Pentru fete,prietenele mele bune....
Raspunsuri - Pagina 3
cl spune:
quote:
. Eu zic sa-l intrebi si pe Irimia si eventual sa te duci cu foaia de la ecograf.
Vilma
Vilma, despre Irimia de la maternitatea Cantacuzino este vorba? Daca da, intr-adevar este un medic si, mai ales un om deosebit! Are talentul de a te linisti numai cand ii auzi glasul! Si este si un bun profesionist.
Claudia
Otilia spune:
Korinna, o sa caut putin mai tirziu ceva mai multe. Tu ce ai gasit pe siturile românesti?
Vilma are dreptate cu ecografiile, niste bâjbâieli...
Uite ce se spune despre ecografii:
L'échographie n'est pas une science exacte. Elle apporte des renseignements souvent irremplaçables. Mais il ne faut pas tout lui demander ni s'y fier aveuglément. Le dépistage échographique d'une anomalie ou d'une malformation en particulier devra être vérifié et contrôlé avant de prendre une décision hâtive. Une échographie normale n'est pas non plus une garantie absolue.
Adica: Ecografia nu este o stiinta exacta. Ea ne da unele informatii, dar nu trebuie sa cerem totul si nici sa ne incredem orbeste. Depistajul ecografic al unei anomalii sau malformatii trebuie verificat si controlat inainte de a lua o decizie.
O ecografie normala nu este nici ea o garantie absoluta.
Am mai gasit ceva despre rinichi polichistici aici:
http://www.airg-france.org/textes/maladies/maladie-sommaire.htm
O sa traduc ceva mai tirziu.
Dar din cite am inteles ar fi grav daca ar fi amindoi rinichii atinsi de chisturi, dar atita timp cit nu este decit unul susceptibil nu ai de ce sa-ti faci griji.
"Apoi mi-a spus ca are polichisturi pe rinichiul stang, adica pe ala mai mare."
In plus, ti-a zis medicul ca este posibil ca aceste chisturi sa se resoarba pina la nastere, asa ca sa ne rugam sa fie totul bine!
No stress, girl! O sa ai un frumos si sanatos!!!
@+...
Otilia & La Adelita
papadie spune:
La cât îl superi tu acum pe bebe am senzatia ca o sa se razbune si-o sa-ti faca pisu si kaka exact dupa ce-i schimbi pampersul
Korina sper ca realizezi ca mult mai mult rau îi face stare ta:-(...Vino-ti în fire si comporta-te ca o mamicä responsabilä care esti!!!
missiday spune:
Despre chisturile de pe rinichi nu pot sa-ti spun mare lucru pentru ca nu prea stiu, insa referitor la ecografie eu am mari rezerve.Inainte de nastere cu 2 luni, la ultima , medicul mi-a spus foarte sigur pe el ca o sa am fetita;pot sa-ti spun ca am avut o mare surpriza la nastere intrucat fetita mea era un mare si frumos baietel!!!
Chiar daca ar avea problemele enumerate de tine, nu mi se par atat de grave, si bb-ul tau nu merita sa-l chinui acum cu starea ta.O sa vezi ca o sa ai un bb frumos si ca eventualele probleme se vor rezolva.
Ai grija de tine si de bb.
Daiopri spune:
Draga Korina,
Uite cum am ajuns cu ajutorul tau sa ma bucur, ca doctorii de aici nu sunt ca cei din tara. Aici deabia am facut 2 echo, si daca nu e nimic necesar nu iti mai fac. Pana la urma ajung la concluzia ca doctorii din tara au exces de zel. Nu stiu in ce masura iti foloseste sa stii atatea amanunte, ca ai nu stiu cat lichid, ca are bebe picior mare, rinichi nu stiu cum, etc.
Ca sa te imbolnavesti de nervi!
Sunt asa de furioasa! Si sora mea a avut un defect din nastere cica, la un rinichid, si s-a descoperit asta la 35 de ani, s-a operat si gata!
Dar mie mi se pare o lipsa de responsabilitate din partea doctorilor, sa ti se spuna ca are una si alta copilul din burta. Una este sa iti spuna daca are ceva malformatii sau problema intradevar grave, si alta chestii de detaliu. Nu as vrea sa ma duc la doctorul ala la care ai fost sa ma analizeze ca cine stie ce lucruri inspaimantatoare as afla despre mine.
Nu zic ca nu sunt buni doctorii, foarte bine ca au asa aparatura, dar ar trebui sa se gandeasca inainte de a spune tot ce vad, chiar daca ar fi si adevarat.
Si apoi mai e ceva, la urma urmei, bebe este rodul dragostei voastre, indiferent cum este el. Si in momentul in care ai decis sa tii sarcina, ma gandesc ca ai dorit copilul. Si atunci, am inteles ca ma asteapta o viata plina de ingrijorari legate de acest copil si viata lui, de viata noastra care este mult mai importanta datorita lui.
