Fursecuri si alte dulciuri mici

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Pandispan cu mere

Ingrediente: 8-10 mere mici, 4 oua mari, 1 cana zahar, 2 lg. ulei, 1 cana faina, vanilie, rom

Merele se curata de coaja si se scobesc de cotor. Apoi se introduc in cuptorul incins sa se inmoaie usor. Dupa ce se racesc, se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se amesteca zaharul cu 5 lg. apa si se fierbe pana se topeste tot zaharul. Siropul fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma tare. Se adauga, pe rand, galbenusurile, uleiul, faina si aromele.
Se toarna aluatul peste mere si se coace 40 de minute. Se scoate din forma dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Papanasi cu gem

Ingrediente: ½ kg branza dulce, 1 borcan gem de caise, 2 oua, 250 g faina, 1 lamaie, esente diverse, 1 borcan smantana, ulei, bicarbonat, zahar tos, zahar pudra

Se dizolva bicarbonatul in suc de lamaie. Se amesteca branza cu ouale, zaharul tos, sarea si esentele. Se inglobeaza cu grija bicarbonatul. Se adauga treptat faina, obtinand un aluat nu prea moale.
Se formeaza chiftelute si se prajesc in baie de ulei incins. Papanasii se servesc calzi, cu smantana, gem de caise si zahar pudra amestecat cu putina vanilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Papanasi cu sos de vanilie

Ingrediente:
Aluat: 3 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, 30 g zahar, 1 praf sare, 250 g branza de vaci, 100 g gris, 40 g unt
Sos si garnitura: 400 g inghetata de vanilie, 1 lg. zahar pudra, 250 g afine, 50 g zahar, 1 lamaie

Se spala afinele si se scurg foarte bine de apa. Se amesteca impreuna cu zaharul. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce sucul. Sucul de lamaie si 1/3 din coaja rasa se amesteca impreuna cu afinele.
Se amesteca galbenusurile, zaharul vanilinat, zaharul tos, sarea, branza de vaci, grisul si restul de coaja de lamaie. Se bat albusurile si se inglobeaza in compozitie. Se preincalzeste cuptorul (100 grade).
Papanasii se prajesc in unt, apoi se pastreaza calzi in cuptor.
Inghetata se bate cu mixerul, pana devine putin fluida. Se servesc papanasii cu afine si sos de vanilie; se presara zahar pudra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Piersici in aluat

Ingrediente: 2 piersici, 1 ou mare, 125 g branza de vaci crema, 40 g zahar, 20 g faina, 1 lg. rom, coaja de lamaie rasa, 2 lingurite zahar vanilinat, unt, zahar pudra

Piersicile se oparesc, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se taie in doua si se scot samburii. Se preincalzeste cuptorul.
Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, o lingura zahar si faina. Se adauga romul si coaja de lamaie, apoi albusul batut spuma.
Se presara zaharul ramas si zaharul vanilinat si se amesteca. Se unge o tava cu unt. Se aseaza jumatatile de piersici pe tava, cu scobitura in jos.
Se toarna amestecul de ou si branza si se coace 8-10 minute pe gratarul din mijloc. Se presara zahar pudra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Prajitura fara aluat

Ingrediente: 400 g branza de vaci, 2 oua, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g smantana, 200 ml lapte, 70 g ulei, 1 plic budinca de vanilie

Se preincalzeste cuptorul. Branza se amesteca bine cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga apoi laptele, smantana si praful de budinca si se omogenizeaza. Se toarna intr-o tava unsa si se coace 45 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Strumfi, nu numai ca am testat toate retetele pe care le-am postat pe forum, dar, pe unele din ele, le-am si modificat - dupa gustul familiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

si aici sunt retetele modificate sau cele originale? intreb pt ca mi-am salvat ce m-a atras..

Gratiela, Mariucai si a lui Stefanut
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozici noi

"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Retetele de dulciuri sunt cele originale; mi se pare cam riscant sa intervin in "matematica" dulciurilor... Ma refeream la cele de salate, ciorbe, supe, mancaruri etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

Ma puteti ajuta si pe mine cu retete de creme pentru lipit fursecurile? Am gasit numai una cu ness...Mai stiti si altele?


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Maimutzica - Fursecuri cu nuci

Ingrediente: 300 g faina, 150 g unt, 80 g zahar pudra, 1 ou, 2 lg. lapte dulce, 100 g nuca macinata, 2 plicuri cu zahar vanilinat, un varf cutit sare, ciocolata de menaj neagra, crema de ciocolata, gem de mere

Se amesteca faina, zaharul, untul, sarea, oul, zaharul vanilinat si laptele pana cand se obtine un aluat potrivit. Se lasa la rece timp de 20 de minute.
Apoi se ia aluatul, se imparte in bucati si din fiecare bucata se intind foi de aproximativ 0,5 cm grosime. Se decupeaza cercuri cu diametrul de 3 cm si se pun in tava la copt. Sunt gata cand incep sa se inchida la culoare. Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.
Dupa ce s-au racit, se unesc la mijloc cu crema de ciocolata si se decoreaza cu ciocolata de menaj topita. Marginile se inmoaie in ciocolata calda si se dau prin nuca macinata.

Mergi la inceput