Maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_g spune:

Multumesc mult ptr raspuns. Ma gandeam eu ca la asta se refera, dar nu eram sigura. e bine sa fi pregatit, sa nu te ia nimic prin surprindere.
Eu nu stiu ce fel de anestezie voi face. Sunt in luna 6 , mai am timp. Ideea e ca mie nu-mi mai place de doctourul meu si vreau sa-l schimb. Sunt la Dr Niculescu(ti-am zis)si vreau la Dr Marinescu. Stii ceva despre Dr Niculescu? Ai auzit ceva despre el in spital? Am inteles ca nu se poarta tocmai bine dupa ce nasti. Eu merg la cabinetul particular si acolo e obligat sa se poarte frumos, ca doar platesti ptr asta...Dar in spital , nu stiu.
Dar despre Marinescu, ai auzit ceva?
Multumesc inca o data. Multa sanatate!
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

DEspre Niculescu am auzit o singura data...de la o tipa care se plangea ca a tinut-o la regim in timpul sarcinii, ca nu avea voie sa ia prea multe kg si trebuia sa se abtina de la muulte bunatati Asta e, nu? Luase tipa doar 10 kg si dr a fost multumit
In rest nu mai stiu nimic.
Despre Marinescu...ce sa spun...e ff aglomerat! Cel mai aglomerat...cum e si normal!
Te poti duce la Puia, e si el ff bun, dar aglomerat (nu ca Marinescu, dar orisicat). Nici el nu vorbeste prea mult cu tine, nici nu ar avea timp sa stea cate doua ore cu fiecare, dar iti raspunde daca ai intrebari.
Sa stii ca dupa nastere majoritatea dr. nu mai au timp de tine. Nici Puia nu venea sa ma vada prea des dupa nastere. Oricum, asistentele ii anunta pe dr daca e ceva in neregula si atunci vin mai des. Cand te duci sa-ti faca toaleta verifica alea daca esti ok, daca s-a retras uterul...si daca e ceva...anunta dr.
Eu am avut probleme dupa a doua cezariana, mi s-a inchis colul la scurt timp dupa operatie si nu curgeau lohiile si era cat pe ce sa fac o frumoasa infectie sau Doamne fereste altceva mai grav! Dupa 8 zile am revenit la spital, mi-au dilatat colul si mi-au dat antibiotic. Nu au mai fost probleme. Dar puteau sa fie...Nu stiu a cui a fost vina...Puia e un dr ff bun, dar a avut si el partea lui de vina: m-a lasat sa plec din spital, cu toate ca lohiile nu curgeau! Mi-a zis ca sunt la a doua nastere si in multe cazuri curge ff putin...Uterul se prezenta bine la palpat...pe-asta s-a bazat el, probabil. Cand il vedeam in spital, fugeam dupa el si-i ziceam: "Tot nu-mi curg lohiile!" Iar el imi zicea:"M-ai tampit cu lohiile tale, NU E NICI O PROBLEMA!" Dar uite ca a fost...Ma rog, bine ca s-a terminat cu bine!
A fost a doua nastere (cezariana) cu Puia si la prima nu au fost deloc probleme. Nu il invinuiesc, Doamne fereste! SE mai intampla. ASta a fost organismul meu. Bine ca s-a terminat cu bine....ca atunci o bagasem pe maneca, cand am facut febra si m-am intors iar la spital.
Multa sanatate!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Mergi la DR. ION IONUTZ ADRIAN. este aglomerat ca orice medic primar dar, te primeste oricand. iti retine datele usor. a fost unul din motivele pt care am nascut pana la urma in ro.este calm,eram speriata mai ceva ca de bombe de ginecologi dar cu dansu' mi-a trecut, iti explica orice in legatura cu sarcina, bb, a venit duminica si m-a asistat la nastere..s-a interesat tot el de bb ulterior...mai vrei detalii? te-am convins?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Buna fetelor. Eu am nascut la Giulesti cu Dr. Ion Ionut, anul trecut in decembrie. Am avut anestezie epidurala si a fost super bine. Medic anestezist a fost Dr. Dantis, si i-am dat 3 milioane, la asistenta 500.000, iar la dr. am uitat, cred ca 100 euro (oricum nu-l interesa cat dadeam). Bebe 2 care va veni in ianuarie/februarie tot acolo vreau sa-l nasc, si sper cu aceeasi echipa, merita nota 20 toti.
Maternitatea e destul de nasoala, cu mobilier vechi. Toaletele sunt spalate ele des, dar din cauza ca sunt folosite si de vizitatori de murdaresc imediat. Exista si saloane cu toaleta proprie, dar sunt cu cate 10 paturi, multe oricum, nu le-am numarat. Eu am stat in salonul 14, la etajul 2, in capatul holului. Era numai cu 4 paturi. Cu frigider dar fara tv.
De la sectia de bebei nu mi-a pacut decat o singura asistenta, foarte tanara si cu par luuung de tot, care la inceput mi s-a parut cam dura, dar s-a dovedit mai inimoasa decat celelalte. Nu am dat NICI UN BAN NIMANUI DE LA SECTIA DE BEBEI. Ca ma enervasera la culme acriturile! Si nici la doctorita neo pe care nu am vazut-o decat in ziua in care am anscut , in rest deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Sa-mi dau si eu parerea in calitate de fosta gravida si lauza care si-a petrecut timpul mai mult prin maternitati decat acasa.
Am stat internata ,mai mult sau mai putin,(intre2000-2005)la Cantacuzino,Municipal,CFR2 siiii Giulesti.Sper sa nu mai intru intr-una decat in vizita....la altcineva .

