Sezatoarea canadiana (43)
Raspunsuri - Pagina 12
Llaura spune:
Ira mama, mai pune scoala in cui si mai presteaza niste papabun.
Exista croitor sigur, si, mai surprinzator, exista si cizmar.
La curatatorie ia cel mai ieftin, mi-a luat 8 dolari sa ajusteze buzunarul de la camasa favorita a lui barbatu-meu, arsa cu tigara.
Si bafta multa, ca vad ca nu iti aarde de facut misto.
Ira spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Si bafta multa, ca vad ca nu iti aarde de facut misto.
Bai, cand vine vorba despre scoala, care m-a costat atatia nervi
+ ca am prestat si bani intru' scurtarea vietii personale
nu mai stiu nici cum ma cheama,
darmite' sa fac misto.
Jos cu scoala ! Traiasca preputzeii à la clientèle .
Sofie - 3 ani
Llaura spune:
Jos cu scoala, agreez eu la scoala savurand un iaurt roz.
Asum ca preputzelul ala e in chebecoasa, nu stiu maica ce inseamna...
Acush graduam si mi-e teama ca dupa aia scoala o sa para misto...
Melody spune:
quote:
Originally posted by Ira
Merci tuturor. I-am cumparat de la stitches, dar asta iarna, si acum am slabit f mult si nu mai stau p mine.
Am 49 de kg - la 1m 70, fetele. Cine vrea cura de slabire sa se inscrie la Université de M. Cursul de gestion de classe 3 credite = 2-3 kile - garantat !
O sa ma duc prima data acolo, la magazin, dupa care caut prin cartier. Sper sa nu ma coste mult, ca pe pantaloni n-am dat decat 15 $.
Girls, la Mtl a venit primavara. Au fost 25 grade, am stat in tricou afara !
Laurajr, voi aveti ghiocei ? La Mtl nu s-au inventat inca, poate-mi trimiti unu' presat intr-o felicitare, asa, de prasila.
Sofie - 3 ani
Ira, am eu ghiocei in gradina mea.
Iti mai amintesti gradina mea?
Ce iti mai face fetita ?
Vrei sa iti trimit poze?
AniB
Ira spune:
Laura, preputzel = préposé, e ceva intraductibil si unic in lb. franceza, feri-m-ar sfantu' .
Da, Melody, cum sa nu-mi amintesc ?. Vreau poze, da, Sofia e bine, creste si infloreste. Ea e ghiocelul meu, ca altul n'am vazut prin Mtl....acum ma duc s-o iau de la gradi si sa alergam nitzelus in parc.
Dar minunea ta mica, e ok ? Astept poze .
Sofie - 3 ani
Cricor spune:
Pentru fetele din Ontario maine e festivalul siropului de artar in Elmira. Uitati un link daca va intereseaza: http://www.elmiramaplesyrup.com/
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
oanagabriela spune:
Ira, pentru mici reparatii exista cum au spus si alte fete, la anumite curatatorii, serviciu de croitorie. Dar sa stii ca pe mine m-a costat 15 dolari o scurtare la o fusta, deci nu este prea ieftin. Poti sa te uiti si prin ziarele romanesti, citeodata mai sint anunturi de `croitorese la domiciliu`. Dar la pretul pe care ai dat pe pataloni, mai bine iti cumperi unii noi.
Ghiocei eu am vazut la Oratoriu, au spatii mari in jurul bisericii si acolo sint si ghiocei adevarati. Noi am luat niste narcise galbene de la Metro (in ghiveci) si miros extraordinar.
Un week-end frumos la toata lumea.
gabid spune:
Fetita mea va implini pe 15 oct, 5 ani.
Noi speram sa ajungem in Montreal in august.As vrea sa o inscriu la maternelle, dar din cate am inteles anul acesta vor intra doar copii nascuti in 2000 iar Moni e nascuta in 2001.
Nu stie nimic in franceza pt ca e rea si nu vrea sa invete nici un cuvant,am incercat sa merg cu ea la un profesor si tot nu vrea...la maternelle mi-au spus ca daca nu stie franceza nu o primeste...ce sa fac...cum voi gasi o garderie subventionata?
Am inteles ca este fff greu sa gasim !!!!
Noi vom sta in Ahuntsic, o zona cu putine garderii...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 4 ani.
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by gabid
Fetita mea va implini pe 15 oct, 5 ani.
Noi speram sa ajungem in Montreal in august.As vrea sa o inscriu la maternelle, dar din cate am inteles anul acesta vor intra doar copii nascuti in 2000 iar Moni e nascuta in 2001.
Nu stie nimic in franceza pt ca e rea si nu vrea sa invete nici un cuvant,am incercat sa merg cu ea la un profesor si tot nu vrea...la maternelle mi-au spus ca daca nu stie franceza nu o primeste...ce sa fac...cum voi gasi o garderie subventionata?
Am inteles ca este fff greu sa gasim !!!!
Noi vom sta in Ahuntsic, o zona cu putine garderii...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 4 ani.
Gabi, situatia este urmatoarea:
- pentru copiii nascuti inainte de septembrie 2001, maternelle incepe in toamna asta, pentru restul, la anul. Maternelle este clasa preparatoare inaitea clasei I, si se face la 5 ani.
- maternelle este organizata in cadrul scolilor,din ce stiu eu nu vei avea probleme sa-ti inscri copilul la scoala de cartier. Inscrierile se fac in februarie pentru toamna
- daca copilul nu stie franceza, va fii trimis la o clasa speciala unde va face franceza intensiv, pina cind profesorii considera ca poate reintegra scoala normala
- ar fii f.bine daca vei gasi totusi o gradinita pentru un an, va invata franceza suficient ca sa evite clasa speciala.
Mult succes.
angelp spune:
Buna fetelor
Am si eu o intrebare la voi
Mama mea este in vizita aici in canada(toronto) si as vrea sa/i prelungesc sederea cu inca 6 luni
cum se procedeaza.
merci anticit pt raspunsurile date