Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Deci nu mai inteleg nimic din povestea asta cu gradinitele

Am fost acum doua saptamani la o gradinita de pe langa casa (sectorul 3, mai exact la 191). Am citit ce scria pe usa legat de inscrieri - perioada, faptul ca dosarele se prelucreaza dupa depunere, ca nu mai conteaza ordinea depunerii dosarelor... in fine, ce scrie pe toate site-urile ministerului educatiei.
Am discutat cu directoarea - ne spune acelasi lucru - sa venim la 1 iunie cu dosarul pentru inscriere. O intreb daca avem vreo sansa.
Ne intreaba unde locuim, ii spun si imi spune - de 2 ori - sa nu imi fac probleme pentru ca ne incadram la primul criteriu, cel cu apropierea de domiciliu. Sa venim pe 1 iunie si nu ne sculam cu noaptea in cap ca nu are niciun rost, ca s-au schimbat metodele fata de anii trecuti.
Mi s-a parut deschisa, sincera si corecta.
Plec linistita acasa, imi fac planul ca la 1 iunie sa ma duc la gradinita.

Acum, cu doua zile inainte ma apuca panica: cu care vorbesc, toti imi spun ca deja au inscris copilul, ca le-a primit dosare de prin martie, aprilie...
Acu' stau si ma gandesc: am nimerit eu la singura gradinita din Bucuresti la care se respecta regulile sau m-a prostit femeia aia in fata si eu am crezut-o?
Da' zau ca nu parea sa ma prosteasca - putea sa spuna sa ma duc la alta gradinita ca ei nu mai au locuri, nu?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

teoretic lucrurile asa stau cum ti le-a descris directoarea de la gradinita respectiva, dar in practica si in fapt sunt asa cum ti-au spus parintii cu care ai stat de vorba, exista o lista deschisa cu ff mult timp in urma, au prioritate copii care au fost inscrisi pe lista, dar conform criteriilor.

Eu prin martie am avut o discutie cu inspectorul care se ocupa de gradi din sect 1, si l-am intrebat de ce aceste criterii, cele trei enumerate mai sus, si mi-a raspuns ca toate 3 au acelasi grad de prioritate, ca daca nu e asa eu in zona in care locuiesc nu am nici o gradinita si atunci sa vezi distractie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

quote:
Originally posted by Soleil

Deci nu mai inteleg nimic din povestea asta cu gradinitele

Am fost acum doua saptamani la o gradinita de pe langa casa (sectorul 3, mai exact la 191). Am citit ce scria pe usa legat de inscrieri - perioada, faptul ca dosarele se prelucreaza dupa depunere, ca nu mai conteaza ordinea depunerii dosarelor... in fine, ce scrie pe toate site-urile ministerului educatiei.
Am discutat cu directoarea - ne spune acelasi lucru - sa venim la 1 iunie cu dosarul pentru inscriere. O intreb daca avem vreo sansa.
Ne intreaba unde locuim, ii spun si imi spune - de 2 ori - sa nu imi fac probleme pentru ca ne incadram la primul criteriu, cel cu apropierea de domiciliu. Sa venim pe 1 iunie si nu ne sculam cu noaptea in cap ca nu are niciun rost, ca s-au schimbat metodele fata de anii trecuti.
Mi s-a parut deschisa, sincera si corecta.
Plec linistita acasa, imi fac planul ca la 1 iunie sa ma duc la gradinita.

Acum, cu doua zile inainte ma apuca panica: cu care vorbesc, toti imi spun ca deja au inscris copilul, ca le-a primit dosare de prin martie, aprilie...
Acu' stau si ma gandesc: am nimerit eu la singura gradinita din Bucuresti la care se respecta regulile sau m-a prostit femeia aia in fata si eu am crezut-o?
Da' zau ca nu parea sa ma prosteasca - putea sa spuna sa ma duc la alta gradinita ca ei nu mai au locuri, nu?

Nu Soleil nu esti singura. Si eu am primit acelasi raspuns de la directoarea unei gradi din sectorul 6. Asa ca pe 1 iunie ma prezint.

