Fetele din America (63)
Raspunsuri - Pagina 11
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Da' de ce Laurei Takacs i-au si infloriiiiiiiit(plang de invidioasa ce sunt)
Oana_B
O fi mai soare la ea, la noi soarele se lasa asteptat. Lasa ca o sa iasa si la noi.
ciuf spune:
Ma bag si eu in seama la operatiunea "bulbul".
Am cautat de bezmetica bulbi de zambile si nu a fost chip sa gasesc. Mi-a scapat mie ceva? Se cumpara toamna sau cand? Oi fi ratat momentul.
In fine, aveam vreo cativa salvati de anul trecut, i-am pus eu intr-o punga de hartie, chiar le daduse un pic mustatile, i-am plantat in pamant si o zambila mi-a inflorit, chinuita saraca cu cativa bumbi roz, dar celelalte niika. Acum ce sa inteleg? Trebuia totusi sa le trec prin acel proces de inghetare? sa le fi pus la frigider pentru ceva timp?
Apoi mi-am cumparat doi bulbi de chiparoase care sunt plantati de vreo 3 saptamani si tac chitic. Se pare ca nici cu astia nu ma pot lauda.
Astept sa vad ce fac cu crinii imperiali. Ca frunzaris au gramada, sa vedem florile.
Eu sunt in cautare de bulbi de lacramioare si nu gasesc. Voi ati vazut pe undeva?
Gata, va pup
Ciuf (37+) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
Oana_B spune:
Ana, cred ca depinde de clima cu bulbii si la noi abia au inceput sa iasa mustatile la frunze ca a fost foarte frig, la meteo ziceau ca neobisnuit de frig pentru perioada asta aici in zona.
Ce inseamna "prasit"? Daca te referi la taiat, acu cand incepe caldura trebuie taiati, unul mai batran il tai de jos cam un foot de la pamant, ailalti pe care i-am plantat anul trecut si sunt mititei, tai mai putin din ei. Si cred ca si ingrasamant dar nu stiu exact cand. Vezi si pe net info, cauta "pruning", sunt multe articole, taiatul difera de starea, varsta si modelul trandafirului, am inteles ca hibrizii au nevoie de taiat serios mai mult decat soiurile pure, daca-s tineri nu trebuie taiat prea mult, daca au multe cioturi nefolosibile trebuie indepartate ca sa fie planta aerisita.
Ciufule, toamna se planteaza plantele care cresc din bulbi cand da frigul. Banuiesc ca in zonele calde se intarzie plantarea. Chiar sunt curioasa sa stiu cum fac fetele din zonele calde.
Oana_B
conchita spune:
misto frunzulitele, Oana :-)) si mie mi-au inflorit, o sa fac poze. cu bulbii in zonele calde, pai sa vezi. bulbii de anul trecut i-am lasat in pamant, iar aia de anul asta i-am plantat la inceputul lui februarie. singurele de care am indoieli ca vor face flori sunt freziile. au frunze, dar nu vad nici urma de boboci. cred ca m-am aventurat cu freziile in Fl, dar incercarea moarte n-are.
Ciuf, zambile am vazut pana mai acum cateva saptamani, la ghiveci.
Laura T, sa-ti traiasca "ploile" :-)) si sa-ti tot infloreasca.
Ana Stroe, cu trandafirii...unii ii taie toamna tarziu si ii acopera pentru iernat, altii-vezi io- ii tai primavara devreme.
Ruxij, tu ce-ai mai facut cu gazonul? ai folosit seminte pana la urma?
Sanca spune:
Mie freziile imi sant pe trecute. Au inflorit de cateva saptamani. Eu am bulbii de frezie intr-un ghiveci atarnat. Cei plantatati in pamant, a avut grija de ei cainele nostru sa-i scarme el si sa-i planteze unde i-a placut lui.
De narcise nu am avut noroc anul asta. Din vreo 50 - 70 de bulbi plantati de-a lungul anilor, daca mi-a iesit o floricica.
