Baietelul meu de 1 an si aproape 5 luni nu prea agreeaza carnea. Reusesc sa i-o dau ( foarte bine macinata ) in amestecuri de piure sau in supa dar in cantitate mica: de exemplu o jumatate de pulpitza de pui la 2 mese, in 2 zile. La aceasta varsta ce cantitate de carne ar trebui sa manince un copil de varsta lui ?
adina si andrei
Adina, nu cred ca trebuie sa pui astfel problema. Teoretic, o fi existand vreun tabel cu cate grame/miligrame () din fiecare aliment trebuie sa manance copilul la varsta de..., dar practic, se poate sa nu manance o luna, doua carnita, iar apoi deodata sa i se para iarasi minunata. Un alt aspect ar fi consistenta carnii, daca e atzoasa, cel mai probabil o va scuipa (nu poate s-o inghita).
Si in al treilea rand, Andrei cred ca vrea sa promoveze la statutul de baietel maricel si voinicel care mananca mancare ne-pasata. Niste cartofi facuti cuburi in loc de piure, bucatele de pulpa de pui, foarte mici, paste (taitzei), rosii taiate marunt (dar nu pasate).
Si te rog, pune-i lingurita in manuta lui si lasa-l sa se "lupte" singur.
Va pupam cu drag si asteptam vesti repede.
Vilma si Ancuta
PS: stii cu ce a ramas intiparit in minte Ancuta dupa vizita de la voi? Ca Andrei are cuc!!!!
Draga Vilma, imi pun problema asta pt ca, carnea este principala sursa de fier. Ar mai fi si cateva legume ( spanac, salata, fasole verde ) dar fierul din ele se asimileaza mai greu. Andrei maninca deja orice ( mai putin carnea ) taiat in cubuletze. Carnea i-o macin ca sa nu o simta. Si sa stii ca a inceput sa manince singurel. E drept, mai stingaci dar e abia inceputul. Si avem o veste buna : bea laptic ( cam 200 ml pe zi ) dar nu simplu ci amestecat cu suc de fructe.
de la Andrei pt Ancuta
adina si andrei