Nu ma asculta- HELP...3 ani

Nu ma asculta- HELP...3 ani | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Fetelor am ajuns la exasperare. Baietelul meu de 3 ani e supernazdravan, nu sta o clipa locului. Orice plimbare cu el este pentru mine un stres..o ia la fuga si prinde o viteza..mi-e frica sa nu o ia pe strada printre masini. Nici nu intoarce capul cand il chem. In general nu asculta deloc. exact ce-i spui sa nu faca, aia face. Nu are frica de nimic si de nimeni. Si Doamne fereste sa nu-i faci pe plac ca incep niste crize..bineinteles ca nu cedez dar sant cu nervii in batista. Ce time-ot.. daca il izolez in camera bate in usa mai mai sa sparga geamul... am mai citit pe forum sa-l pedepsesti sa stea linistit pe un scaun... de unde, e ca argintul viu, se zbate ca pestele. Am incercat cu vorba buna, a luat si bataie , DEGEABA. Mai ales in momentul cand vin eu acasa (la 19.30 seara) parca e turbat.
Fetelor sant la capatul puterilor.Orice este o lupta cu el : ca-l imbraci, ca-l dezbraci.. nu mai stiu ce sa fac. De multe ori nu mai am pur si simplu putere sa ma mai lupt cu el... astept sfaturi...

Ingrid si Cristi 3 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Imi pare rau dar nu cam ai ce face! Intareste ti nervii( cum poti, stiu ca i greu) si pregateste te ca nu i inca gata perioada asta. Mai sunt ceva ani care sa treaca pana o sa te asculte!
Merge la gradi?
Iti urez neri tari!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cum isi petrece copilul tau ziua? Merge la gradinita? Daca da - presupunand ca la 3 ani e abia la inceput- cum se comporta acolo, si-a insusit regulile? Tind sa cred ca un copil se mai disciplineaza in colectivitate.
Daca nu merge inca, atunci ar cam fi timpul sa mearga - probabil se plictiseste acasa si de asta e asa de neastamparat si o schimbare i-ar prinde foarte bine.

Si cat mai mult timp in aer liber, cu copiii, daca vremea o permite!

Succes! Si eu am un neastamparat de 3 ani si 3 luni caruia tot timpul trebuie sa-i dau ceva de facut, altfel are idei nastrusnice. Iar spre seara, cand il ajunge oboseala, nu-i deloc cooperant.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Eu am o neastamparata de aproape 2 ani!Totusi eu sper sa depasim repede faza asta. Din ce spuneti voi se pare ca mai dureaza??????

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Wellcome to the club!

Ce face nazdravanul de dimineata pana cand te intorci acasa? Bunici, bone, gradinita? Eu am un bebe de 2 ani si 6 luni pe care il las de dimineata pana la 18 la o tanti, "bunica adoptiva", care face ce vrea din el. O asculta, mananca tot, este ordonat...MODEL! Cand vine acasa, exact invers. In weekend cel putin este un dezastru. Nu doarme si daca nu facem ce vrea se arunca pe jos, nu ne baga in seama ba mai nou ne spune cate o perla scalcita de ne inchide gurile imediat! Am observat acelasi lucru si la copii care merg la gradinita sau stau cu bunicii si tind sa cred ca este o metoda, mai mult decat personala de a se rasfata. Stie foarte bine ca tu esti mami, te vede mai putin si iti atrage atentia...in plus este si varsta nebuniilor! Incearca sa fii cat mai calma (stiu!)si sa te joci un pic mai mult cu el, la mine a functionat... si pot sa zic de cateva luni este mult mai cuminte, cel putin atunci cand ii dedic cat mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ingridnen, o sa-ncerc sa-ti dau cateva sfaturi, care la fetita mea - tot de 3 ani, merg :

1. Pedepseste-l rar, dar cand o faci, nu trebuie sa dai inapoi. Ii inlaturi exact ce-i place mai mult (TV, calculator, jocul preferat, nu mai iesiti o zi in we, nu-i cumperi o jucarie ce i-o promisesei, etc). Nu bataia e solutia, il doare undeva daca-i arzi o palma la fund.

2. Trebuie sa te abtii sa-i spui nu foarte des. Nu trebuie sa fii sacaitoare si negativista. Adica cand ii spui nu-ul ala sa simta ca l-ai spus, daca-l repeti de multe ori, ii scade din importanta.

3. Este absolut contraindicat sa te contrazici cu tatal in prezenta copilului. Daca unul din voi spune o prostie, faceti-va ca ploua, va jumuliti dupa, cand se culca copilu'.