Maternitatea Giulesti este cea mai naspa,cea mai mizerabila,cea mai bogata in gandaci(noroc ca am stat 3 ani in camin studentesc si eram deja prietena lor.....ne toleram reciproc).....INSA...daca ar trebui sa sfatuiec o graviduta cu probleme unde sa nasca ,acolo as trimite-o.
Sunt multi profesionalisti plecand de la asistente pana la medici.Dar ce este cel mai important ,ofera aproape cel mai bun serviciu de terapie intensiva pentru bebelusi din Bucuresti .

Pentru mine asta este cel mai important lucru.Pacat ca nu mi-am dat seama de el decat dupa ce am avut nevoie.

In momentele acelea,nu-ti mai pasa cati gandaci te calaresc noaptea,unde-ti faci nevoile,cati bani dai,cum te spala si unde te spala,nici ca tipa la tine ca ti-ai pus chilotii pe patul"lor"(ca de, acolo dorm ele noaptea),nu-ti mai pasa nici ca te inghionteste infirmiera cu matura ca nu ai sarit la comanda in pat,si cat de scandalizata este ca ea spala pe jos iar tu" stai
cu .....in sus"
Nimic nu mai conteaza, decat copilul tau sa fie bine,sa traiasca,si sa ramana cu mult mai putine urmari.
Sectia de neonatologie de la Giulesti mi-a salvat copilul meu nascut la 28 de saptamani,iar acest lucru sterge toate celelalte neajunsuri.
In clasamentul meu,Giulesti este No.1.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Lazy m-a impresionat foarte tare ceea ce ai postat tu...Cata dreptate ai! Pana la urma conteaza ca bebe sa fie bine, nu confortul nostru..
Eu o sa nasc undeva prin ianuarie 2007, la Giulesti, cu doamna doctor Cezara Bucur.Ce sa zic, la inceput eram tare curajoasa, dar acum , cu cat se apropie momentul parca am din ce in ce mai putin curaj.Trecem noi si peste asta!

Rog fetele care au mai nascut de curand la Giulesti , cu dr. Bucur sa ne impartaseasca si noua din experienta lor. Orice informatie conteaza, parca simti ca poti depasi momentul mai bine.Asa ca m-ar interesa tot..de la tarife, la cat de disponibila e dna doctor, la bagajul pentru spital...
si multi pupici!

Maryela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Maryela - in calitate de deschizatoare a subiectului, iti spun ca aveam aceleasi dileme ca si tine, si eram in aceasi situatie, avand-o ca dr pe Cezara Bucur. E o doctora excelenta dar mai bine sa povestesc totul, ca sa-ti dai seama ce te asteapta.

