Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2)
Raspunsuri - Pagina 6
carolinah spune:
Eu cred ca aproape ca la orice, moderatia e cheia. Soia e buna si sanatoasa... consumata cu moderatie.
Irina, noi zilele astea mancam piure de urzici, spanac sau... "lichiu cu buruieni", adica o placinta facuta din aluat de paine cu umplutura de: salata, spanac, loboda, praz, stevie, untisor, leurda etc calite in putin ulei. Este absolut delicios, sanatos si de post.
Te intorci la serviciu dupa 2 ani acasa? Wow, eu cred ca abia as astepta, ca sa fiu sincera. Cu Alina am stat 10 luni acasa (2+8) si am crezut ca innebunesc. Cu Ana am stat acasa 4.5 luni si am si lucrat de acasa in timpul asta, dar m-am simtit mult mai bine.
Zilele astea incerc sa fiu cat mai linistita si calma, pt ca maine ma duc la spovedit. De azi incep sa imi scriu listuta, ca la cate pacate am eu, nici asa nu stiu daca le acopar pe toate
.
Si apropo de asta, mie mi-e de fiecare data rusine sa ii spun preotului ceea ce am facut din nou. Adica ii spun ceva de data asta, omul imi zice ca nu e bine si sa nu mai fac si eu... Ce sa mai, mi-e rusine sa ii spun de fiecare data acelasi lucru. Voi cum va descurcati cu asta?
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Gabrielama spune:
Salutare tuturor!
azi a fost ziua cea mare! am dus-o pe Zoe la gradinita!! Nu stiu ea cat a fost de emotionata, dar eu inca incerc sa-mi revin.... Exceptand drumul pana la gradi, care nu a fost usor pentru ca nu vrea sa stea in sacunel, ei bine, la gradinita a fost nesperat de bine!! A inceput sa studieze jucariile, s-a jucat cu unele dintre ele, a gasit o fetita de varsta ei pe care a luat-o la "plimbare".... eu am stat o vreme pe hol, cuminte, caci nu imi venea sa plec, dupa care mi-am luat inima in dinti si am plecat o jumatate de ora. Cand m-am intors sa o duc acasa (azi a fost doar de "proba", nu a stat toata ziua), mandra mea desena de zor si nu vroia sa plece acasa. N-a plans deloc... sper sa fie si maine si luni si in toate zilele la fel!! Doamne ajuta!
Irina, la intrebarea ta despre casa, ne gandisem sa vindem apartamentul, sa stam cu chirie un an, ca sa avem bani (cei luati pe apartament) sa finantam casa pe care vrem sa o construim; dupa ce am vazut insa cat este o chirie in Bucuresti in zona care ne interesa, ne-am mai calmat si mai stam o vreme. Preturile au ajuns incredibile, zici ca vorbim de cine stie ce oras, nu de Bucuresti!!!
Iti tinem pumnii cu intorsul la servici........ nu e usor, dar o sa fie bine daca ai linistea ca Ilinca va fi bine ingrijita.
Eu aseara am facut o maaare salata cu toate cele - salata verde, ceapa si usturoi, ridichii, rosii, marar si patrunjel; am copt niste cartofi pe care am pus putina margarina si condimente si am mancat pe cinste!!
Despre soia eu stiu ca este foarte sanatoasa; si mai ales ca este cel mai bun si eficient instrument impotriva colesterolului. Acum, la cata soia mancam noi, eu nu cred ca e cazul sa ne temem. Sunt altele mai rele pe care le mancam (cel putin eu) mult mai des...
Sa aveti o zi buna! Eu incerc sa ma adun si sa fac si ceva treaba....
Gabi
LiliaToma spune:
Salutare, fetelor
Nu m-am lasat de post, doar ca nu am avut timp sa intru pe aici.
Continuu sa tin postul in acelas ritm. Au fost zile in care nu prea am reusit sa gatesc, dar am mai facut: bors( ciorba) cu varza, sfecla rosie si alte legume, salata de legume cu castraveti murati( vinigret ii zic eu), ciorba de fasole, cartofi prajiti cu varza murata. Cam asta.
Maine incerc un desert de post, va zic seara cum a iesit.
Putere si rabdare, nu mai e mult!
Sa ne ajute Dumnezeu!
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Ica 1975 spune:
Fetelor va doresc ca Dumnezeu sa va intareasca, daca va intereseaza un articol din formula as despre postul Pastelui
http://www.formula-as.ro/revista_7077110patruzeci-de-trepte-spre-mantuirea-sufletului.html
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
Noi
irina.c. spune:
31 martie,ziua 25 de postCarolina,sotului nu-i plac urzicile,spanacul si restul,de aceea nu prea fac.O sa iau niste spanac,eventual,dar mie-mi place cu smantanaaa...
Nu preaa omor dupa intorsul la servici,in primul rand fiindca n-am cu cine s-o las pe Ilinca,si nu ne permitem o bona.Apoi fiindca lucrez in invatamant,si ma ateapta din nou stres mult si invatat la greu.O sa vad,poate reusesc sa-mi mai iau niste medical pana la vacanta,ca din toamna Ilinca o sa mearga la gradinita si o sa fie mai bine.
