TAXE SCOALA GERMANA BUCURESTI ???
Stie cineva CAT COSTA Scoala Germana/Bucuresti, adica Colegiul Goethe, pe an - ce taxe sunt ????
Multumiri anticipate !!!
Raspunsuri
ruxandra_sb spune:
Taxe? Ce taxe??
Este scoala de stat. Deci oficial nu costa nimic.
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
Muuh spune:
Colegiul Goethe e scoala de stat cu predare in limba germana. Taxa propriu -zisa de scolarizare nu exista decat pentru cetatenii straini dar presupun ca nu la asta te refereai.
Mitza 22
helbi spune:
Exista taxa de test? Si cit ea?
Stie icneva in ce consta testul si cind se da anul asta? (cel pt cls. 1)
anasebe spune:
testul din cate am inteles e destul de complicat (fata de cum era acum 20 ani cand am intrat eu). Trebuie sa stie sa povesteasca o poveste (in lb. germana) sa raspunda la niste intrebari. Acum nu mai stiu daca mai trebuie sa descrie o imagine sau.... dar da un tel si intreaba. Se intra foarte greu daca nu ai relatii, iar daca copilul nu stie germana sansele sunt aproape nule. In general prioritate au copii care termina gradinita germana de pe Dorobanti.
ana sebe + tiberiu
poze tiberiu stefan: http://photos.yahoo.com/ana_sebe
helbi spune:
quote:
Originally posted by anasebe
testul din cate am inteles e destul de complicat (fata de cum era acum 20 ani cand am intrat eu). Trebuie sa stie sa povesteasca o poveste (in lb. germana) sa raspunda la niste intrebari. Acum nu mai stiu daca mai trebuie sa descrie o imagine sau.... dar da un tel si intreaba. Se intra foarte greu daca nu ai relatii, iar daca copilul nu stie germana sansele sunt aproape nule. In general prioritate au copii care termina gradinita germana de pe Dorobanti.
ana sebe + tiberiu
poze tiberiu stefan: http://photos.yahoo.com/ana_sebe
Eu am intrebat in vara despre test si nu stiau cica nimic Am rugat 3 prietene acum sa sune sa afle data testului, eu am trimis email....si tipic romanesc nimeni nu stie nimic si nu raspunde la email.
Acum, fara a fi rautacioasa, ma intreb: oare un copil care a trait numai in Germania, care frecventeaza de 4 ani gradinita si de 1 an grupa pregatitoare chiar la scoala de care apartine, si chiar cu invatatoare din scoala,....un copil carea ici a trecut toate testele psihologice si de limba, atit la nivelul scolii (pt ca se dau teste de admitere), cit si la nivelul ministerului invatatmintului, nu.si poate gasi locul la aceasta scoala decat daca are pile?????????
In ce consta testul, nu spune concret nimeni de la colegiu........pe site.ul lor nu gasesti nici o informatie........si prioritate am inteles ca au cei care fac meditatie cu prifi din colegiu Iar mie mi se pare aberant sa meditezi un copil de 5-6 ani
Muuh spune:
helbi la cazul descris de tine nu e necesar sa ai pile. Doar ca, daca copilul e cetatean strain, cred ca se supune statutului elevilor cetateni straini care, din cate imi amintesc eu, dar nu garantez ca asa mai e, trebuie sa plateasca scoala in Romania. Daca te intereseaza la modul concret imi poti spune pe PM si intreb eu exact pentru tine. In alta ordine de idei educatorii de la gradinita sunt cei cu care se face meditatie si mai putin profesorii.
Mitza 23
helbi spune:
quote:
Originally posted by Muuh
helbi la cazul descris de tine nu e necesar sa ai pile. Doar ca, daca copilul e cetatean strain, cred ca se supune statutului elevilor cetateni straini care, din cate imi amintesc eu, dar nu garantez ca asa mai e, trebuie sa plateasca scoala in Romania. Daca te intereseaza la modul concret imi poti spune pe PM si intreb eu exact pentru tine. In alta ordine de idei educatorii de la gradinita sunt cei cu care se face meditatie si mai putin profesorii.
Mitza 23
Muuh, e vorba de fetita mea, cetatean roman, carea a venit in DE la 11 luni.....Nu stiu cit vom mai sta pe-aci.......Detalii as vrea mai multe, dar tu nu ai PM-ul activat Cum sa facem?
Parvutoiu Anca spune:
Dragelor,
Multumesc mult ptr raspunsuri, intre timp ma luminasem si eu, ba mai mult, am aflat de la o prietena ca spaga de intrare se ridica la nivel de 3-4000 Euro !!! In atare conditii, prietena mea si-a dat copilul la Scoala franceza, unde aceasta suma este taxa oficiala/an si unde toata lumea a primit-o extraordinar de bine, fara fitze, nimic, fara sa cunoasca pe nimeni.
Problema este ca eu imi doresc fff tare ca bebe meu, care acum are doar 1 an si 2 luni, sa faca Scoala Germana, asa cum am facut si eu, numai ca eu am facut liceul la Sc.Germana Internationala de la Haga / NL. Vorbesc cu puiul meu, asa mic cum e, mai toata ziua germana, sau oricat de mult pot si vreau sa-l dau la Grad.de pe Dorobanti.
Sa faca meditatii un copil asa mic, si mie mi se pare o tampenie - poate se practica cu copii, care nu stapanesc limba si ii pregatesc acesti profi ca sa intre totusi - pe baza de pile, anyway, asta imi e clar..
In fine, STIE CINEVA sa-mi dea DATE ( TEL/MAI/WEB/ADRESA, ETC) DESPRE GARDINITA DIN DOROBANTI ??? Ca nu cred ca e prea devreme sa ma interesez - am auzit si aici de liste de asteptare, pile, spagi, etc, etc, si iar etc.
Va pup !!
Anca
helbi spune:
quote:
Originally posted by Parvutoiu Anca
Dragelor,
Multumesc mult ptr raspunsuri, intre timp ma luminasem si eu, ba mai mult, am aflat de la o prietena ca spaga de intrare se ridica la nivel de 3-4000 Euro !!! In atare conditii, prietena mea si-a dat copilul la Scoala franceza, unde aceasta suma este taxa oficiala/an si unde toata lumea a primit-o extraordinar de bine, fara fitze, nimic, fara sa cunoasca pe nimeni.
Problema este ca eu imi doresc fff tare ca bebe meu, care acum are doar 1 an si 2 luni, sa faca Scoala Germana, asa cum am facut si eu, numai ca eu am facut liceul la Sc.Germana Internationala de la Haga / NL. Vorbesc cu puiul meu, asa mic cum e, mai toata ziua germana, sau oricat de mult pot si vreau sa-l dau la Grad.de pe Dorobanti.
Sa faca meditatii un copil asa mic, si mie mi se pare o tampenie - poate se practica cu copii, care nu stapanesc limba si ii pregatesc acesti profi ca sa intre totusi - pe baza de pile, anyway, asta imi e clar..
In fine, STIE CINEVA sa-mi dea DATE ( TEL/MAI/WEB/ADRESA, ETC) DESPRE GARDINITA DIN DOROBANTI ??? Ca nu cred ca e prea devreme sa ma interesez - am auzit si aici de liste de asteptare, pile, spagi, etc, etc, si iar etc.
Va pup !!
Anca
3-4000 Euro spaga???????????
Am citit eu bine? Mii sau sute???