Dr Bucur era ginecoloaga mea dinainte sa raman insarcinata. Fiind multumita de ea am decis sa raman in observatia ei in timpul sarcinii. Si bine am facut. Eu eram pacienta ei la CMU si deoarece nastrea la CMU mi s-a parut nejustificata ca si costuri, am decis sa nasc la Giulesti impreuna cu dansa. Tot optiunea mea a fost sa programam nasterea intr-una din garzile dansei, pentru a fi sigura ca va fi acolo orice s-ar intampla.
In lunea programata m-am prezentat la camera de garda. Mi-a administrat un ovul cu oxitocina si a trecut in fisa mea sa mi se faca un calciu in sala de nasteri (pentru contractii mai bune). Am stat 18 ore in sala de nasteri, in travaliu, cu contractii la 3 minute, fara sa nasc!!!!!! A doua zi la 10 dimineata a trecut dr pe la mine si nu intelegea ce se intampla. A remarcat ca nu mi se administrase calciu. Moasele au omis. Mi-au facut niste injectii rapid pentru a-mi relaxa uterul care nu se oprea din contractii. Am plans de ciuda ca n-am nascut si dr m-a externat dupa 2 zile de asteptare in spital. A ramas sa ma prezint urmatoarea luni. Ajunsa acasa m-am pus si eu pe mers pe jos si pe trebaluit, chiar si pe , poate=poate s-o decide bb sa vina. Nimic.
In ceea ce priveste spitalul n-aveam nici o teama, stiam ce ma asteapta. Am vazut deja cum era treaba: multe fete urland de ti se ridica parul in cap (care nu faceau epidurala) si pe cele cu epidurala care stateau si asteptau linistite. Oricum asta e alta poveste....
In urmatoarea luni m-am prezentat la cabinet, iar internare, iar sala de nasteri....Dr mi-a zis: vei naste! Si asa a fost. M-am internat la ora 3 dupa-amiaza. Am nimerit-o pe moasa cu care ma imprietenisem de la prima internare. Mi-a facut dilatatie manuala. Toata lumea zice ca doare, pe mine una m-a durut suportabil, poate si pt ca imi doream din toata inima sa nasc si eram dispusa la orice...Chiar nu mai suportam burta mea uriasa (luasem 28kg in sarcina) si nici piciorele mele umflate in mod grotesc. Moasa mi-a zis ca mi se rupe apa curand...si pe la 6 ma pomenesc cu un "dus" de toata frumusetea. Repede a fost chemata dr Soare (recomandata de dr Bucur), mi-a facut epidurala pentru ca incepusera sa doara contractiile; asta s-a intamplat pe la dilatatie 3. Apoi m-am asezat cumintica pe pat si...am asteptat. Am citit reviste si m-am conversat cu fetele celelalte care erau speriate de moarte. Cred ca ca psihicul face totul, pe bune! Am avut incredere in dr si totul a fost bine. Anestezista venea din ora in ora si-mi mai injecta anestezic. Pe la ora 9 am simtit ca e momentul...A fost chemata dr repede, m-am asezat pe cealalta masa...si dupa 3 contractii a venit pe lume minunea mea.
La moasa am dat 500 mii, la dr am dat 8 mil, la anestezisa 3,5 mil, la neonato am dat 300 mii, iar la fiecare pansat cate 50 mii. Alea de la pansat sunt niste scorpii iar cele de la neonato sunt indiferente. Nu te ajuta aproape cu nimic, insa copiii sunt ingrijiti bine.
In tot acest timp dr a tot trecut pe la mine. Nu am avut nici un fel de dureri dupa ce mi s-a instalata cateterul cu anestezic!!!
Cat despre durerea de dupa epiziotomie..nu vreau sa te sperii. Nasterea este floare la ureche....
Concluzie: DR BUCUR ESTE MINUNATA!!!
Daca mai ai nevoie de orice lamuriri te ajut cu mare placere.

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Si eu am nascut la Giulesti; aici sunt povestite cele 2 nasteri:
-http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=31330&SearchTerms=nasterea,unui,pestisor
-http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86009

