cum mergem la culcare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

sa va spun cum reusesc eu sa il adorm pe tudor(5 luni si o saptamina)dupa ce nu a adormit decit in brate si la sin........de vreo doua saptamini accepta suzeta(imi pierdusem orice speranta!!).astept primele semne de somn(minuta la ochisori)si imediat ii dau suzi,in patutul lui,bineinteles,si ma aplec deasupra lui,il mingii ci un deget la radacina nasucului si pe sprincene astfel incit sa il determin sa isi inchida ochisorii aproape fortat......in maxim 5 minute doarme bustean!!!si asta se verifica si ziua si seara!va urez succes si mie imi urez sa o tina asa cit mai mult:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Buna

sa va povestesc si de mara. pana pe la 6 luni, toate bune si frumoase - o puneam in patut, stingeam lumina, suzeta din dotare era nelipsita, o mangaiam putin pe cap si in 5 min era gata. dupa care a racit, i-a curs nasucul si nu putea sa doarma noaptea, se trezea si trebuia sa ne plimbam, sa ne alintam putin si tot ritualul la care muncisem de la 2-3 luni s-a dus. Dupa ce s-a facut bine a continuat insa partea cu trezitul noaptea si cu circul de la culcare. Dupa inca 2 luni in care s-a trezit de 3-4 ori pe noapte doar ca sa ma vada si sa-i dau iar suzeta am cedat si am urmat sfatul pediatrei. Cand a venit ora de somn, am pus-o in pat, i-am spus noapte buna, am stins lumina si am plecat. In prima seara a plans 40-45 min si a adormit. A fost ingrozitor, insa nu am cedat. In urmatoarele 2-3 serii a plans vreo 10 min pentru ca pana la sfarsitul sapt sa ramana cuminte cu piticul (clownul de la chicco care il tragi se siret si canta) si sa adoarma. In felul asta am rezolvat si partea cu trezitul noaptea, pentru ca acum stia sa adorma singura. Nu a fost usor, insa important este sa nu cedezi pentru ca altfel tot ce inteleg ei este ca daca plang suficient de mult si de tare pana la urma cineva se va duce la ei. daca bb este mai mare, spre 2 ani cred ca este si mai greu. noi avem acum 1 an si 9 luni si trebuie sa si povestim putin inainte de culcare insa fara tinut in brate sau leganat. Eu i-am lipit pe tavan niste stelute fluorescente care dupa ce sting lumina sint foarte haioase. mai numaram stelutele, mai spunem povestea cu cocosul si mosu', mai aranjam "pipicul" pe pernita si cam in 10-20 min adoarme. Cam asa este la noi.

mada si mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Ruxi,am doi copii Cristian-9 luni si Edina 5 ani si 9 luni.Pe amandoi de mici i-am culcat singuri ,i-am pus in patut, am inchis usa si gata.La inceput au marait,dar ma duceam pana acolo ii mangaiam si ieseam din camera si dupa un timp nu mai doreau nici acest lucru.Cu Cristian tine faza si acum(doarme toata noaptea,nu are suzeta-suge degetele-asta e!!!) .Cu Edina totul a fost OK.pana la 2 ani cand am inceput lucrul,am dus-o la cresa ,s-a imbolnavit foarte des din colectivitate si am pus-o cu noi in pat.Asta a fost inceputul.Acum adoarme singura cu o veioza aprinsa ,dar cineva trebuie sa doarma cu ea noaptea.In curand incerc sa-i pun sa doarma amandoi copii,dar nu stiu daca reusesc.
Daca sunt cuminti ,nu trebuie sa-i tii in brate si e foarte simplu sa adopti aceasta metoda.Ai putea sa incerci sa faci cum fac eu ,dar trebuie sa-l lasi sa planga -sa ai nervii tari-pana se obisnuieste.Poti sa incerci!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Daria are un an si 7 luni.Pana la un an cu culcatul a fost ok.Ma rog aproape ok,ok a fost pana la vreo 7 luni.Adica ni se intampla f des sa o pun in patut si sa adoarma sigurica dupa ce isi bea sticla cu lapte.Dupa un an nu a mai vrut sa adoarma in patut,dupa aia nu a mai vrut sticla cu lapte decat dupa rugaminti insistente si disperate......etc.Acum adoarme cu greu abia dupa 10 11 seara,si nu s-ar mai trezi dimineata in schimbSi adoarme ori in carut(cel mai des)plimbata prin camera,ori cu noi in pat(dupa ce ii spun de 500 ori sa puna capul pe perina sa facem nani-il pune dupa aia se scoala in fund si rade;bineinteles ca o luam de la capat).Nici vorba sa vrea sa stea singura in patut si sa faca nani.Fara insistente adoarme doar daca ne aflam pe afara si ii e f somn.Asta e....
QSAR am incercat si eu faza cu ursul dar nu la somn ci la mancare!A mers!!!!!!!!!!!!!!!!E cam bolnava si nu are pofta de mancare ,cred ca daca mananca prinde puteri si disperata sa ii dau ceva mancare gatita,fac poanta cu ursu,n-o bag in seama ,il laud ca el mananca,ii zic bravo(ei tare ii place sa adune bravo-uri).Cine crezi ca deschide gura mare sa primeasca si ea o lingura?Daria!!!!Multumesc pt pont!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Al meu copil nu adoarme decat la san... Si are 11 luni si sunt DISPERATA! Nu de alta, dar as vrea sa-l intarc cel tarziu la toamna...
As vrea sa fiu in locul tau si sa adoarma macar leganat, dar nici pomeneala.
Sunt convinsa insa ca nu-i usor nici asa.