Zambilele nu mi-au iesit niciodata aici, am avut vreo 10 bulbi, dar mi-au scos niste floricele anemice, de-mi trebuia lupa sa le vad. Cred ca din cauza ca nu ingheata solul.
Ciuf, ma abat de la subiectul cu bulbi, dar ma roade curiozitatea. Il mai ai pe Cezarica?
Conchitutza, cum fu in vacanta? A fost OK Kengi fara tine?
ciuf spune:
Sanca, multumesc de intrebare. Il mai am pe monstrul asta de caine.
Cred ca il voi trimite in Ro in tara ca simt ca o iau pe pereti cu el si nu as vrea sa fiu o persoana vesnic nervoasa in fata copiilor mei.
Problema este ca in vreo 3 sapt. vine bb doi, sotul imi este plecat de vreo 6 saptamani prin delegatii, iar eu alerg de colo-colo de zici ca-s fugarita.
Asa ca imi va fi tare greu sa ma descurc cu doi copii, un catel care trebuie plimbat de cel putin trei ori pe zi (nu avem curte, precizez). Ai mei s-au oferit sa-l adopte numai sa fiu linistita.
Asa ca va trebui sa ma interesez daca il putem trimite in tara, vara, cu avionul, cu socrii mei cand vor pleca inapoi in Ro.
Daca nu se va putea, zau ca nu stiu ce am sa ma fac pentru ca sotul meu va fi tot timpul plecat. Si nici nu as vrea sa-l duc la Humane Society ca poate nu mi-l ia nimeni si apoi sa mi-l omoare nu as putea indura asta.
Il vrei tu?
Poate il vrea altcineva. El e un catel cumintel, numai ca trebuie plimbat foarte des si are prea multa energie (iar eu deloc).
Pup
Ciuf (37+) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
conchita spune:
Anca , a fost o vacanta de neuitat, in sensul ca nici acum nu pot sa uit cum am cazut ca bleaga si mi-am rupt piciorul, drept pentru care stau pe dc si frec menta, jumate imobilizata. ca altceva nu-s in stare. am facut eu pe curajoasa si am incercat sa gradinaresc nitel duminica, dar am cazut iar si mi l-am mai rupt o data, nah. :-)) Kengi a dus-o bine, a fost rasfatat de vecina, a sapat ceva gropi prin gradina si cam atat. :-)
Llaura spune:
Sanziana, eu am dat drug&alcohol, e obligatoriu daca nu ai avut niciodata permis in statul respectiv. Nu e nici o problema cu el, nu trebuie sa citesti nimic, mergi acolo (probabil tb sa te programezi), dai bani cat cer ei si asculti, e luuuung si plicticos, numai copii si imigranti. Eu am avut cu o tipa f buna de gura si a mai taiat din plictiseala, ca tine vreo 4 ore distractia.
sinzi_ana spune:
Laura, poti sa dai cursu asta si online??? Nu de alta..dar nu am ce face cu David 4 ore si nu cred ca peste 13 ani cand isi va putea lua permis ii va fi de folos si lui cursu asta!!!!
Ciuf, noi ne-am plimbat catelul cu avionul din Ro pana in Uk si inapoi...Tre sa ai carnetul lui de sanatate la zi, cu toate vaccinurile, sa ii cumperi o cusca in care sa il transporti speciala, si sa ii dai un sedativ ceva sa il tina linistit...
Nu stiu la zborurile astea asa lungi care e procedura...dar tre sa se poata!!! Oricum...costa o gramada de bani..hihi...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
pisik 4ever spune:
multam de sfaturi ptr laptic. am sa incerc cu niste fructe in seara asta, daca nu vrea am sa caut lapte cu arome, nu stiam ca exista. eu ii dau similac 0-12 luni. am incercat si nestle, dar e si mai groaznic la gust. dar ce are laptele praf, ce as putea sa ii dau altceva? lapte de-al nostru?
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05