prajituri/fursecuri "nuci"
Raspunsuri - Pagina 2
Balbina spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Din asta vreau si eu! O sa incerc la Billa.
Cristina, din pacate nu forma de care are Veronica am vazut eu la billa, ci din alea mici, pentru jumatati de nuca. Scuze ca ti-am dat sperante.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
miria_cristina spune:
Si din alea ce se face? Sau cum?
Ca iau din alea in lipsa de altceva!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Balbina spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Si din alea ce se face? Sau cum?
Ca iau din alea in lipsa de altceva!
Banuiesc ca umplu mai multe cu aluat (ca le-am vazut la set de 6, parca), si se pun pe o tava, la cuptor. Asa presupun.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Lorelai spune:
quote:asta e forma. parca gaurelele sint mai lunguiete si au si niste dungi pe ele ca sa arate mai a "nuci". nu am apucat sa le fac pina acum pt ca eu am aragaz electric. am avut e gind sa incerc reteta Nataliei asta vara pe bbq dar nu am apucat. daca le afce cineva poate ne spune cum au iesit.
Originally posted by Hildegard
Lorelai, despre forma asta zici?
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Hildegard spune:
Da, nucile sunt cu forme pe ale dar in poza nu se vede.
Io am facut nucile
Iaca reteta:
Aluat:
In 500 g faina se pun 4 galbenusuri, 2 lingurite de zahar pudra, 100 g margarina si se framanta cu smantana cat cuprinde.
Trebuie sa rezulte o coca moale.
Se fac bilute mici din aluat si se pun pe rand in forma care trebuie sa fie incinsa pe aragaz.
Acestea se pun apoi intr-o cutie si se pot patra coapte chiar o saptamana inainte de eveniment.
Se taie aluatul ramas pe langa. Io l-am rupt cu degetele.
Aceaste ramasite nu se arunca ci se pun in crema
Crema:
4 albusuri se bat bine cu 8 linguri de zahar. Se bate pe foc pana se ingroasa (ca pentru bezea). Apoi se pune 300 g nuca macinata si resturile de aluat ramase de la caciuli.
Se umplu nuscile cu aceasta compozitie.
Se tavalesc prin zahar pudra.
Nota: eu intotdeauna fac compozitia dubla.
de-ale gurii