hemoroizi IN timpul sarcinii
Sunt insarcinata in saptamina 36 si mai nou "m-am pricopsit" cu niste hemoroizi de care nu stiu cum as putea sa scap ! E groaznic ! Medicul mi-a recomandat alifie ALFERM-salbe ( asa se numeste ) , dar din pacate nu are nici un efect . Ce as putea sa mai incerc ?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre !
Mari
Raspunsuri
Veve spune:
Cand eram insarcinata mai foloseam un unguent naturist pe baza de castane;Variterp se chema(sper sa-mi amintesc bine).Eu il foloseam pt.prevenirea varicelor,dar are rezultate foarte bune pentru hemoroizi.
Ca sa mai ameliorezi situatia,fa bai calde de sezut (apa sa fie mai fierbinte decat de obicei),evita condimentele,cafeaua,constipatia si incearca sa stai cat mai mult pe o parte si nu in fund.
O sa caut poate gasesc si altceva!Oricum,multa sanatate si sarcina usoara!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
Veve spune:
Uite ce-am mai gasit pe net:"Cumparati din piata 3-4 vinete, inca se mai gasesc. Luati o vanata, spalati-o bine si taiati-i coada, apoi taiati-o pe lung, in patru. Puneti-o la fiert in aproximativ 1 l de apa si lasati-o sa fiarba pana se inmoaie bine bucatile. Din apa in care a fiert vanata se bea cate un pahar, de trei ori pe zi. Acest ceai se poate face zilnic sau la doua zile, timp in care se pastreaza la frigider. Cura se tine 3-5 zile. Imediat se va simti ameliorarea bolii. Cura se repeta pana la vindecare. Este bine ca in fiecare toamna sa se faca o asemenea cura de cei care au probleme cu hemoroizii. Bolnavii care au hemoroizi externi, in afara ceaiului recomandat, vor folosi si bucatile de vinete fierte astfel: se pune o bucata de vanata pe scaun, peste un prosop si se sta cu sezutul pe ea timp de 15-20 de minute, astfel ca hemoroizii sa vina in contact cu vanata. Vanata trebuie sa aiba temperatura camerei, sa nu fie fierbinte sau calda! Va doresc multa sanatate."
Am mai gasit ca tratament pentru hemoroizi:tinctura de coada soricelului sau coada calului(se iau 20-30 picaturi in 100ml de apa de 2 ori pe zi inainte de masa) ,ulei de musetel cu care se maseaza usor zona afectata sau un unguent numit "Procto-Glynol"(elvetian) pe care-l gasesti la farmacie.Sper sa te-ajute ceva din toate astea!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
mari spune:
Veve iti multumesc muulltttt !!!!!!! Astazi voi incepe unul din "tratamentele" scrie de tine si daca nu da rezultate voi continua cu celelalte !!!! Iti voi spune daca a avut efect ! Sper ca da caci nu stiu ce sa mai fac .
Mari
Alina spune:
Mari draga,
si eu am problema asta,mi-au aparut dupa ce am nascut si in timpul alaptarii.
Ceea ce poti sa fac acum e sa-ti reglezi cit de cit digestia.Pe mine cel mai mult m-au ajutat semintele de in:seara maninci un iaurt cu 2 lingurite de seminte(Leinsamen-le gasesti la farmacie sau supermarket)si apoi bei vreo 3-4 pahare de apa.
Unguentul Propoderm e foarte bun.
In farmacie,gasesti vreo 3-4 feluri de supozitoare homeopatice pt hemoroizi,pe care le poti lua si in sarcina.
Veve Irina,unguentul Varipterp nu se mai fabrica.
Alina
mari spune:
Alina merci mult pt ceea ce mi-ai scris ! Voi incerca cred tot ce e posibil ! Mie mi-a mai spus doctorita sa incerc urmatoarea reteta : " sa iau vreo 3-4 prune uscate sa le pun intr-o farfurioara cu putin lapte si o lingurita de miere si sa le las pina se umfla prunele si apoi sa le maninc" ! Am incercat si merge pt. tranzitul intestinal dar de hemoroizi nu am scapat ! :(((
Numai bine la toate !
Mari
mirelam spune:
Pentru hemoroizi este foarte bun PROCTOLOG unguent sau supozitoare.
Dar nu stiu sigur daca se poate folosi cat timp esti insarcinata.
(5 anisori)
simona spune:
Subscriu la cele spuse de Alina cu supozitoarele homeopate- sunt f bune si poti incerca deasemenea si alifia homeopata pt hemoroizi care a scapat o doamna de la operatie pt hemoroizi. Face minuni nu alta.
Simona
Saso spune:
tot ca tine dar in sapt 37..
nu se scapa de ei asa usor.. este si greutatea copilului...si apasarea produsa de el!Al eu e deja din sapt 30..e pe afara.. deci.. e bine ca acum nu doare, am grija la ec maninc..sa nu trebuiasca sa ma fortez.. tin totul cit se poate de curat si de .. uns!
In rest.. mie mi-au facut tare rau baile calde.. n-au facut decit sa-l mareasca!!!
asa ca .. i-am spus medicului ginecolog.. mi-a dat crema cu salbei si cnd i-am zis de bai fierbinti.. a spus.. ca .. inflamarile se trateaza cu comprese reci.. deci..am invelit gheata in tifon si intr-o punguta.. si o tineam acolo local 5-10 min.. se dezumfla tot..si se micsora.. tot el a mai zis ca e o parte intinsa din intestin.. si ca prin masaj.. cu crema aia.. ar trebui ca tesutul sa se refaca..dar mereg incet!!! important sa fie curat sa nu singereze...sa fie uns.. si masat! Pina acum.. la mine e ok.. durerile au plecat... doar ca mai e ceva acolo..ingrijesc totul mai depate acum dar fara gheata.. ca e mai mic.. si nu mai doare! succes!
mel_g spune:
Fetelor pe mine m-a ajutat f. mult usturoiul.
Un graunte inghitit seara (ca pe pastila), iar daca era prea mare i-l taiam pe jumatate si inghiteam doar o parte din cele doua. Aveti mare grija dupa ce nasteti. Eu am patit-o rau de tot, pt. ca eram f. constipata. Am luat pastile hemorzon si supozitoare ultraproct. Dar pina a ajunge la pastile, incercati si cu usturoi. Regleaza foarte bine tranzitul intestinal.