Eu am fost la spovedit,dar cred ca azi sau maine ma duc din nou,ca sa ma pot impartasi.Si eu am chestii care i le spun mai tot timpul,cum ar fi mania,vorba desarta,etc.,dar cel mai rusine mi-e pentru lipsa rugaciunii.Ma rog,dar nu prea mult,din pacate,ca nu gasesc timp sau liniste
(pretexte,pretexte...)Gabriela,si eu vreau s-o dau pe Ilinca la gradi din toamna.Imi dau seama ce emotii ai avut,ca si eu ma gandesc ca-i dau drumul puiului meu mic in lume si mi se strange inima
Lilia,ce desert faci?Eu fac azi mancarica de fasole.Ica,multumim!
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Tzuni spune:
Buna dimineata!
Fetelor, cu rusine recunosc ca mi-am stricat postul culinar. Pt ca am muncit pana noaptea tarziu, aproape de dimineata si m-a luat cu ameteala de foame. Stiu ca nu e o scuza, dar singurul non-stop din preajma serviciului meu era un fast-food unde n-am avut ce sa iau de post. Dar parca nu ma doare atat de tare gandul asta, cat cel ca am vorbit urat, m-am certat, am gandit urat. 

Si-mi pare rau de mor. Ma ia gura pe dinainte, apoi imi pare rau. Trimit mesaje cu "iarta-ma si scuza-ma", dar ce-a fost spus a fost! Mi-am pus in gand ca macar ultima saptamana de post sa fie ADEVARATA. Macar atat sa fac BINE.
Chiar daca mi-am dat postul peste cap, eu n-as pleca de-aici, de langa voi. Ma mai primiti, nu?
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel
Gabrielama spune:
Buna dimineata, tururor!
am ajuns mai tarziu caci azi e a doua zi "de proba" la gradinita.... pana acum, totul e OK. E vesela ca merge la copii, cere la copii, plecam de acasa cu mare bucurie.. Sa dea Domnul sa o tinem tot asa.
Acu', alt motiv de stes - cica saptamana viitoare ii duce la Circ; pai cum sa mearga copilu' meu undeva fara mine??? O sa mor de inima, va spun eu!
Aseara am mancat urzici cu mamaliguta si daca as avea pe cineva care sa faca urzici in fiecare zi, as manca in fiecare zi.
Trebuie sa va fac o marturisire - am o pasiune, as spune adictie, pentru Eugenii......... nimic nu se compara cu o eugenie in capul meu! Asa ca la mine, desertul este clar in fiecare zi..... desi daca citesti lista de ingrediente, parca nu iti mai vine sa le mananci.
Tzuni, stai aici! Nu pleca nicaieri!
Gabi
irina.c. spune:
quote:Tzuni,nu-i nimic daca ai mancat de dulce aseara,poti sa reincepi azi cu mancarea de post,daca vrei.Important e sa ne ridicam,nu-i nimic daca mai cadem din cand in cand.
Originally posted by Tzuni
Buna dimineata!Fetelor, cu rusine recunosc ca mi-am stricat postul culinar. Pt ca am muncit pana noaptea tarziu, aproape de dimineata si m-a luat cu ameteala de foame. Stiu ca nu e o scuza, dar singurul non-stop din preajma serviciului meu era un fast-food unde n-am avut ce sa iau de post. Dar parca nu ma doare atat de tare gandul asta, cat cel ca am vorbit urat, m-am certat, am gandit urat.Si-mi pare rau de mor. Ma ia gura pe dinainte, apoi imi pare rau. Trimit mesaje cu "iarta-ma si scuza-ma", dar ce-a fost spus a fost! Mi-am pus in gand ca macar ultima saptamana de post sa fie ADEVARATA. Macar atat sa fac BINE. Chiar daca mi-am dat postul peste cap, eu n-as pleca de-aici, de langa voi. Ma mai primiti, nu?
Tzunimic si drag si scump si grasunel
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
andora spune:
Fetelor am intrat si eu sa va pup chiar daca n-am mai dat pe DC... postul merge bine cu ajutorul lu Dumnezeu, gandurile pacatoase mai greut de stavilit, dpv culinar e super.
M-am gandit sa va intreb pe voi ceva... aveti idee cum se scrie un acatist pt o persoana disparuta? Ma duc azi la Biserica Sf Mina sa vorbesc cu un preot despre asta si nu am ide cum sa scriu acatistul.... va multumesc din inima anticipat pt posibilele raspunsuri 
O zi super tuturor! ![]()
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

andora spune:
Fetelor ce faceti? Eu abia pe la 21 am ajuns inapoi acasa, a fot tare frumos la Biserica si ma simt mai bine.... asa ca anulez intrebarea din mesajul anterior ![]()
Sufletul mi-e mult mai bogat deci acum, trupul si el a descoperitun anume pateu de post cu gust f buna aproape de cel adevarat, in rest maine o sa fac o ciorba e zarzavat, ciuperci cred si un tortulet de biscuiti ca ultima oara a fost tare bun... Am vazut in pliantul de la Carrefour o groaza de papica de post, eu n-am luat ciocolata de post niciodata dar sunt curioasa cum e... Hai ca o iau pe aratura
singurica pe-aici.
Va doresc un week-end superb si plin de implinire sufleteasca!
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea