Maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

mari78 si eu m-am interesat de chestiunea cu rezerva si se pare ca cel mai bine este sa vorbim cu dr. Pacat ca nu putem face asta decat atunci. Trebuie sa avem noroc sa avem parte de un loc in rezerva...

Nastere usoara si bebe sanatos!

Roxana Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am nascut 2 copii la Giulesti si am "servit" si alte interventii: laparoscopie, inseminari, fertilizare in vitro. Pot sa va spun ca si maine asi mai naste o data tot acolo.
Cladirea e veche si cat s-ar stradui cineva nu va putea face dintr-un salon de 8 paturi rezerva de lux. Iar numarul femeilor care nasc aici (oare de ce?) este atat de mare incat nu pot renunta la numarul de paturi in favoarea confortului.
Cat despre personalul medical - jos palaria. Eu am nascut cu dr.Laura Dracea, dar am fost monitorizata o perioada si de dr.Cezara Bucur. La amandoua puteti sa mergeti cu incredere. Asistentele au fost super ok comparandu-le cu alte spitale cu care am avut de-a face. Vi s-a intamplat sa vi se refuze spaga la spital? Ei bine o moasa a spus nu plicului pt.ca si-a dat seama ca nu voi naste pe tura ei. Alta cu chiu cu vai a acceptat un pachet de cafea sa-l bea cu colegele (din pacate acet specimen rar si pe cale de disparitie a plecat din tara).
Dar sa revenim la subiect. Amandoi copiii i-am nascut normal cu anestezie epidurala. Cea mai intensa durere in sala de nasteri a fost cand mi-a pus perfuzia la mana... asa ca...floare la ureche. Am ajuns la spital dimineata la 10.00 cu dilatatie 1 si fara contractii dar pt ca hotarasem ca "e vremea" am facut declansare. Mai exact un ovul si apoi un calciu. Traseul a fost :internare - fara spaga pt ca eram chelita de acasa, sala de nasteri- facut fisa, pusa epidurala (2.500.000ROL din care 1mil si ceva e de fapt costul trusei). Pe la 13.00 mi-au fost rupte membranele (nu doare) si au inceput contractiile. Dupa vre-o ora mi-au introdus analgezicul pe epidurala si la 18.20 (la primul copil) si 16.20 (la al doilea) am nascut. Copii de 3.500kg, apgar 10. Ce ar fi de mentionat. In sala de nasteri am dat spaga anestezistei cand a venit sa-mi monteze epidurala iar moasei dupa ce am nascut (se mai sta 1-2 ore dupa nastere in sala). De asemenea am avut 100.000 pregatiti pt.brancardiera/infirmiera care m-a ajutat cu plosca, pus chilotii inainte de plecarea la salon, schimbat camasa de noapte, asezat in pat. Cei din familie nu va pot ajuta decat daca nasteti dimineata, pt ca dupa ora 18.00 nu prea se mai intra in spital.
La etajul 2 sunt saloanele de lauze care au nascut normal, sala de nasteri si saloanele de copii (3 sali-cei nascuti normal, cezarienele si reanimarea de copii). La etajul 1 sunt saloanele de "operate", cezarienele, reanimarea adulti si salile de operatii. La parter e FIV-ul. Cazarea in salon/rezerva se face functie de posibilitati (locuri libere) si influenta dr. cu care nasteti la asistenta de etaj. La et.2 asistentele sunt mai ok ca la et.1 si in plus nu exista acele treziri la divere ore pt termometre, vizite... doar la copii. Copiii sunt in salon separat de mame. Parerea mea e ca e un lucru f. bun. Odihna imediat dupa nastere e f importanat pt mamica. Daca in salonul cu 8 paturi ar fi si 8 bb-ici care ar miorlai pe rand - cum ar fi? Plus toata lumea care vine in vizita plimband microbii. Faza cu bb-ul la camera merge daca ar fi vorba de spitale-hotel cu rezerve de 1 persoana. Cotizatia "la spalat" e de cateva hartii de 10.000 (eu dadeam cam 3). La fel si la copiii. In general asistentele nu au timp sa vina dupa tine si sa te intrebe cum te simti si daca vrei sa te informezi de ceva anume, dar daca ii spui ca ai o problema sau ca vrei sa stii ce sa faci in cazul in care... vor fi foarte amabile si te vor ajuta.
Despre hranitul bb-ilor cu glucoza - eu sunt pentru. Eu personal nu am avut lapte decat dupa 3-4 zile de la nastere. Ce era sa faca, sa lase copilul sa urle de foame? Chiar si in prima zi acasa am dat copilului supliment lapte praf pt ca nu avea mami "titi". Dupa cateva zile de la nastere se regleaza si laptele. E advarat ca am vazut mamici carora le curgea laptele inca inainte sa nasca... dar nu a fost cazul meu.
Despre epiziotomie - eu nu am simtit nici cand m-a taiat, nici cand m-a cusut. Iar a doua zi dupa nastere stateam pe "dansa" fara probleme.
Sincera sa fiu eu nu am vrut sa stau in rezerva. Am servit salonul 14 si 5 (de 4 si 5 paturi). Cred ca asi fi innebunit singura intre 4 pereti cu intrebarile si nedumeririle mele (mai ales la primul copil). Si daca mi se face rau cine observa si ma ajuta? Pt 2 nopti (atat am stat in ambele cazuri) nu se merita prea multa agitatie.
Un alt sfat pt fetele care sunt ok fizic, mergeti la gimnastica si Cerasela Radu (kinetoterapeut) va va lamuri si cu bagajul si cu etapele nasterii si multe altele.
Ce sa va mai zic.. mancarea e comestibila iar mancarea care se poate comanda la bufetul din spital e f buna (si medicii mananca de acolo). Bagaj pt nastere am avut unul si bun si l-am tarat dupa mine si in sala de nasteri...