Pana acum nu imi pasa asa mult ce se intampla cu mine sau cu sotul, dar stiu de acum ca lupta e mai mare si e mai important sa fim bine, ca il putem duce inainte. Indiferent de ceea ce a rezervat Dumnezeu pentru noi.
Deci, cu curaj inainte, si gandire pozitiva!
De cand am ales sa fim mame, nu mai exista "poate" sau "daca", ci doar TREBUIE!
Pupici,
D.
korinna spune:
Prea bunele mele prietene....m-am programat pentru maine la ora 5 dupa amiaza la doc meu ginecolog(nu8 cel care mi-a facut ecografia.Vilma..tu-l stii:Irimia.
Am sa cer mai multe amanunte atunci..sa vad ce spune si el!Acum tot ce ma rog..e sa se fi inselat Dr Botezatu.
Ca sa vad partea cea mai buna a lucrurilor:doar rinichiul stang zice el ca ar fi polichistic...am cautat pe net si parerile si articolele sunt contradictorii:unii zic ca au trait bine mersi toata viata cu asta fara sa stie macar ca au avut...alte studii cum erau cele ale Uniunii de pediatrie..sau ceva de genul asta spune ca dintr-un lot de 55 copii cu malformatii ale rinichilor 3 au murit in primul an de viata...unii zic ca traiesc toata viata asa,ca nu se dezvolta,altii spun ca dincontra-se dezvolta..m-au bagat in ceaata.
Oricum ...fapt e ca stau cu inima la gat!Pana nu se naste nu prea am ce face..si mai am o luna jumatate..pe 2 iunie ar tb sa se produca evenumentul.Sotul nu pare a-si face mari probleme,spune ca e ceva tratabil..si ca o sa fie ok.dar asa sunt eu pesimista..si fetele cu care am mai discutat stiu foarte bine asta.Acum ma rog la Dumnezeu sa nu aiba nimik,sa se fi inselat doctorul,sau sa se resoarba pana la nastere asa cum a spus el...si mai ales ca celalt rinichi sa fie sanatos.
Incerc sa fiu optimista....desi de multe ori ma trezesc oftand asa din senin.
Multumesc din suflet fetelor care mi-au dat sperante,pentru Otilia deasemenea ca a mai cautat cate ceva prin site-urile in franceza..ca eu mi-as prinde urechile acolo.:)
Cel mai tare ma inspaimanta gandul ca dupa nastere in loc sa vin si eu acasa ca omul sa ma bucur de el..poate o sa trebuiasca sa incep sa umblu pe la doctori prin tara..:(.sa dea Domnul sa nu fie asa si sa fie cum a spus doc ca in 2 luni prin cresterea organelor in continuare se pot resorbi..si in final sa fie ok...
va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine!
Si contez in continuare pe sprijinul vostru....eu si..
KORINA & BB STEFAN
Otilia spune:
Korinna, sunt sigura ca totul o sa fie bine!!!
Calmeaza-te, ia-ti o carte vesela, pune-ti o muzica buna...
Starea ta sufleteasca poate avea multa influenta si asupra bebeului tau, asa ca daca tu esti optimista el nu are decit de cistigat!
Miine te va lamuri dr. tau mai bine, cred ca nici nu mai are rost acum sa te gindesti la asta sau sa mai cauti pe net. Sincer, pe netul asta gasim tot felul de enormitati de care ne speriem si asta despre orice subiect (mai ales medical).
Gindeste-te ca nu peste multa vreme o sa ai un minunat care o sa va insoreasca viata...
Pupici pe burtici...
@+...
Otilia & La Adelita
oanamarchezi spune:
Draga Corina,te rog mult nu te mai agita.O sa regreti mai tarziu cand vine bb. Eu am avut o sarcina agitata si plangeam mult si acum nu ne mai intelegem in casa de tipetele lui Cristi si nu are decat 4 luni.
Medicul m-a avertizat ca o sa am un copil f coleric daca nu ma potolesc.
Tu trebuie sa ai incredere in Dumnezeu si sa nu uiti ca chiar daca nu te vede pe tine bb este un suflet nevinovat care va fi bine sanatos .
Te rog fii optimista si decat sa plangi mai bine mergi la 7 medici daca e nevoie pana o sa-ti lamuresti problema.
Sanatate multa si capul sus ca noi suntem lanaga tine.
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
ralu spune:
Korinna, draga mea,
Stai linistita. Iti tinem pumnii pentru maine. Incearca sa te gandesti pozitiv. O sa vezi ca Dumnezeu este mare!
Asteptem vesti!
Ralu-mamica Ioanei