Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

Ingridnen, daca este asa, intr-adevar, uite m-am cam dezumflat...nu ptr a dormi as duce copilul acolo. De altfel, am vazut pe net, o descriere scurta a gradinitei de stat din Dorobanti ( pe www.gradinite.ro) si am observat ca o grupa de copii acolo este formata din 35-40 copii !!! Mi se pare enorm ! Si imposibil sa ii inveti ceva cum trebuie in atare conditii pe copii, cat de buna educatoare ai fi..

Cum era Colegiul Goethe nu stiu, ai vazut, nu am facut scoala aici, dar mi se parea varianta cea mai buna, dar acesta este un viitor ceva mai indepartat.

De altfel, pe baietelul meu nu vreau sa-l dau la gradi inainte de 3,4 ani, ori acum el are 1,2 anisori, deci mai este ceva timp, dar am auzit de liste de asteptare cu anii..??

Buna treaba cu Haensel si Gretel se pare - si Cotroceni e ok, noi stam in Aviatiei, nu mi se pare un efort prea mare sa-l duc/iau pe bebe de acolo - numai sa merite.

De fapt, in afara de afinitatea mea ptr lb.germana, despre care cred ca treb.neaparat inceputa de mic copil, variantele cu gradi si scoala germana imi pareau ca sunt si cele care sa-i dea copilului o educatie mai buna, un invatamant mai serios, etc, etc, ca ce aud de licee pe la prietenele mele cu copii mai mari e jale.. nu vreau sa ajungem la scoli de stat cu batai, droguri, 'fetite' fardate de pe la 14 ani mai ceva ca mine, burice goale... etc, scuze, poate va par cam constipata..

Sunt o mamica mai tarzie si mai prapastioasa probabil..

va pup,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Va citesc de cand s-a deschis subiectul si nu-mi vine sa cred ce citesc aici,am intampinat si eu dificultati in a-mi inscrie baiatul la gradi,in 2000,eram oripilata ca prima intrebare era unde lucrati,nu cati ani are copilul,ce sex,ila ce sectie optez,ci unde lucrez,am patit asa la prima gradi,fosta gradinita a"partidului",unde frecventase sotul meu si fratii lui,am iesit pe usa afara,spunandu-i directoarei ca am sa-mi bag copilul,la ce gradi vreau in oras.
De ce?
Sunt cadru didactic la un liceu vocational,iar treaba noastra e sa vedem daca copilul are talent sau nu,nu conteaza cu ce se ocupa parintii.
Apoi am fost la gradi de care apartinem,la fel directoarea aia m-a intrebat unde lucrez i-am zis si a inceput sa ma ia la per tu,ca suntem colege,i-am replicat ca nu suntem ca am cu 5 ani de scoala in plus si-am plecat.
Am sunat la inspectorat la personal,m-am prezentat si am spus ca vreau sa-mi inscriu copilul la gradi dar nu pot,ca lucrez in invatamanat si ma refuza ca am salariu mic,imediat m-au rezolvat ei,m-au trimis la gradinita lor de aplicatie,unde spagile erau atunci SF.
Eu n-am dat nimic,m-am prezentat acolo si gata,la al doi-lea copil,fetita,a decurs de la sine.
Acum nu conteaza ca eu eram in invatamant,dar,cred ca un telefon la inspectoratul scolar,rezolva,mai ales daca apartii de acea gradinita.
Pe parcurs doamnele educatoare m-au uimit si consider ca nu le-ammituit,dar imi facea placere sa le ofer ceva,din suflet,la craciun,paste....chiar nu o consider spaga,mai ales ca lucrau la fel cu toti copiii.
Scuze ca m-am bagat,se pare ca e topic bucurestean.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Nici eu nu sunt din Bucuresti dar ma bag si eu sa va povestesc despre experienta noastra.
Am fost la gradinita de care apartineam adica cea mai aproape de casa. Directoarea mi-a dat cu flit repede. S-a dus sotul meu in recunoastere ca lucreaza la Pompieri imbracat militar si le-a spus dupa ce a controlat pe acolo ca are o fetita si vrea sa o inscrie. Directoarea i-a spus ca da dar pt mai multa siguranta sa sune peste 2 zile. Am sunat si totul era OK.
Aproape de inceperea gradinitei ,in toamna, am fost pe acolo avand parca o presimtire. Cand am chemat-o pe directoare a stat ceva in birou pana sa vina. Cand a venit mi-a zis ca nu mai e pe lista . Motivul principal : FACE 3 ANI EXACT IN ZIUA CAND INCEPE GRADINITA ADICA PE 12 SEPTEMBRIE. Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. Mai erau cateva zile si m-am trezit fara gradinita. A venit si sotul meu si am luat-o la rost pe directoare. Erau acolo mai multe conditii pe care le indeplineam : stateam in zona, avea 3 ani,,etc. Eram hotarata sa merg pana in panzele albe chit ca nu o mai dadeam acolo. I-am spus ca o aduc si o las la usa ca nu am ce face cu ea. O educatoare care asista la discutie ne-a spus ca de ca nu angajam o bona la care sotul meu a intrebat-o daca vine ea sa stea cu fetita cu 1 milion pe luna . A tacut si nu a mai spus nimic . Pana la urma ne-a spus ca o primeste. Si acum educatoarea respectiva e chiar educatoarea Andradei iar acum e si directoare. Dar nu am avut probleme niciodata.
In plus nu primesc absolut nimic de la parinti nici una din cele doua educatoare ale Andradei. De craciun si 8 martie le-am luat cate un ghiveci de flori ca sa le dam totusi ceva(toti parintii am pus bani).In rest nimic. La inceputul gradinitei le-am dus un pachet de cafea si o cutie de bomboasne si mi-au facut un circ .....

