In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Violenta, lasitatea, invidia, certurile, calomniile, acuzele, minciunile, ipocrizia, intrigile, deciziile luate impotriva celor nevinovati, satisfactia pentru insuccesele colegilor, intristarea pentru succesele lor, dorinta de a fi laudat, goana dupa onoruri [lucru care mai mult ca oricare altul ii aduce omului ruina sufletului], discursuri tinute pentru a te umfla in pene, lingusiri servile, slugarnicii nedemne, dispret fata de saraci, temeneli in fata bogatilor, onoruri acordate fara justificare si favoruri reprobabile, periculoase si pentru cine le da si pentru cine le primeste, frica servila, demna doar de cei mai nevrednici sclavi, cutezanta dezlantuita, mare modestie in afara fara ca ea sa existe inauntru, acuze la adresa celor absenti si pedepse fara masura aplicate in special celor slabi, neavand curajul nici macar sa deschida gura in fata celor puternici...aceasta este marirea desarta.

(Sf Ioan Gura de Aur)



www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Vom fi surprinsi la Judecata de cuvintele pe care le vom auzi din partea Domnului:

Pentru unii va zice:"Caci am fost flamand si Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete si Mi-ati dat de baut; am fost strain si M-ati primit;am fost gol si M-ati imbracat; am fost bolnav si ati venit sa Ma vedeti; am fost in inchisoare si ati venit pe la Mine"...

Insa altii vor auzii:"Caci am fost flamand si NU Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete si NU Mi-ati dat de baut; am fost strain si NU M-ati primit;am fost gol si NU M-ati imbracat; am fost bolnav si in inchisoare si NU ati venit pe la Mine"...

Astazi trebuie sa alegem din ce categorie vrem sa facem parte...

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

In doctrina lui Isus, la baza oricarei legi, centrul, nucleul, focarul, este iubirea. Iubirea in toate directiile, in toate sensurile: iubirea de Dumnezeu si iubirea aproapelui, din care Isus face cea dintai si cea mai de seama porunca, porunca la care se reduce orice lege.

Dumnezeu ne iubeste si pretinde sa-L iubim.

Dar nu-l putem iubi pe Dumnezeu fara sa iubim pe aproapele: "cine iubeste pe Dumnezeu, sa iubeasca si pe fratele sau" (I I. 4, 21). Dar aproapele - orice om - nu este un mijloc de a dovedi iubirea fata de Dumnezeu, ci este obiect concret de iubire: omul de langa noi, cu nevoile sale, cu personalitatea sa. In acest om trebuie sa vedem pe Dumnezeu, radacina si ratiunea primordiala a intregii existente, ratiunea suprema a iubirii.

Isus a iubit pe oameni daruindu-se, in supunere cu vointa Tatalui ceresc, pentru mantuirea lor, pana la moarte.

Abnegatia crestina devine si ea iubire si, deci, placuta lui Dumnezeu, daca se practica din aceste motive care l-au insufletit pe Isus. Iar iubirea este fericire.

Cine nu se cauta pe sine duce o viata fericita, caci in toate gaseste motiv de a se devota oamenilor prin Cristos, pentru Dumnezeu vrednic de toata iubirea.

In acest sens, abnegatia si devotamentul devine jugul lui Cristos; jug placut si sarcina usoara (cf. M 11, 30).

(pr. Eugen Popa)

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

In una din rugaciunile lui, Sfantul Efrem Sirul se indreapta catre Dumnezeu cu aceste cuvinte: "O, Doamne, intru acea infricosata zi vei zice catre noi, pacatosii: "Voi stiti foarte bine, oamenilor, ce am indurat Eu pentru voi. Dar voi, ce ati indurat pentru Mine?" Si atunci ce voi raspunde eu, pacatosul, vicleanul, nenorocitul si murdarul? Mucenicii vor arata catre sangele muceniciei lor, catre madularele taiate si catre rabdarea ce au avut-o pana la sfarsit. Nevoitorii vor arata catre nevointele lor, lungile lor postiri, lungile privegheri, milostenii si lacrimi, si catre rabdarea lor ce au avut-o pana la sfarsit. Dar eu preatrandavul, pacatosul si nelegiuitul, catre ce voi arata? O, Doamne, indura-te de mine! O, Multindurate, indura-Te de mine, pacatosul! O, Iubitorule de oameni, nu ma osandi pe mine, ticalosul!"

