fruntea sus, mana pe portofeleeeee... START! cumparati sau donati o piesa de calculator pentru micutii uitati de toti! sau cautati-i si aduceti-i la noi!

Mergi la inceput

http://www.computergames.ro/forum/showpost.php?p=35697542&postcount=221 cum azi e ziua micutei... si implineste 5 ani... vreo n-shpe dintre noi TOTI ne intalnim la Dristor 1, pe la 14.30... sa-i cumparam o papusa! asa ca cine are drum... e bine venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Sunt de 10 ani invatatoare. Am lucrat cu peste 200 de copii pana acum stiu ce inseamna sa poti si sa nu ai cu ce.Am privit in ochi copii foarte destepti care nu aveau cu ce se imbraca, nu aveau ce manca. Le-am facut vizite acasa si i-am vazut ingramaditi in cate o camera de camin de 3 /4 cu parinti si frati.Si cu caietul de teme pe genunchi. Pentru mine astea nu sunt basme. Am mers la scoala zilnic si m-am confruntat cu neputinta de a-i ajuta mai mult decat e omeneste posibil. M-am lovit si de oameni care stau cu jucariile in pod si nu isi fac timp sa le scoata de acolo si sa le dea unui copil; mai sarac, sau le arunca la gunoi unde alt copil cu demnitate le priveste cu jind ca nu-l lasa mama sa le ia de acolo desi el chiar si de acolo le-ar lua, fiti siguri . De aceea am toata admiratia pentru actiunea aceasta. Si implicit pentru Ben Ami care a initiat-o. Este trist ca oamenii nu isi fac timp nici macar sa ceara pentru cineva care nu are. (Ca daca "beneficiarul" nu are calculator, nici internet.. cum poate sa ajunga aici si sa ceara- cineva trebuie sa o faca pentru el).

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeypooh spune:

Ben Ami,

Ai fost cu un pas inaintea mea ( felicitari pentru initiativa ) - ma pregateam sa propun ceva similar, dar nu pentru copiii destepti dar fara posibilitati, ci pentru proaspetele mamici fara posibilitati. Mai exact, am o gramada de hainute noi noute care nu-i mai vin celui mic ( 3 luni ), multe biberoane ( trebuie doar de schmbat tetinele ), si foarte multe haine de la cel mare ( 11 ani ). Deci - apel catre toti membrii DC : cine stie, cunoaste, a auzit de mamici cu bebei mici si baietei mai mari carora le-ar prinde bine haine foarte bune si multe jucarii si jocuri( ultima oara am trimis la o casa de copii 4 saci cu jucarii ff bune ), rog sa-mi dea adresa ca sa le pot trimite prin posta. Mai am rechizite si multe altele.

pe yahoo messenger ID-ul meu este mp_crosslander, iar mail-ul este mebedos@aim.com

O zi buna tuturor !!!!

Mergi la inceput