Referitor la inscrieri. Intre 1 - 15 aprilie e perioada pt reinscrieri iar prin iunie parca incep inscrierile.
Mult succes tuturor.

Crisssi Andrada (12.09.2002)
‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson
http://photos.yahoo.com/criss80serg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Elena Teodora, eu maine vreau sa ma duc la gradi sa vad daca pot rezolva ceva. Am o presimtire neplacuta pt ca fetita mea face 3 ani abia in noiembrie si este f posibil sa nu o accepte. Eu mai incerc o data. Daca ai mai aflat ceva intre timp spune-mi, te rog si tine-mi pumnii pt maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tocmai am citit urmatorul articol:

Oferte educationale ale scolilor si gradinitelor

Articol din: Social | Sursa: Gardianul
Incepand de maine, la Palatul Copiilor din Bucuresti, scolile generale si gradinitele din toate sectoarele Capitalei isi vor prezenta, timp de o saptamana, ofertele educationale pregatite pentru anul scolar 2006-2007. Acest Targ se adreseaza in primul rand parintilor ai caror copii urmeaza sa fie inscrisi la gradinite si in clasa I

Poate aflam mai multe.

In aceeasi situatie cu voi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

imi pare tare rau ca am gasit site-ul asta si forumul dabea de cateva luni. mi s-ar fi raspuns, citind, la o gramada de intrebari! daca ati sti prin ce calvar am trecut cand a trebuit sa o dau pe fetita mea la gradinita... a fost greu si pentru ca nu aveam cu cine sa discut problema mea si consideram ca , de fapt, eu am probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Din pacate, la targul educational nu vor participa toate unitatile scolare, ci,doar cele alese nu se stie pe ce criterii! Asa ca, va trebui sa cautati cu mare atentie gradinita dorita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smurfs spune:

Buna dimineata !!!

Sapatamana trecuta am fost sa-l inscriu si eu pe baietelul meu la gradinita , eu stau in Rahova, si plec pe la ora 8 dimineata, spre uimirea mea cand ajung deja erau 30 de persoane, stau cam 30 de minute, dupa care iese o doamna si ne spune cu parere de rau ca nu mai sunt locuri , la grupa mica caci asta ma interesa , nu au avut decat 20 de locuri, asa ca am luat-o din loc. ASTA era pe GAroafei, ma interesez si pe CRIzantemelor, unde si acolo , mai rau , au fost persoane care pur si simplu ca sa apuce un loc s-au dus de la 4 dimineata, iar cineva mi-a spus ca au fost persoane care au si dormit in masina , in fata gradinitei. Nu mai in ROMANIA se poate intampla asa ceva.... in 2006... In prezent nu stiu ce sa mai fac.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Nu dispera smurfs. Si eu sunt in aceeasi situatie ( tot in Rahova locuiesc), numai ca eu am fost si la gradinita de la Sebastian unde am intampinat aceeasi problema : nu mai sunt locuri la data inscrierii.
Ce sa faci acum!? Simplu... cauti o pila.Pana la toamna mai e ceva timp si-ti poti inscrie copilul daca ai pe "cineva".

Florina & Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Am auzit si eu de la o prietena ca si-a inscris copilul la o gradinita pe Sos. Viilor (tot sector 5).Cciudat, pentru sectorul 4 (unde stau eu) si sectorul 6 (unde sta o colega) s-au anuntat inscrierile de la Minister in perioada 2-15 mai 2006 !

Ingrid si Cristi 3 ani si 1 luna

Mergi la inceput