Alunitele din sarcina

Mai dispar vreodata?
Sunt in 33 saptamani si problema mea e ca m-am umplut de alunite din acelea mic, de culoarea pielii sau usor maronii, "atarnatoare"; nu stiu care e denumirea stiintifica, dar sunt ca niste ciucurei.
Partea nasoala e ca sunt la baza gatului si sunt destul de multe, asa ca se freaca usor cu gulerul de la tricouri/camasi/pijama, nu mai vorbesc de lantisoare ... Acum am observat ca au inceput sa "urce" si mai sus pe gat, ajungand chiar spre ureche. Mai am cateva maro cat un varf de ac aparute pe fata, dar astea sunt mai putin suparatoare.
Ati patit asa ceva? S-au retras dupa sarcina sau le-ati scos voi? Cand si prin ce metode?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Raspunsuri

clau2toma spune:
Bogdanai draga nu esti singura care te confrunti cu aceasta problema . Mie , cand am ramas insarcinata mi-au aparut cateva alunite din-acestea de le-ai descris tu si nici dupa 2 ani nu mi-au trecut .Ba mai mult , dupa ce am nascut mi-au mai aparut si altele .In sansa ca ele ar mai disparea vreodata inafara chirurgiei nu mai sper .Dar si scosul alunitelor este cu dus si-ntors ca cica ar fi periculos sa le scoti ca ar fi cancerigene .Nu stiu cat de adevarat este ,dar eu nu ma incumet sa fac ceva in privinta asta ca mi-e frica .
Claudiasi puiul ei Tomita

MaryP spune:
Mie mi-a aparut una exact pe san asa ca ma intreb cum o sa alaptez cu sanul ala ca sa nu o rupa bb. E chiar o problema, dar mai bine le acoperi cu ceva dacat sa le rupi sau sa le scoti. Eu sunt obsedata de alunite si mi-e teama sa nu fie cancerigene, asa ca incerc sa le ocolesc.
Pupici si sper sa ne treaca!
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)

carolinah spune:
Doamne fereste, cum sa fie cancerigene! Nici vorba!
Alea de care vorbiti voi se scot f usor la dermatologie, prin mai multe metode, cea mai buna fiind cu laser.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

monjum06 spune:
buna,
mie mi-a aparut o alunita inainte de sarcina pe abdomen, dar in timpul sarcinii o data cu burtica a crescut si alunita, a iesti in afara, ce mai era ca o ciupercuta dar cu crusta.
m-am speriat graznic, am citit pe internet diverse, ma gandeam ca nu mai imi vad copilul mare, ca incepuse sa se agate, la spalat, sters, in haine.
O doctorita dermatolog mi-a zis sa ma duc urgent sa ma internez, sa ma operez si sa astept rezultatele biopsiei.Am cautat pe internet si am gasit o clinica unde iti face analiza inainte de a te opera cu un aparat special. la Dermastyle. Mi-am facut analiza era OK, o keratoza,mi-a operat-o pe loc cu anestezie locala, fara internare si alte complicatii. Biopsia a fost OK si de atunci au trecut 2 ani si nu se mai cunoaste nimic.
Parerea mea e ca alunitele care nu sunt in relief si nu deranjeaza sa le lasi in pace.
iar cele care se pot rupe sau agata fa o analiza. daca nu e 100% sigura mai bine le protejezi desi in anumite zone poate fi f. greu.
pupici
monica si gabi

ursuletul spune:
Da, cel mai bine e sa te duci la dermatologie. La mine sau "tocit" in timp, in sensul ca dupa 3 ani nu mai sunt asa cu "creasta", nu ma mai deranjeaza, au ramas ca niste alunite simple.

sanziana72 spune:
Si mie mi-au iesit in timpul sarcinii, dar mai mult imediat dupa, un fel de alunite mici, mici, alb-maronii, unele in relief, altele nu: pe gat, la subrat, sub sani, pe ei...
Eu m-am speriat sa nu fie negi din aia contagiosi, asa ca m-am dus la dermatolog. Mi-a spus ca nu sunt contagiosi, ca intradevar apar mai mult in timpul sarcinilor, dar nu neaparat si nu stiu sa explice de ce apar. In timp pot sa creasca, dar nu sunt periculoase.
Mie mi le-a ars cu un fel de creion cu acid azotic pe cele mic, iar daca erau mai mari, le-a taiat cu anestezie locala. Mi-au mai iesit cateva si dupa faza asta, dar mai putine.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Burtocika spune:
Aha, deci pot sa apara si dupa sarcina ... Eu ma gandeam ca dupa ce nasc scap, ca macar nu mai apar altele ...
Cancerigene stiu ca nu sunt, numai cele colorate, cu forma neregulata sau care se modifica in timp sunt periculoase ...
Oricum le voi scoate, probabil, pt ca sunt multe si in locuri foarte expuse frecarii, deci pot deveni un pericol. Nu stiam de metoda cu creionul care le arde, ma gandeam ca se poate numai cu laserul, si la cate sunt, cred ca dau faliment ... Dupa sarcina o sa ma ocup si de ele (daca o sa mai am timp si energie ...)
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai

capra cu trei iezi spune:
si eu la prima sarcina ma umplusem de alunite pe gat+cele 2-3 pe care le aveam inainte.dupa nastere, treptat au cazut si am ramas doar cu cele initiale.
am avut si la subrat una mai marisoara care s-a agatat de bluza, s-a rupt, m-a usturat putin dar vad ca nu am patit nimic si nici la loc nu a mai crescut.
cred ca depinde de fiecare.

diana11 spune:
Si mie mi-au crescut in sarcina alunite chiar pe san aproape de sfarc care bineinteles ca a rupt-o bb. Am avut si altele care s-au uscat si au picat, dupa ce am nascut.
Multa sanatate!

LUIZAM spune:
Si eu sunt plina de alunite (si sub forma de mici pete maronii si din cele care atarna). Au aparut multe in tmpul sarcinii.
Acum nu am timp, dar trebuie sa ajung la dermatolog pentru a scapa de cele care deranjeaza, chiar si dpdv estetic.