Reteta Lapte de pasare plsssss

Reteta Lapte de pasare plsssss | Autor: lavinai

Link direct la acest mesaj

stie cineva sa imi spuna si mie niste retete de Lapte de pasare???
va multumesc frumos!

Lavinia: Sotie alintata.....

Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io fac asa :-)
3 l lapte pun la fiert; indulcesc cu zahar si aromatizez cu 2 fiole esenta de vanilie ; intre timp bati albusurile de la 4 oua, le bati bine-bine cu mixerul si cu o lingura le pui pe lapte, apoi le invarti - important e sa fiarba lapticul la foc mic-mic; gogoloasele de albusuri le pui pe rand, cate 3-4 pentru ca se umfla; cum sunt gata umflate/fierte/intoarse, le scoti si le pui pe o tava.
amesteci 4 galbenusuri cu zahar, freci bine-bine, adaugi 2 budinci de vanilie, adaugi laptic putin cate putin sa fie omogen, fara cocoloase.
dupa ce ai terminat gogoloasele de albusuri, pui budincile cu galbenusurile si fierbi totul, amestecand continuu sa nu se prinda.
Dupa ce s-a racit totul, se serveste budinca (rezulta ceva mult mai lichid decat budinca normala) cu gogoloasele deasupra.

Asa facem noi in vestu`salbatec

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

mama ce pofta mi-ati facut.Cine m-a pus sa intru aici?
Reteta mea e asa 1 l lapte, vanilie, 6 oua,200g zahar, 1 lingura de faina si una de rom.
Se bat albusurile spuma tare si se fac bulgari care se pun in laptele amestecat cu 100g zahar(laptele fiert).Se intorc bulgarii cand pe o parte cand pe alta in laptele pus la foc mic.Dupa ce a fiertse mai tin 2 min.Se scot cu spumiera(lingura cu gauri)si se pun pe sa se surga.galbenusurile se freaca cu 100g zahar si o lingura de faina.Se toarna laptele in care s-a feirt albusul, cate putin amestecand pe foc mic pana se ingroasa putin.Se ia de pe foc si se adauga romul si se lasa sa se racoreasca.Se servesc dupa gust cu visine din dulceata.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

a venit PRIMAVARAAAAA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Aceeasi reteta pe care a scris-o Tumpilina o folosesc si eu si e super.Chiar ca mi-ati facut pofta,fetelor .Ma gandeam ce sa fac dulce in we...gata,lapte de pasare fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

si eu si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Lapte de pasare

Ingrediente: Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.
Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.
Pofta buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

multumesc fetelor!!!
chiar acuma ma duc sa incerc reteta lu' tumpi, ca mi se pare mai usoara!! am sa va scriu ce mi-a iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

gata, am facut!!!! a iesit foarte bun!!!
multumesc de retete!!!

Mergi la inceput