4. Ii explici ca exista anumite lucruri pentru care ai toleranta 0. Ex., sa fuga de langa tine in strada. Cand face treaba asta, ii arzi cea mai usturatoare pedeapsa. Ii repeti treaba asta de multe ori, ca sa priceapa, si atunci cand il pedepsesti, sa-i explici de ce o faci si ca a fost alegerea lui.

5. De multe ori copiii cand se comporta negativ o fac pentru ca nu ne recepteaza afectiunea si dragostea transmisa de noi. Pupa-l mai mult, lauda-l mai mult (niciodata nu e suficient).

6. Creeaza-i ritualuri, repetati mereu aceleasi actiuni. Monotonia inseamna siguranta in viata copilului, asta il linisteste si ii mai taie din comportamentele imprevizibile.

7. Fii preventiva. Cand simti ca "o ia la vale" cu atitudinea, distrage-i atentia, incepe o poveste, canta, explica-i ceva ce-l pasioneaza, incepe un joc cu el, etc. Manipuleaza-l cand e cazul. O mama simte si prevede.

8. Ocupa-te doar tu si tatal lui de el. Cand copilul are 7 "mame", nu mai stie ce-i cu el, are prea multe sfaturi, indicatii, retete....efectiv e bulversat si nu intelege de cine trebuie sa asculte.

9. Fii pozitiva. Zambeste mult. Comporta-te astfel incat copilului sa-i faca placere sa-si petreaca timpul cu tine. Joaca-te cu el fotbal, baseball, fa gimnastica, fa teatru de papusi, atrage-l de partea ta. Fii prietena lui, fa-l sa te iubeasca. Gateste mai putin si joaca-te mai mult.

10. Nu in ultimul rand...epuizeaza-l. Daca are energie prea multa, scoate-l in camp si fa-l sa faca ture. Il alergi, il pui sa se catere, sa sara. O ora, seara, inainte sa-l bagi in pat. Dupa aia o sa doarma bustean.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sunt foarte bune sfaturile Irei. Baiatul meu de patru ani a fost la bunici in Romania de la 2 ani jumate pana acum trei luni si nu ii asculta pe parintii mei deloc, le-a facut viata un calvar (da' ei tot fericiti erau ). Mama il si batea, tot degeaba. Asculta de bona, care era blanda cu el. Eh, acum incerc sa aplic mare parte dintre sfaturile Irei (sunt bune toate, dar nu reusesc sa le aplic zilnic pe toate, mai calc stramb-cateodata sunt nervoasa si in loc sa ne pupam, ma rastesc si imi pare rau dupa aia) si sa stii ca functioneaza de minune. La gradinita la pana mai saptamana trecuta nu asculta. Lui ii place foarte mult sa se dea in masinute, sa joace jocuri cu masini, jocuri care sunt intr-un anume loc, nu acasa. Ii mai place sa stea cu mine, pentru ca eu incerc sa fiu vesela si il incurajez, sa ii zambesc, sa stam de vorba, sa ne pupam. Asa ca ii pasa foarte tare daca il trimit in time-out si daca sunt suparata pe el. Ta'su il tot cicaleste si a observat si el ca nu ii pasa lu' fi-su de el prea tare oricat ar tipa la el. Acum incearca si tata sa se schimbe si a declarat singur ca da rezultate metoda.

Eh, deci daca nu a fost cuminte la gradinita, l-am certat, l-am trimis juma' de ora (asta a fost extrem, cand n-a fost cuminte trei zile la rand) in time out si nu am mers la masinute. Daca a fost cuminte, am mers la masinute si mergem si in weekend intr-un loc care ii place. Daca nu e cuminte, nu mergem si ii spunem de ce. Eu zic sa incerci sa faci ce a spus Ira si sunt sigura ca va functiona (nu ca eu m-as fi vorbit cu Ira inainte, dar merge). Rand pe rand, l-am dezvatat de fiecare obicei prost pe care il tot repeta la gradinita si saptamana asta cel putin a fost (aproape) un copil model. Tatal meu a concluzionat ca gata, am reusit sa "tampim" copilul si sta cuminte acum :lol:

Mai vreau sa adaug ca daca suntem mai duri cu copilul, el se razbuna cu noi si cu greu ne mai intelegem, nu mai asculta deloc orice am face (asta nu inseamna Doamne Fereste ca tu ai fi rea cu copilul, voiam sa spun ca la noi merge mai bine cu vorba mai blanda, poate merge si la voi).

Mult succes si sa stii ca o sa mai si creasca si o sa va intelegeti din ce in ce mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

quote:
Originally posted by ancamironiuc

Wellcome to the club!

Ce face nazdravanul de dimineata pana cand te intorci acasa? Bunici, bone, gradinita? Eu am un bebe de 2 ani si 6 luni pe care il las de dimineata pana la 18 la o tanti, "bunica adoptiva", care face ce vrea din el. O asculta, mananca tot, este ordonat...MODEL! Cand vine acasa, exact invers. In weekend cel putin este un dezastru. Nu doarme si daca nu facem ce vrea se arunca pe jos, nu ne baga in seama ba mai nou ne spune cate o perla scalcita de ne inchide gurile imediat! Am observat acelasi lucru si la copii care merg la gradinita sau stau cu bunicii si tind sa cred ca este o metoda, mai mult decat personala de a se rasfata. Stie foarte bine ca tu esti mami, te vede mai putin si iti atrage atentia...in plus este si varsta nebuniilor! Incearca sa fii cat mai calma (stiu!)si sa te joci un pic mai mult cu el, la mine a functionat... si pot sa zic de cateva luni este mult mai cuminte, cel putin atunci cand ii dedic cat mai mult timp.

Anca,parca ai descris-o pe fiica-mea ,Luana.La 2 ani si 5 luni face exact ca bebele tau...Cu tanti e o scumpete:papa aproape intotdeauna tot,face la olita si una si alta,se pune singurica la culcare de pranz,fara rugaminti si amenintari si culmea e ca adoarme singura,se joaca frumos,nu urla,nu se da cu funduletul de pamant....E un copilas exemplu cand e cu tanti...Weekendurile sunt aproape un cosmar,cu alintaturi si cu pampersi plin,cu murdarit hainute la masa...si asa mai departe...Si eu si tatal ei ne consolam cu ideea ca odata cu trecerea timpului si cu cresterea ei se vor schimba lucrurile in bine.
Mult succes tuturor!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Draga Ana,

"ma bucur" ca mai aud si alte mamici cu aceasi problema! Sincer si eu cred ca va trece...cu timpul. Uneori este cuminte, de regula atunci cand ii acord cat mai multa atentie. Cei drept si noi de cele mai multe ori incercam sa le facem pe toate. De dimineata pana seara la facultate sau invatand pentru licenta, dupamiaza papa pentru toti, ordine, curatenie...si cand vine acasa energie zero! Tanti a mea nu il lasa nici un minut sa se joace singur, le face pe toate cand doarme si are o rabdare de fier. O fi asta reteta???

Mult succes si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Multumesc foarte mult de raspunsuri fetelor! Cristi sta de dimineata pana la ora 16 cu bona, dupa aceea il preia tati si iese cu el in p arc (si cu bona merge in parc dimineta), iar eu "apar" abia pe la 19.30 seara si nu stiu pe ce sa pun mana mai intai...
Cu bona se intelege relativ bine, mai are zile de 'nebuneala' dar in principiu este OK. Cu noi insa e tragedie, vorba lui Ana68, weekend-ul este un cosmar. Problema este (realizez asta, dar din pacate nu prea pot schimba multe) ca timpul petrecut cu el seara este foarte foarte scurt. Si in timpul asta mai fac si multe multe alte lucruri. In vara trecuta, cand a fost mama la mine, nu mi-am recunoscut copilu'... se juca cu mama, construiau, incredibil, statea locului cate o ora, doua ! Dar mama saraca statea si nu se misca de langa el.

Inca nu e la Gradi, vrem sa-l dam din toamna, azi am fost si am vorbit cu directoarea. Sper sa se mai schimbe acolo.. pana atunci, ma bucur ca nu sant singura ! Voi incerca sa aplic sfaturile Irei !!
Oof le invidiez pe mamicilie cu copilasi linistiti, dehh temperamentul....

Ingrid si Cristi 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by ruxij
Mai vreau sa adaug ca daca suntem mai duri cu copilul, el se razbuna cu noi si cu greu ne mai intelegem, nu mai asculta deloc orice am face (asta nu inseamna Doamne Fereste ca tu ai fi rea cu copilul, voiam sa spun ca la noi merge mai bine cu vorba mai blanda, poate merge si la voi).

Exact, si la noi e la fel, tocmai de aia incercam sa fim f preventivi si sa facem totul sa nu ajungem sa tipam sau s-o certam, ca atunci e mai greu sa reparam situatia.

Ingridnen, la noi mai merg si trucuri de genul : o printesa n-ar face niciodata asta, iar tu esti cea mai mare printesa, etc. Sau : Alba ca zapada/Dora l'exploratrice/scooby doo, etc, n-are unghii, si sta la mamica lui sa i le taie povesti din astea care ii atrag pe copii si ating sfera lor de interes.

Sofie :)

Mergi la inceput