Fetita steffaniei17 are nevoie de noi
Raspunsuri - Pagina 7
Kristinna spune:
Bine v-am regasit,
Mama Mariei m-a rugat sa va spun ca tocmai se muta cu totii intr-un apartament de 2 camere, in chirie (din banii lor din salarii). E foarte necesara aceasta mutare, deoarece ei vor sa inceapa tratamentul Mariei cat mai curand si Maria are nevoie de o camera numai a ei.
Pana acum au stat intr-o camera de camin, inghesuita.
Internet inca nu au instalat, mai dureaza ceva, asa ca asteptam vesti noi dupa ce s-au mutat.
doralina spune:
Stefania,
stiu cat iti e de greu...dar cat de bucuroasa vei fi cat Maria va spune"TE iubesc, mami!"
aniella7 spune:
M-a impresionat povestea fetitei .Sunt mama si am incercat sa ma pun in situatia d-voastra.Am doi copii.Cel mic-piticul ii spunem noi-are 10 luni si tocmai a invatat sa coboare singur din pat si e tare fericit!Coincidenta placuta ca sunt din Iasi si sunt si medic ma face sa sper ca ne vom cunoaste si,poate,voi avea sansa sa va ajut cumva.Sunt sigura ca fetita d-voastra va fi bine si ,peste putin timp,va pedala tricicleta prin parc cu piticutul meu!Sa va dea Dumnezeu puterea de a nu va pierde speranta!Spuneti-i fetitei ca e invitata in parc la o plimbare, si ca piticul meu asteapta un e-mail pe adresa aniella2006@gmail.com cu ceva date despre cum o poate contacta(tricicleta o aduce el,ca doar e barbat...) "Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil..."
doralina spune:
Aniella,
copiii tai vor fi mandri de tine...vor fi oameni buni si vor ajuta si ei alti oameni...si vor fi fericiti, mai fericiti decat cei cu conturi, case si masini...si copiii lor la fel...nimic nu se pierde ...e un lant al binelui
Sa fii fericita!
steffania17 spune:
Buna ziua tuturor!Iata ca am revenit dupa o lunga perioada de tacere insa din motive obiective...Am reusit sa ne mutam,sa varuim toata casa si mai ales sa trecem peste saptamana destul de dificila cu spitalul.Acum totul e bine...si am vesti f bune.Nici nu stiu cu ce sa incep...mai intai cu Maria, care a inceput sa repete cuvinte,ceea ce ne bucura enorm...spune apa(ata),buna ziua(bate ziua),nani nani...e adevarat nu o face decat daca vrea ea...exceptand apa care o spune mereu...motivatia fiind f puternica cu caldurile astea....ce sa mai zic...e mai atenta,intelege mai multe lucruri...vine daca o strig de oriunde s-ar afla...
O alta noutate ar fi ca vrem sa incepem si dieta fara caseina si gluten si mai ales vrem sa mergem in Ungaria la un medic DAN...asteptam acum sa vedem daca putem sa ne programam in august...
Stiu ca unii nu prea cred in asta dar noi vrem sa incercam si asta in paralel cu ABA...am vorbit cu multi parinti,au obtinut rezultate si ca orice mama nu vreau sa-mi reprosez ca nu am incercat si asta...
Terapia ABA o vom incepe la sfarsitul lui august...daca era dupa mine incepeam mai repede dar din pacate superviser-ul din Bucuresti e in concediu pana atunci...intre timp noi am dat anunturi pentru tutori...pana atunci vom avea timp sa gasim persoanele potrivite si mai ales va avea timp si fetita sa se acomodeze cu ei....
O alta veste si mai buna care am pastrat-o pentru final este ca vom incheia campania umanitara si asta datorita unui om deosebit,cu suflet mare care ne va ajuta cu suma care mai e necesara pentru terapia Mariei.Mai multe detalii veti gasi pe site care va ramane deschis pentru a va impartasi in continuare vestile despre fetita,dar de unde vom sterge numerele de cont.
A fost o veste extraordinara care m-a facut sa cred ca rugaciunile noastre au fost ascultate si mai ales ale mamei mele ,care din martie a fost numai pe drumuri,nu cred ca este usa in Flticeni (orasul meu natal)la care sa nu fi batut si nu o data...de alt fel se vede asta si din lista de la "donatii".
Noi multumim din suflet tuturor si mai ales sper sa fiti in continuare alaturi de noi....lupta abia acum incepe si vom avea nevoie de incurajari , sfaturi.... si mai ales un gand bun....
Anina_n spune:
Claudia, cu asemenea mamica, sunt convinsa ca Maria iti va spune in curand, "mami, te iubesc mult de tot !".
Sanatate si putere sa mergeti inainte, sa o scoateti pe Mariuca la lumina !
doralina, impresionante randurile despre Mamica Speciala !
Am sa le postez si eu, la subiectul nostru, al mamicilor ce avem cei mai dulci copilasi din lume.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
steffania17 spune:
Va multumesc pentru incurajari!Am avut iar o perioada dificila...am fost iar cu Maria in spital o saptamana...iar afte si febra foarte mare...toate analizele au iesit din nou bune...i-am facut inclusiv testul HIV ....nu va imaginati in ce stres am stat pana sa aflu rezultatul...imi imaginam tot felul de scenarii desi toti m-au linistit ca nu are cum sa fie nimic...dar e inevitabil sa nu te gandesti...a fost o saptamana de cosmar...dar totul este OK...nu mai stiu ce sa facem ....medicii spun ca unii copii sunt mai sensibili si fac periodic stomatite in perioada copilariei...acum parca imi este si teama sa mai plec din Iasi desi voiam sa mergem o saptamana undeva dupa tot acest stres...
In rest ea este bine...mai repeta cate un cuvintel din cand in cand...desi nu cred ca intelege ce spune...i-a raspuns chiar "buna dimineata"doctoritei cand a venit in salon...si ea mirata m-a intreabat ce se intampla ca ii spusesem ca fata nu vorbeste...
Va pup si sper sa fie totul mai bine...chiar simt ca psihic o iau razna...ma tot gandesc ca ne urmareste ghinionul....
steffania17 spune:
Aniella scuze ca nu am raspuns...sigur ca vreau sa ne cunoastem!
Las un nr de tel.0745223321
Pupici din partea noastra!!!
cristianc spune:
Impreuna cu elevii clasei a doua de la Liceul Teoretic "Avram Iancu", indrumati de inv Iuliana Colceriu si prof. bibliotecar Adriana Kacso o putem ajuta pe MAria, fiica unei profesoare de Lb Romana din IAsi sa isi gaseasca drumul catre Orasul Smaraldelor, pe versurile semnate de o invatatoare din Constanta. Pentru o zi, inimile acestor oameni vor intinde un curcubeu al sperantei si iubirii de oameni peste Muntii Carpati, dovedind inca o data ca nobletea sufleteasca nu are limitari de spatiu si timp. Va invitam asadar sa ii urmariti pe micutii artisti interpretand Vrajitorul din Oz - adaptare in versuri- pe scena Liceului Avram Iancu din Cluj , MArti , 11 martie 2008 .
Mariuca, fetita careia i-a fost dedicata aceasta piesa de teatru, are 5 ani si este autista ( www.maria-ghinea.com ). Autismul este o manifestare diferita a personalitatii umane. Autistii pot invata comportamentul uzual printr-o terapie comportamentala foarte costisitoare, denumita ABA. Momentan aceasta terapie este sustinuta prin eforturile parintilor si a semenilor copilului autist, dar implicarea cel putin a unuia dintre parinti trebuie sa fie maxima, terapia comportamentala fiind aplicata permanent in interactiunea cu pacientul.
La fel ca personajul central din piesa, autistul are de parcurs o cale stramta si lunga pe un taram necunoscut, plina de peripetii pana cand invata limba pamantenilor, si reuseste sa ajunga in acel punct in care se descopera pe sine in raport cu lumea care il inconjoara, afland ca are toate instrumentele de manifestare a emotiilor la indemna redescoperite insa pe un taram strain lui, cu ajutorul celor foarte dragi si credinciosi telului propus.
O astfel de manifestare ii invata pe copiii obisnuiti sa intuiasca un posibil mod de interactiune cu micutii speciali, sa ii inteleaga si sa ii iubeasca asa cum sunt dincolo de aspectul uneori straniu al comportamentului pe care il afiseaza.