Mergi la inceput

Am incercat azi sa depun dosarul. Nu l-a primit, mi-a explicat din nou ca nu primeste niciun dosar pana pe data de 1 iunie. Ca sa nu-mi fac probleme, ca nu exista posibilitatea sa inscrie un copil care sta mai departe cu domiciliul si sa nu il inscrie pe al meu (care sta langa gradinta) pentru simplul motiv ca acela a venit primul... Motiv pentru care nu este necesar sa merg chiar pe 1, important este sa merg pana la 15 iunie...
Asa ca ma duc din nou pe 1 - incerc sa ma pregatesc psihic pentru stat la o mare coada...
I-am dus o punga cu cadouri pe care mi-a zis sa o iau acasa. N-am vrut s-o iau si i-am explicat ca e un "cadou pentru sufletul ei, ca sa se mai relaxeze putin" (in punga fiind, cafea, bomboane, carti, etc...). A umflat-o si rasul si mi-a zis ca pana pe 25 (cand se termina nebunia cu inscrierile) nu prea crede ca gaseste timp de relaxare :)

Mergi la inceput

Bine ca ti-a spus acelasi lucru Soleil ca data trecuta. Astazi s-a dus socrela la directoare si i-a zis ca nu mai sunt locuri. dar sa ne ducem sa depunem o cerere pe 4 iunie pe care sa o discute in consiliu...bla, bla.....

Am o curiozitate: cine / cand / cum verifica daca gradinitele respecta instructiunile inspectoratului in legatura cu reinscrierile si inscrierile ???
Sunt sigura ca daca as avea acces la dosarele celor inscrisi as vedea ca acele criterii enumerate mai sus sunt incalcate cu brio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

geniest-la ca gradi din sect 6 a primit soacra ta raspunsul asta...eu am sunat azi la gradi 250 si exact asa mi-a spus.

Ania & Inutza (23 oct 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
si eu voi merge maine sa depun dosarul pt. inscrierea la gradinita.
Din pacate, nu cred ca voi avea o sansa, sunt sigura ca nu se vor respecta conditiile de triere (ma refer la cele legale).
Vor zice ca sunt f. multi copilasi care indeplinesc aceleasi conditii (ati vazut reportajele de aseara de la programele de stiri???), ca nr. de locuri este f. mic. Si cica de la anu' vor fi si mai putine locuri, in conditiile in care nr. de copilasi va creste.
Vor fi multi care vor ramane "pe afara", desi nu stiu ce ministru/inspector spunea ca efectuarea gradinitei este obligatorie!

Se pare ca nici cele particulare nu stau prea bine la capitolul locuri libere...Am sunat la gradinitele particulare de pe langa mine si deja au toate locurile ocupate (voi mai avea un bb si ma gandesc ca o perioada disponibilitatea mea pt. deplasari dintr-un capat in altul al orasului va fi limitata...).

Parca i-am inscrie la cine stie ce inalte studii!!!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by geniest

Am o curiozitate: cine / cand / cum verifica daca gradinitele respecta instructiunile inspectoratului in legatura cu reinscrierile si inscrierile ???
Sunt sigura ca daca as avea acces la dosarele celor inscrisi as vedea ca acele criterii enumerate mai sus sunt incalcate cu brio.

Banuiesc ca cei de la inspectoratul scolar ar verifica, in urma unei sesizari. Asa, de capul lor, nu cred ca sta nimeni sa ia la puricat toate gradinitele...
Ce sa zic, directoarea de la gradinita la care incercam noi pare decisa sa respecte legea. Sa dea Domnul sa fie asa ca in felul asta am avea si noi o sansa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Vineri ma duc si eu cu dosarul pt Matei...noi nici nu avem buletinele pe noua adresa...inca...ma duc cu actul de vanzare-cumparare al casei Chiar ca am niste emotii de parca l-as inscrie la cine stie ce studii inalte, vb voastra...

La anul va merge si Mara la gradinita, vai de fundul meu!!!!

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze Simon

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anielas

geniest-la ca gradi din sect 6 a primit soacra ta raspunsul asta...eu am sunat azi la gradi 250 si exact asa mi-a spus.

Ania & Inutza (23 oct 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Aniela este vorba de Gradinita 208.....

Mergi la inceput