Somn usor tuturor!

Florina & bb Tudor (11 luni si jumatate)

quote:
Initial creeata de ruxij

Salutari tuturor!
Va cer sfatul intr-o problema pe care nu reusim sa o rezolvam. Baietzelul nostru (un an si doua luni) nu merge la nani decat plimbat in bratze. Ne tot intrebam, de la ce varsta putem renuntza la plimbarea in bratze? Cum sa il facem sa adoarma singur in patutzul lui? Nu vrea si pace. Plange de tzi se rupe sufletul, cu suspine, daca il lasi la el in patutz. Nu stiu cum sa rezolv, ma putetzi sfatui va rog? Cum atzi procedat cu ai vostri copilashi.
Multumesc mult de tot!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Nici fetita mea nu adormea singura.Pina la 11 luni adormea cu suzeta si sa ma stie in camera,apoi dupa ce a renuntat la suzata,si pentru ca am schimbat si casa intre timp,trebuia sa o tin de minuta.Ea statea in patut,eu jos,si ajunsesem sa ne tot tinem de mina cite o ora.Cind a implinit doi ani am hotarit sa o las sa adoarma singura.La inceput a plins,dar intram des la ea,o linisteam,ii puneam papusa in brate,si-i spuneam ca mami spala vasele la bucatarie.Acum,desi ma mai striga cite o data,adoarme singura.
,mamica Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Fetita unor prieteni de familie cind ii este somn se urca singura in pat si adoarme! Ionut, pina pe la un an si ceva, adormea leganat pe picioare iar acum cind vine ora somnului, sta cineva in pat linga el pina adoarme.

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

Aceeasi problema am avut-o si noi, iar sfatul meu este sa ai rabdare, se va rezolva cu timpul. Sebi la culcare plangea de numai, numai... Sa-l culcam era cel mai dificil lucru cand era mai mic. Noi cand il duceam la culcare in camera lui il pacaleam ca mergem sa ne jucam pe pat. Ne gadilam , ne jucam putin pana mai obosea si apoi ii povesteam ccea ce observam ca il interesa pe el, de multe ori despre catei, pisici sau alte animalute, sau povesteam ce facusem in ziua respectiva, ca a fost asa de frumos in parc, ca ne-am jucat cu copii.. orice imi paruse mie ca-l impresionase pe el in ziua aceea. De multe ori in timp ce vorbeam cu el cu ochii aproape inchisi se asigura "mami nu ne cucam", la inceput il contraziceam, dar nu facem decat sa-l enervam si de accea cand el zicea "Mami nu ne cucam" ii spuneam cu convingere nu mami, ne jucam. Si asa adormea si mai adoarme. Nu stiu cum as putea sa-l fac sa adoarma singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dragele mele,
Va multzumesc tuturor pentru idei. Sunt toate bune, de aplicat acum sau mai tarziu, cele cu povestile. Merge putzin cu povestiri, dar inca nu suntem destul de maricei si degeaba legan eu ursuletzul sau ii explic vrute si nevrute, nu il intereseaza, ii trage una de nu se vede daca e el nervos ca nu vrea sa stea cu el in patutz :-))
Concluzia mea este ca fie ne mai plimbam cateva luni prin casa, pana incepem sa fim mai receptivi la povesti si putem si noi vorbi (dupa doi ani ma astept la asta), fie am taria sa il las sa planga 45 min in prima seara si tot mai putzin in urmatoarele. Ceea ce nu stiu daca voi putea. Dar voi incerca. Inca odata, mii de multzumiri, multe idei bune am notat in agenda.

Va sarut si numai bine!

Ruxi

Mergi la inceput