Daca mai sunt intrebari... ziceti si daca stiu va raspund.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

anya - foarte de acord cu tine! Eu am stat in 13 si in 14. Mi-a placut in 14, eram 4 fete dintre care 3 cu facultate, cealalta studenta, simpatice, radeam, mai si plangeam ca deh, depresia postnatala... prima seara am fost singura si mi-a fost cam urat. Nu mi-ar fi placut in rezerva.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Ba mie una mi s-a parut SUPER in rezerva, la prima nastere!! Da, eram singura in camera, dar camera mea dadea in alta camera, unde mai era o tipa. Deci erau 2 camere cu grup sanitar comun. Daca aveam chef...schimbam o vorba cu fata cealala (cu toate ca nu-mi placea de ea, era tare increzuta ). Sa stiti ca nu m-am plictisit, citeam reviste, apoi venea sotzu', apoi venea maica-mea, apoi vreo prietena...din 3 in 3 ore mergeam la alaptat...Nu aveam timp sa ma plictisesc.
Nu m-au bagat din prima in rezerva. Prima data m-au dus la salon...unde am rezistat cu chiu cu vai si gemand, vreo trei sferturi de ora, in timp ce celelalte fete urlau si radeau in gura mare si tranteau usa si se facea un cureeeent!!!!!!!! Iar eu, abia iesita de la reanimare...cu dureri postoperatorii INFERNALE, de nu puteam sta in nici un fel...mai gemeam, ca nu ma puteam abtine!! Si stiti ce mi-a zis una??? SA NU MA MAI VAIT!!! Cica cu cat ma vait, cu atat ma doare mai tare!!! Mama, imi venea sa o iau de par, daca m-as fi putut misca macar un pic. I-am zis sa ma lase in pace sa ma vait, ca nu scrie pe usa "Vaitatul interzis" INGROZITOR MA DUREA!! Dupa vreun sfert de ora au venit maica-mea si cu barbatu'meu si cand m-au vazut in ce hal eram si cum urlau alea ca nebunele acolo, s-au dus glont la dr. si au aranjat sa-mi dea rezerva. Dupa jumatate de ora eram in rezerva!!! Doamne, RAIUL PE PAMANT!!
Eu una nu recomand sa se stea in salon dupa cezariana. Dar stiti...fiecare cu norocul ei. Sunt prea putine rezerve si prea multe paciente.
La a doua nastere nu am mai avut bafta sa gasesc rezerva...si a fost INFERNAL!! Am suportat 2 nopti CEL MAI GROTESC SFORAIT POSIBIL, nici in cele mai negre cosmaruri nu -mi inchipuisem ca o femeie poate sforai in halul asta!! Am stat 2 nopti treaza, va dat seama??? Dupa nastere, cand ar fi trebuit sa dorm...eu stateam si priveam tavanul. Tipa respectiva sforaia in orice pozitie...ca am trezit-o....am intors-o...NIMIC!!! Si-a cerut mii de scuze...avea deviatie de sept si n-avea ce face...Asa ca....abia-abia inchideam ochii spre dimineata...cand ma biruia somnul, pana la urma...dar nu pentru mult timp...ca se facea ora de alaptat!!
Inafara de asta, in salon trebuie sa suporti o groaza de vizitatori, nu ai DELOC intimitate, nu poti sa te dezbraci..sa-ti schimbi sutienul...ma rog...pana la urma treci peste rusine si o faci, intoarsa cu spatele Pe cand in rezerva..stai cum vrei, te schimbi cand vrei, te vaiti cat vrei....vizitatorii pot sa stea oricat, fara sa duci grija ca le deranjeaza pe celelalte...

De fel sunt o fire fff sociabila si caut compania oamenilor. Dar dupa o nastere...e cu totul alta situatia. Am stat si in salon, am stat si in rezerva. E o diferenta de la cer la pamant. Votez PRO-REZERVA! Mai ales DUPA CEZARIANA (oricum, am inteles ca rezervele de la Giulesti pentru cezariene sunt).

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Aoleu, pisi_ella sa ma pregatesc sufleteste ...treaba cu sforaitul nici eu nu o prea suport . Cat despre vizite cand iti este rau eu una nu le suport nici cand am migrene daramite dupa o nastere, cred ca voi fi cea mai ursuza. Sa fiu lasata in pace in durerile mele....

Roxana Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Io in salonul 13 am stat cu fete de treaba. Le fugaream sa deschida usha ca mi-e cald. Sa inkida geamu ca e curent. Le-am mancat bananele ca sa nu ma duc la baie....ca io voiam la wc la mine acasa. Ele in skimb nu voiau sse constipe asha ca mi le-au cedat cu placere.
Tanti care vine cu mancarea e superhaioasa....o lasau nervii de fiecare data cand vene"fetelor azi avem bla bla felurile de mancare...vreti?" Noi de fiecare data nu voiam. "iar ati mancat? nu vreti? e buna" noi nuuuu.
Asha ca ne aducea desertul mereu, nu stiu de unde le luau dar erau tare bune, placinta calda, cornuri calde si biscuiti. A - la ceai nu ne mai intreba..venea direct si ne umplea canile :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Cum sa nu lase in spital dupa ora 18.00. Daca vin seara sa nasc inseamna ca sotul nu poate ramane cu mine? Daca mi se intampla ceva? Daca am nevoie de ceva, daca am un travaliu de vreo 12 ore? Asta inseamna ca ma chinui de una singura cu gentoiul dupa mine?
Cele care ati mai nascut imi puteti spune cum sa fac sa imi asigur prezenta sotului pe hol toata durata nasterii? Nici nu cred ca l-as ierta daca eu m-as chinui iar el s-ar duce acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Inca cateva intrebari, daca se poate.
Voi naste cam pe la jumatatea lunii mai la Giulesti si deja vreau sa imi fac un mic scenariu pentru ca pe mine lucrurile neprevazute ma dau peste cap de nu mai sunt in stare de nimic. Uit si cum ma cheama! Pe bune! Asa ca, va rog:
1. Camasa de noapte pentru travaliu si nastere ti-o dau ei sau te lasa in cea pe care o ai tu de acasa?
2. La nastere te dezbraca de tot? Si dupa nastere cum te duc in salon, asa dezbrcata sau iti dau si ei ceva pe tine? Ca banuiesc ca tu nu poti cauta prin gentoi sa iti alegi kiotii sau camasa proaspat stoarsa de nastere? E necesara shpaga pentru asta?
3. La anestezist cand cotizezi ca sa fii sigura ca este ok totul?
4. Se poate ocupa sotul de toate cotizatiile? (vechea mea problema - sa se ocupe si el de ceva...)
.
Abia astept raspunsurile voastre, ale proaspetelor mamici de Giulesti -2006, simt o frica din ce in ce mai mare de spital si ma cred in stare sa o iau la fuga atunci cand m-oi vedea singura cu burtoiul si cu gentoiul printre o intreaga lume necunoscuta, plecata si eu sa nasc. Ca pana vine si doctora mea... Ca sa nu mai spun ca, desi am 28 ani, am o fatza de 15 ani si, asa cum mi se intampla mereu, nimeni nu o sa ma ia in serios la prima vedere. Or crede ca sunt vreo adolescenta din aia care a facut o boacana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Eu am nascut sapt. trecuta la 11 noaptea. Sotul a fot tot timpul pe hol,langa sala de nasteri si a mai si iesit din spital (la mcdonalds ca voiam fishmac cu cartofi praj. dupa nastere :))).
1. Camasa de noapte pentru travaliu si nastere ti-o dau ei sau te lasa in cea pe care o ai tu de acasa?
Iti dau ei camasa si halat....dar poti sa stai si in ce ai tu de acasa insa nu are rost sa stai in ale tale pana nasti pt. ca le murdaresti.
2. La nastere te dezbraca de tot? Si dupa nastere cum te duc in salon, asa dezbrcata sau iti dau si ei ceva pe tine? Ca banuiesc ca tu nu poti cauta prin gentoi sa iti alegi kiotii sau camasa proaspat stoarsa de nastere? E necesara shpaga pentru asta?
Nu te dezbraca...o sa stai in camasha lor. E o tanti care muta targa cu tine (dupa ce nasti te tin 2 ore in sala ca sa vada daca esti ok, si e o tanti dragutza care impinge targa, iti aduce geanta, te scoate pe hol la sotz - io am nascut noaptea asha ca am stat pe targa la usa salii de nastere cu sotul dupa ce am nascut; te duce in salon si te ajuta ste urci in pat - io i-am dat 100.000 si s-a bucurat; tot ea iti da si kiloteii din geanta daca vrei si te ajuta).
3. La anestezist cand cotizezi ca sa fii sigura ca este ok totul?
Eu amn facut peridurala si am platit dupa...la vreo ora dupa ce am nascut. Dupa ce am facut peridurala o tineam una si buna ca sa stea dr. anest sa platesc...si a zis sa rilex ca ea nu pleaca de acolo, mai trece pe la noi.
4. Se poate ocupa sotul de toate cotizatiile? (vechea mea problema - sa se ocupe si el de ceva...).
Da , se poate ocupa. Al meu s-a ocupat la doctro. Io la asistenta si brancardiera...ca erau pe langa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Bebita06, stai calma!! NU te mai stresa pentru atata lucru! Intr-adevar, vizitele tin pana la ora 18...dar asta doar teoretic! In maternitate se intra ca-n branza la orice ora din zi si din noapte! Cand am nascut-o pe Emma, acum 3 ani, sotul meu a venit o data la 7 seara si a plecat la 11 noaptea!! Numai ca stateam in rezerva...asa ca nu deranjam pe nimeni. Cred ca putea sta atunci si toata noaptea...nimeni nu i-a zis nimic...nici asistenta care venise sa-mi faca un calmant...Acum depinde si ce noroc ai. Ca uneori portarii sunt ai naibii...cand e directoru' in spital...cand stiu ca trebuie sa vina la vizite...O data sau de 2 ori nu l-a lasat nici pe sotzu' sa intre in spital inafara programului. A zis ca e directoru' si face scandal. Ca daca nu era...no problem! V-am zis :SE INTRA CA-N BRANZA!! Cel putin asa era acum 3 ani...Ca anul trecut, la a doua nastere, sotu' a stat mai putin pe la mine la spital...ca trebuia sa stea si cu Emma.
Eu am vazut tatici care stateau noaptea pe coridoarele spitalului. Cu bani se rezolva ORICE, stai calma!! Poate aranjezi cu dr. tau sa asiste si la nastere sotzu'...Ca unii dr. accepta. Doar la expulzie, dar tot e ceva.

In legatura cu fatza ta...te inteleg perfect!! Eu am 30 de ani, dar par muult mai tanara! Uneori ma streseaza si pe mine chestia asta!!

Multa bafta si sarcina usoara in continuare!
Aaa! Si eu tot in mai am nascut fetita...Pe 13 mai....intr-o zi de...marti!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput