Cat de des ne imbolnavim la cresa ?
Fetelor am o fetita de 1 an si 11 luni si am dus-o la cresa. O cresa curata, cu personal de care sunt multumita, doar ca... Copiii se imbolnavesc. Aprox 1/3 din copii inscrisi sunt bolnaviori. Am senzatia ca vin se imbolnavesc, apoi stau acasa, apoi iar vin iar se imbolnavesc, iar stau acasa.
Fetita mea a fost 1 saptamana, 2 a stat acasa, iar 1 saptamana la cresa, iar acasa. Ne-a imbolnavit pe toti, deci nu prea cred ca-i vorba imunitate scazuta a copilului, daca nici noi, toti adultii din jurul ei, nu ratam gripa. Si vreau sa spun ca-i vorba de stari nasoale si la adulti.
De 1 luna ii curge nasul in continuu, de 3 saptamani e sub diverse tratamente...
Am vorbit cu o alta mamica cu fetita mai mare la aceeasi cresa si a zis ca i-a scos polipii ca de atatea raceli repetate... Alt copilas a abandonat cresa ca dupa o pneomonie in noiembrie, mergea 2-3 zile la cresa, apoi iar trecea pe medicamente...
Copilasii vostrii cum au trecut iarna asta la cresa? Cat ati reusit sa-i duceti fara pauze la cresa? Cand se termina perioada de raceli?
Andra si Adelina Dora (26.04.2004)
Raspunsuri
Ioana Sora spune:
Andra M, mi-am dus fata (acum are 2 ani si opt luni) in toamna la cresa. Dupa o saptamana, a racit urat. A stat doua saptamani acasa si dupa alte trei zile de mers la cresa, iar a racit urat. Doctorita mi-a recomandat in toamna sa n-o mai duc la cresa pana in primavara, ceea ce am si facut.
Acum merge de o saptamana la cresa si de joi tuseste. Toata iarna nu a avut nimic. Sper sa nu faca febra. Azi am vazut la cresa ca cei mai multi copii tuseau. Problema e ca la cresa unde o duc ii primeste pe copii cat sunt inca sub tratament. Si mie mi-au spus in toamna s-o duc in continuare, ca ii dau ei tratamentul... Sunt decisa s-o duc la cresa, daca nu face febra. Fetita unei prietene a racit in toamna la fel ca a mea, dar ea a mers in continuare la cresa. A mai racit o data si de atunci n-a mai avut nimic.
laura_dimitris spune:
Draga Andra,
baietelul meu a mers la cresa de la 1 an si 11 luni. Are deja aproape 1 an de cresa...
Sincera sa fiu, in tot acest timp nu mi se pare ca a racit mai des decat a facut-o inainte de a merge la cresa.
Depinde foarte mult de organismul fiecarui copil.
A inceput sa mearga anul trecut la sfarsitul lui martie. Mi-amintesc ca dupa ce l-am dus a racit o singura data, apoi a venit vara si nu am mai avut probleme.
In acaesta iarna o sigura data l-am tinut acasa 4 zile cu o raceala.
In rest... a fost OK. Menşionez ca l-am vaccinat antigripal la inceputul iernii. Dar nu i-am dat - desi mi-am dorit si o vreau in continuare - alte tratamente preventive.
Sunt multi factori la mijloc, imunitatea fiecarui copil, cresa respectiva si conditiile de acolo...
Acum, noi ne pregatim de gradinita si sunt disperata sa gasesc ceva pe placul nostru.
Nu regret nici un moment alegerea facuta anul trecut. In urma catorva "interviuri" ale unor posibile bone, am ales cresa ce era langa blocul nostru.
Ceva minusuri au existat si exista dar, per ansamblu sunt multumita.
Iti urez succes si sa faci alegerea potrivita !!!
Laura mama lui Dimitrakis
flavia maria spune:
si eu vreau sa-l duc pe bebita la cresa de la 1 mai...nu stiu daca e cea mai buna alegere...avand in vedere bolile... voi citi cu interes toate raspunsurile mamicilor care au "experienta" in ale cresei....
mama lui bebita(29.05.2004) in sfarsit poze... http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviapopcj/album?.dir=/7d54