Intri in spital, jos la cam de garda ti se fac actele de internare (e bine sa ai o adev de la serv ca plateste firma asig de sanatate! si bineinteles caietul gravidei!),apoi toaleta jos (daca nu ti-ai facut-o tu;ras,tuns,frezat), ti se da o camasa curata e adevarat,insa rupta si patata(e de sacrificiu deh, ca dupa nastere sunt toate sansele sa se murda de sange),halat si papuci iti poti lua de acasa (si camasa sau pijama pt dupa nastere ca sa te simti mai confortabila), iti duce o haina de-a ta la garderoba (pe care o vei primi inapoi la externare si dupa ce returnezi camasa primita din spital). Dupa astea te ia de-o haripa si te duce in sala de travaliu (cu putin noroc soata se poate strecura dupa tine, insa asteapta pe hol!),sala unde-s vreo 4 paturi in care mamicile se perpelesc si vreo 2-3 mese pe care se naste.
Ma rog aici se monitorizeaza fatul,se fac injectii,tot ce mai inseamna travaliu. Cand esti gata de expulzie te urca pe masa, dr te coordoneaza at cand sa impingi, bineinteles taietura de rigoare si cand bb sta sa scoata capu' o asistenta te mai poate apasa pe burta ca sa ajute la iesirea lui mai repede. Bb apoi il ia asistenta, ii pune bratara de identificare (si tie alta!) il duc sa-l spele, sa-l cantareasca si ce mai trebuie... Pe tine te brodeaza frumos ,iti pune un tampon de vata apoi te muta pe o targa unde iti masezi burtica bine-bine pt retragerea uterului, mai te tine nitel p-acolo si apoi te transporta cu targa la rezerva (sau salon), te ajuta sa te asezi in pat si....odihna ca ai muncit doar,nu????

Am nascut cu dna dr Hodovanu si am fost multumita de ea. Conditiile sunt mizere, gandaci samd, mancarea e bunicica (desi nu tin cont ca esti lauza si-ti dau fasole,varza s.a.),asistentele la copii cam rele cu noi mamicile (la prima fata a venit la mine cu o gura cat o sura ca sa-i aduc pampersi,ca eu nu stiu, ca-s....si am replicat ca mi-a spus cineva si n-am adus???) si intradevar le da glucoza la greu si bb nu prea suge (insa 3 zile in maternitate trec repede....)si nu prea ii spala bine (eu le-am luat pe amandoua rosii la pisi...., da' le-am facut eu bine acasa!). Cea mare chiar a facut o infectie din spital de la scutecele sau mai stiu eu ce p-acolo de ii aparea bubite cu lichid pe tot corpul,inclusiv in cap!
La bb te duci la 6,9,12,15,18,21,24 ca sa-i dai sa suga.Ii mai dai la inceput si servetele umede,ulei si balneocin (pt buric!)pe care le pune langa bb tau. Eu duceam la alaptat si cate un pampers, asta la a 2-a nastere pt ca am vazut ca se folosesc la alti copii daca duci mai multi si uneori ramane al tau fara......
Bineinteles ti se face toaleta (adeca iti da cu o sol dezifectanta si iti pune un tampon de vata). Eu mai imi puneam si un Allways ca sa nu ma patez, ca la ce pun ele acolo.... Uneori asistentele pretind sa n-ai chiloti pe tine ca sa mearga ca pe banda rulanta .E bine sa le mai bagi mici atentii ca sa nu fie prea 'ciufute' (desi nici asta nu da mereu rezultat...) In plus eu am mai dat si la fem de serv mici atentii ca sa-mi schimbe camasa (in prima zi) sau cearsafurile.....

Asta e, toate trec! Sa te inarmezi cu multa ingaduinta si sa fi pregatita sa treci multe cu vederea, ca altfel inebunesti si iti faci rau tie si lu' bb; deh asta e sist sanitar romanesc
Nu uita ca tu si bb sunteti cei mai importanti,iar bb simte ca mami e suparata sau nervoasa!
Bine ca bb nu stau prea mult ca sa aiba timp sa pateasca cine stie ce....
Pupici!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa

De la botezul Teodorei

Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Roxana Claudia

Am vazut deja cum era treaba: multe fete urland de ti se ridica parul in cap (care nu faceau epidurala) si pe cele cu epidurala care stateau si asteptau linistite. Oricum asta e alta poveste....
placere.

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN

Ce vrei sa spui prin asta? Si io am refuzat epidurala, cred ca fiind duminica nici nu se gasea un anestezist, pt ca contexul era incert si mi-am spus ca mai bine mor io decat sa aiba bb probleme. Care e problema? Pe langa nesimtirea cadrelor medicale de la Et II Giulesti crezi ca mai e necesara si rautatea mamicilor in devenire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Fetelor care ati nascut la Giulesti natural cu epidurala, care mai sunt preturile? Cat mai costa tusa de epidurala, pe langa ea cat ati mai dat la medicul anestezist, la doctor, la moasa? Care mai sunt scorurile pe acolo, eu am nascut in decembrie 2005, si cred ca s-au mai modificat preturile...

Mergi la inceput