"Proloagele de la Ohrida" - de Sfantul Nicolae Velimirovici - vol. I - pag. 554


www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ce-ajunge pan-la tine

de Traian Dorz

Ce-ajunge pan-la tine din cate-ndemnuri sunt ?
Culege sau aduce vreun rod Cuvantul Sfant ?
Te-nalta sau te-apleaca al rugaciunii ceas,
te-nchide sau deschide al suferintei glas ?

Viteaz e doar acela ce s-a invins pe el,
bogat e-acela care nu cere-n nici un fel
si fericit e-acela ce vrea cel mai putin.
Ce-ai tu din toate-acestea ?
Ce-alegi cand ele-ti vin ?

Nu te fali cu sfintii cand tu esti un ateu ,
Nici cu parintii vrednici cand esti un biet pigmeu
Si nici cu uriasii cand tu esti un pitic ;
De vrei sa ai un nume nu fi mereu nimic.

Mai bine ai iubirea, decat sa canti din ea,
decat sa predici mila ,mai bine-i a o-avea,
decat sa spui Cuvantul, mai bine-ar fi sa-l tii,
nainte de a face mai bine e sa fii.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Cel ce face pacatul se aseamana cu cel ce fiind sagetat de vrajmasi,
el insusi cu mana sa impinge sageata in inima sa. (Cuv. DOROTEI)


www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Bine v-am gasit!

Doamne ajuta!

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

larisa, bine ai venit

"Cata vreme suntem pe pamant, sa ne socotim oaspeti in Casa lui Hristos. Tu stai la masa, si El este cel care te serveste. Daca respiri, aerul Lui il respiri. Daca te imbaiezi, in apa Lui te imbaiezi. Daca esti calator, pe pamantul Lui esti calator. Daca strangi bogatii, ale Lui sunt bogatiile pe care le strangi. Daca risipesti, ale Lui sunt cele pe care le risipesti. Daca ai putere asupra altora, prin a Lui ingaduinta ai primit-o. Daca esti in stralucita adunare, tu si ceilalti impreuna cu tine sunteti oaspetii Lui. Cand iesi sa respiri intr-un colt de natura, in gradina Lui petreci. Daca esti singur, El este de fata. Daca pornesti undeva sau te intorci, El vede. Orice faci, El tine minte. El este Gazda cea mai atenta si mai delicata care te-a gazduit vreodata. Fii deci cu bagare de seama fata de El. Intr-o casa aleasa, oaspetilor li se cere sa stie sa se poarte. Aceste cuvinte sunt simple si stiute, dar ele ascund un mare adevar. Toti sfintii l-au cunoscut si si-au calauzit vietile dupa el. De aceea Vesnicul Stapan al Casei i-a rasplatit cu vesnica viata in ceruri si cu slava pe pamant."

"Proloagele de la Ohrida" - de Sfantul Nicolae Velimirovici - vol. I - pag. 275


www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Sa nu incercam sa-L limitam pe Dumnezeu la grupul nostru. Multi crestini se plang ca Dumnezeu nu mai are un loc in lumea noastra de astazi. Poate ca privim in locul gresit. Daca am privi si dincolo de cei care apartin grupului nostru, am putea fi surprinsi sa vedem ca Dumnezeu este la fel de activ in lumea de astazi ca intotdeauna. Poate ca lucreaza prin cei pe care noi ii consideram nepotriviti si in locuri pe care noi le consideram nepotrivite. Trebuie doar sa avem smerenia, umilinta si bunul simt de a-L recunoaste si de a-L primi oriunde si prin oricine alege El sa se faca cunoscut lumii de astazi. Pentru ca Dumnezeu lucreaza prin oameni; noi suntem mainile, picioarele si buzele Lui.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marutz spune:

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput