TAXE SCOALA GERMANA BUCURESTI ???
Raspunsuri - Pagina 2
Parvutoiu Anca spune:
MII, draga mea !! Si nu cred ca am inteles gresit, ptr ca tocmai acesta a fost criteriul de deceizie ptr prietena mea: 'decat sa dau aceasta suma sub forma de spaga la sc.germana, zicea ea, mai bine dau cam aceeasi suma ( 3500,4000 nu stiu exact, o sa-mi zica ea) la sc.privata franceza, unde macar m-au primit ff bine fara sa cunosc pe nimeni, nu cu fitzele de la sc.germana !!'
Intelegi ??
Dar voi mai culege informatii ptr ca subiectul continua sa ma intereseze, doar ca nu este stringent la 1 an si doua luni ai nostri...
Poate ca aceasta spaga este ptr acei copii care nu sunt de etnie germana, nu(prea) vorbesc germana, dar trebuie 'musai' sa treaca testul, etc, etc..
va pup,
Anca
ruxandra_sb spune:
Mie suma vehiculata mi se pare clar exagerata !!
Iar copiii care nu cunosc limba germana nici nu prea au ce cauta acolo.. oricum va fi extrem de greu (daca nu imposibil ??!) pt ei, cu toti meditatorii din lume...
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
helbi spune:
quote:
Originally posted by Parvutoiu Anca
MII, draga mea !! Si nu cred ca am inteles gresit, ptr ca tocmai acesta a fost criteriul de deceizie ptr prietena mea: 'decat sa dau aceasta suma sub forma de spaga la sc.germana, zicea ea, mai bine dau cam aceeasi suma ( 3500,4000 nu stiu exact, o sa-mi zica ea) la sc.privata franceza, unde macar m-au primit ff bine fara sa cunosc pe nimeni, nu cu fitzele de la sc.germana !!'
Intelegi ??
Dar voi mai culege informatii ptr ca subiectul continua sa ma intereseze, doar ca nu este stringent la 1 an si doua luni ai nostri...
Poate ca aceasta spaga este ptr acei copii care nu sunt de etnie germana, nu(prea) vorbesc germana, dar trebuie 'musai' sa treaca testul, etc, etc..
va pup,
Anca
Sincer...mi se pare ABERANTA suma vehiculata ca spaga!!!!
Copilul prietenei tale vorbeste si germana si franceza???? Ca nu prea inteleg din mesaj........A vrut sa-l de-a la colegiul german, dar apoi s-a decis pt scoala franceza.........
Si ma intreb si eu retoric: de ce o trebui mama musai ca un copil sa faca scoala germana, franceza sau japoneza, daca parintii nu au deloc habar de limba respectiva???? Ca am intilnit cazuri chiar si aici pe forum......In primii ani, dupa parerea mea (si eu asa voi face) trebuie sa-ti ajuti copilul la lectii. Daca tu esti tabula rasa (scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni) la chineza, de ex. ce faci cu copilul? I-l dai din clasa 1 la meditatii????
O sa caut in lista mea cu gradinitele, ca parca aveam si nr de la gradi de pe Dorobanti, si ti-l dau, daca-l gasesc.
Kehleyr spune:
Haideti sa nu exageram. Eu am o prietena foarte buna a carei fetita a intrat anul acesta in clasa I la scoala germana si va asigur ca nu a dat nici un fel de spaga. Si nici nu a facut gradinita de stat germana. Insa, fetita vorbea perfect germana, in sensul ca la ea in casa mama vorbeste cu ea numai germana de cand s-a nascut, deci era practic bilingva. Si nu sunt cetateni straini.
Testul a constat in ce ati spus si voi, o mica discutie in limba germana in fata comisiei. Am inteles ca este destul de stresant psihic, pentru ca sta copilul ca la bac in fata comisiei de examinare, parintii nu au voie inauntru, pana sa le vina randul se asteapta afara in curte in fata unei usi inchise etc.
Este posibil ca prietena ta sa fi dat peste cineva care a vrut sa profite de ea la maxim pentru ca si-a dat seama ca "merge". Sau ca taxa sa fie intr-adevar pentru nevorbitorii de germana.
helbi spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Haideti sa nu exageram. Eu am o prietena foarte buna a carei fetita a intrat anul acesta in clasa I la scoala germana si va asigur ca nu a dat nici un fel de spaga. Si nici nu a facut gradinita de stat germana. Insa, fetita vorbea perfect germana, in sensul ca la ea in casa mama vorbeste cu ea numai germana de cand s-a nascut, deci era practic bilingva. Si nu sunt cetateni straini.
Testul a constat in ce ati spus si voi, o mica discutie in limba germana in fata comisiei. Am inteles ca este destul de stresant psihic, pentru ca sta copilul ca la bac in fata comisiei de examinare, parintii nu au voie inauntru, pana sa le vina randul se asteapta afara in curte in fata unei usi inchise etc.
Este posibil ca prietena ta sa fi dat peste cineva care a vrut sa profite de ea la maxim pentru ca si-a dat seama ca "merge". Sau ca taxa sa fie intr-adevar pentru nevorbitorii de germana.
Mai mai linistit.........Si eu stiu un baietel care a facut gradi aici, a dat testul anul trecut si a intrat la colegiu. Din pacate nu mai am nici o posibilitate de contact.
Discutia a fost libera, sau pe o tema anume? Si a fost pusa micuta sa si povesteasca vreo poveste?
diana904 spune:
Si eu am 2 cunostiinte care au copiii in clasa I la Scoala Germana si ma indoiesc f tare ca ar fi platit 3-4000 Euro ptr intrare. Stiu ca cei mici au fost la Gradinita Germana, stiu ca una din fetite a facut meditatii la germana din timpul gradinitei (parintii nu vorbesc germana deloc), dar nu am auzit nici unul din parintii acestor copii spunand ceva de vreo spaga.
In ceea ce ma priveste, daca ar fi sa aleg intre a da o asemenea spaga la o scoala de stat si o scoala privata, as prefera varianta privata fara sa ezit o clipa.
cristina_florea spune:
In nici un caz nu se da spaga sau taxa la aceasta scoala.Singura conditie este ca trebuie sa stii limba germana deoarece toate materiile se fac in germana.Limba germana se invata nu numai la gradinita de stat de pe Dorobanti ci si la multe gradinite particulare, unele din aceste gradinite particulare au ca educatoare foste invatatoare ale scolii.
cristina
Parvutoiu Anca spune:
1. Informatia cu spaga o am de la cea mai buna prietena a mea, o femeie serioasa si care nu minte. Punct. Copilul ei vorbeste germana modest si este deja in clasa a 4-a. Poate de aici.. Franceza o vorbeste ff bine, iar calculul si rationamentul sau a fost - repet - ca la sume similare de investit/an/copil, ea prefera aceasta cheltuiala sub forma legala si in locul in care este mai bine primita.
2. Taxe, evident, nu se platesc la aceasta scoala fiind in circuit de stat - dupa ce am aflat aceasta, am realizat desigur - repet si acest aspect. De obicei in Romania acolo unde nu se platesc taxe si este totul 'gratis', se platesc spagi ... un mic panseu / deducere / experienta trista de viata in Romania... a se numi dupa dorinta..
3. In ce priveste Gradinita de Stat in limba germana - atat gratie informatiilor de pe Forum, cat si conform celor aflate de la diverse prieteni/cunostine ( imi permit sa spun serioase..), rezulta ca acei copii, cunsocand evident germana, au prioritate la intrarea la Colegiul German - de aceea ma interesa. Dar tot gratie informatiilor de pe acest Forum, confirmate - din nou de catre o prietena, care a avut copilul acolo ( din nou imi permit sa spun ca este vorba de un om serios, fara intentii de a ma minti..) am inteles ca avem de a face cu o proasta calitate de gradinita la ora actuala ( cum altfel la grupe de 35-40 copii?!).
4. Evident ca un copil, care invata ff bine germana in conditii mai bune de gradinita privata, are - sau ar trebui sa aiba - toate sansele de a intra fara probleme la acel Colegiu. Asa ca, concluzionand, eu continui a vorbi toata ziua germana cu fiul meu si iau in calcul o gradinita particulara de limba germana. Nu mai sunt asa sigura insa ca Sc.Germana este o solutie mai buna ptr pregatirea copilului, asta vom mai vedea. Dar limba germana doresc s-o invete fiul meu ca prima limba straina - independent daca il dam sau nu la Colegiul Goethe.
Cam asa.
Numai bine,
Anca