Dureri dupa cezariana. Cat timp?
Raspunsuri - Pagina 3
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by mira_m
Multumesc de incurajare, dar mai ales voiam sa-ti spun: EXCELENT MOTTO-UL TAU!!!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Out of topic: cum sa interpretez?
[/quote]
De ce sa interpretezi?!
De ceva vreme ma tot uit la motto-urile tuturor, doar-doar mi-o veni si mie vreo idee faina. Pana acum, al tau le-a batut pe toate. Mi-a placut cel mai mult!Hai, ca am sa incerc sa ma duc sa ma vada si altcineva, ca am stat eu si m-am gandit ca oricum cel care m-a taiat nu o sa zica ceva de rau despre ce a facut acolo... O sa ma duc peste o luna jumate la control, dar incerc si zilele astea la policlinica de care apartin...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
mira_m spune:
Scuze!
Tosi eu zic ca e inca devreme sa te nelinisteasca durerile. Eu am cateodata dureri (mai ales la menstra)pe partile taieturii, desi am aprope doi ani de cand am nascut!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
& minunea mea
( mai 2004)
viorica avram spune:
cezariana mea e verticala si foarte jos.durerile au incetat la o luna dupa cezariana iar la doua luni am inceput sa fac sport.pot sa spun ca la 6 luni de la interventie nu mai aveam nimic.nu inteleg de ce va doare cand o atigeti,eu fac masaj la abdomen si nu ma doare deloc.deci,trebuie sa mergeti la medic urgent,cele care va plangeti de dureri.eu am avut dureri la palpare doar in prima luna.apoi s-au atenuat.
nu e bine sa asteptati sa treaca de la sine.
viorica
Allure spune:
Nu e normal sa te doara in permanenta!!
Du-te sa te vada doctorul ca pot fi complicatii. Durerea e intotdeauna un simptom insotit de o cauza preexistenta.
Am o cunostinta care la scurta vreme dupa cezariana acuza dureri locale...A stat ce-a stat si cind s-a dus la control, avea peritonita. Se infectase din pricina maretei interventii...Daca mai statea o zi era fatal.
N-am vrut sa te sperii...nu cred ca e cazul tau.
Despre treaba cu aderentele pot sa va spun mai multe informatii. Mai concret se numesc adeziuni fibroase (fibrotic adhesions) care nu sint altceva decit o aleatorie superpoductie de colagen ca rezultat al traumei chirurgicale. Spun "aleatorie" pt ca in mod natural colagenul se "asterne" frumos intr-o ordine regulata...In cazul cicatricelor el se asterne alandala. Cu cit procesul inflamator dureaza mai mult, cu atit adeziunile vor fi mai mari. Depinde de organismul nostru (si uneori si de maiestria doctorului) cit de repede si "curat" ne vindecam.
Vestea buna pe care vreau sa v-o dau este ca exista metode de imbunatatire a situatiei: prin masaj de specialitate si stretchimg al tesutului, acel matrix de colagen poate fi remodelat. Se cistiga si in aspect si in mobilitate (ati observat restrictia care apare dupa..!)
Vestea mai putin buna e ca nu oricine stie sa aplice aceste metode (corect) si mi-e greu sa explic...Metoda se cheama "frictions" care se termina cu stretch + aplicatie de ice pack impotriva inflamatiei si se fac mai multe sedinte pina se reeduca tesutul la o forma cit de cit normala..
Cu cit se ia mai din pripa cu atit mai bine...
Intrebati in stinga si-n dreapta, poate s-o gasi cineva care stie...
Daca nu, anuntati-ma ca vin o tura in Romania si va pun pe picioare ![]()
Bafta! 
Find a job that you love and you'll never have to work another day in your life.
michelle7 spune:
eu citisem ca aderentele apar si atunci cand peritoneul se inflameaza si devine "lipicios " , incat un organ sau mai multe ajunge sa se lipeasca de el. Exista si ipoteza asta? Eu mi-am scos un fibrom uterin prin operatie ca si cezariana. Am o saptamana de la operatie ,dupa cat timp oare pot sa stau linistita ca am scapat de complicatii?
miag spune:
Parerea mea este sa mergi la un doctor. Eu nu am avut deloc dureri dupa cezariana , dar din cate imi amintesc dr. imi spusese ca sunt necesare 2 vizite la medic: una dupa 7 zile si una dupa 40 de zile. Am fost, era totul in regula...sincer daca as fi in locul tau mi-as lua inima in dinti si m-as duce la medic.
Mia, mami de
ROLAND (18 Noiembrie 2004)
Winners never quit, quiters never win!
nimeni2011 spune:
...si pe mine m-a suparat cezariana un an si jumatate!Nimeni nu s-ar fi gindit ca de vina era un fir interior inflamat!Medicul meu m-a urmarit tot timpul f atent,dar mi-a zis tot timpul ca fiecare organism este diferit,si sa stau linistita.Dupa un an si jumatate m-a apucat o criza destul de urita,si s-a facut simtit un nod pe uter.Am fost trimisa la un chirurg,ca suspecta de hernie,care dupa ce m-a consultat m-a linistit in privinta asta,dar mi-a zis clar,ca va trebui sa vin,sa m-i se scoata firul inflamat,ptr ca e puroi in jurul lui.M-am dus acasa,am tinut crema ihtolata pe ea,dupa 10 zile l-am scos cu mina,si in citeva zile am si uitat de dureri!!!
Asa ca poate nu este cazul sa te sperii foarte tare,dar vizita la medic este OBLIGATORIU,in clipa in care simti ca ceva nu e in regula!Insanatosire grabnica!
pistachio spune:
messa, eu am nascut normal, nu m-am rupt si totul a fost super! daca nu ti-e frica ai sa vezi cum totul e ok! am avut bineinteles norocul ca m-am dilatat 10 cm si copilul a iesit fara probleme!![]()
gandacel, am o prietena care are 3 cezariene si nu o doare taietura!!! si eu cred ca trebuie sa te controlezi cat de curand...nu mai astepta dupa doctora ta!
multa sanatate!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
karol spune:
Gandacel, eu cred ca trebuie sa te vada un medic.Si eu am cezaiana si pot sa-ti spun ca la o luna de la operatie, eram aproape complet refacuta.Nu am avut dureri niciodata de atunci.Dupa ce s-a sudat operatia bine, n-am mai simtit niciodata ca as fi fost operata.
Nu vreau sa te sperii dar nu e normal sa mai ai dureri acum.
mira_m spune:
quote:
Originally posted by Trixi
...si pe mine m-a suparat cezariana un an si jumatate!Nimeni nu s-ar fi gindit ca de vina era un fir interior inflamat!Medicul meu m-a urmarit tot timpul f atent,dar mi-a zis tot timpul ca fiecare organism este diferit,si sa stau linistita.Dupa un an si jumatate m-a apucat o criza destul de urita,si s-a facut simtit un nod pe uter.Am fost trimisa la un chirurg,ca suspecta de hernie,care dupa ce m-a consultat m-a linistit in privinta asta,dar mi-a zis clar,ca va trebui sa vin,sa m-i se scoata firul inflamat,ptr ca e puroi in jurul lui.M-am dus acasa,am tinut crema ihtolata pe ea,dupa 10 zile l-am scos cu mina,si in citeva zile am si uitat de dureri!!!
Asa ca poate nu este cazul sa te sperii foarte tare,dar vizita la medic este OBLIGATORIU,in clipa in care simti ca ceva nu e in regula!Insanatosire grabnica!
Cum l-ai scos cu mana?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
& minunea mea
( mai 2004)