Ciocolata cu fulgi de porumb
Exista o reteta de ciocolata cu fulgi de porumb pe care mi-o facea mama cand eram mica si ma topeam dupa ea.Problema e ca mama nu mai tine minte cantitatile si a pierdut si reteta.
Stiu ingredientele,o fac frecvent,dar nu stiu cantitatile ,asa ca niciodata nu iese "prezentabila",dar gustul este acelasi.
Va spun ingredientele si poate stie cineva cantitatile:
margarina
cacao
lapte praf
miere
fulgi de porumb.
Raspunsuri
corinadana spune:
Da de ce nu ti cumperi tu fulgii gata inciocolatiti??? Sunt atatea feluri de fulgi de te ia groaza!!!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
printze spune:
eu stiu ce te intereseaza, e prajitura numita ACANTA, am facut-o deseori, e super, dar pana luni nu-ti pot spune cantitatile, le are mama mea. Daca nu o gasesti pana atunci, o sa ti-o scriu. Poate ai noroc si te ajuta cineva.
printze
anelize spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Da de ce nu ti cumperi tu fulgii gata inciocolatiti??? Sunt atatea feluri de fulgi de te ia groaza!!!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Pt ca nu se compara DELOC cioco facuta de casa cu cioco din comert

anelize spune:
quote:
Originally posted by printze
eu stiu ce te intereseaza, e prajitura numita ACANTA, am facut-o deseori, e super, dar pana luni nu-ti pot spune cantitatile, le are mama mea. Daca nu o gasesti pana atunci, o sa ti-o scriu. Poate ai noroc si te ajuta cineva.
printze
Astept cu placere pana luni.Am facut aseara o tava,dar as vrea si varianta "estetica"
sympa spune:
Am crezut ca te pot ajuta, dar tocmai am vazut ca in ingrediente ai si lapte praf si reteta mea e fara lapte praf....
Oricum eu ti-o dau pe-a mea...de care eram si eu indragostita cand eram la "mama acasa"....
1/4 margarina
2 linguri miere
200zahar
1 vanilie
3 linguri cacao
rom sau esenta de rom
1 pachet de fulgi de porumb
1 mana de nuci taiate...probabil 100 g
Margarina se topeste, apoi se amesteca pe foc toate, si se toarna in tava unsa cu ulei sau marg.
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
maimutzica spune:
Sympa, te rog lamureste-ma cu gramajul pachetului de fulgi de porumb...macar cu aproximatie.
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
sympa spune:
Maimutzica....as vrea eu sa te lamuresc, dar nu stiu daca pot

...Stiu ca mama facea prajitura asta cand eram mica..intamplator mi-am scris-o si eu in caietul meu de retete cand am venit aici, dar nu stiu cat avea pachetul ala.Dupa mine cred ca avea 500g...Insa poti sa-ti dai seama din consistenta prajiturii...cand o pui in tava trebuie sa fie destul de consistenta, ceva de genul ciocolatei.O sa o sun pe mama...sa vedem daca ea isi aminteste cat aveau pachetele de fulgi..imi pare rau...
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
maimutzica spune:
Multumesc sympa! Te-am intrebat pentru ca eu de obicei cumpar pachetele de fulgi de porumb mari...si ma gandesc ca este cam mult 500 g...cum ai spus si tu...imi voi da seama dupa consistenta.
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
sympa spune:
Maimutzica...sa ne spui si noua cum ti-a iesit...o sa incerc si eu cand o sa ma "loveasca" pofta....
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
printze spune:
Uite si reteta mea:
Susan (Acanta)
4 linguri miere
8 linguri zahar
3 linguri cacao
200 g nuca prajita si taiata marunt
200 g margarina (la pachet)sau unt
1 punga fulgi de porumb
Se pun pe foc zaharul si mierea se amesteca bine. Se adauga cacao si marga si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc si se pun fulgii si nucile. In tava de la aragaz se pune celofan alimentar, se unge cu marga si se toarna compozitia. Se da la frigider pana a 2 a zi.
Sper sa-ti fie de folos.
Pofta buna!
printze