Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Salata de pui cu paste.

Ingrediente:
400 g paste (spirale), de preferat in 3 culori, 1 piept de pui, o cutie de porumb dulce, o cutie mica de mazare, 3-4 linguri de maioneza, 1 cutie (200 g) de iaurt cremos.

Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa clocotita, cu sare sau vegeta. Dupa ce au fiert, se scurg si se pun in vasul in care se va prepara salata. Intre timp, se taie cubulete mici pieptul de pui si se prajeste in ulei sau unt, cu vegeta si piper. Cand este gata, se scurge si se rastoarna in vasul de salata. Se adauga mazarea si porumbul, maioneza si iaurtul, piper si, daca mai este nevoie, sare si se amesteca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de ridichi cu ceapa verde

Ingrediente: 500 g ridichi rosii, 1 leg. ceapa verde, 2 oua fierte tari, ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie

Ridichile se taie rondele subtiri si se amesteca impreuna cu ceapa verde taiata inele, ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie. Salata se garniseste cu felii de oua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

De trei ori bravo, multumiri si pentru subiect si retete. E super, am notat cateva si saptamana asta am de gand sa le incerc, mai ales ca vremea de afara ma imbie la o cina pe veranda.

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danitin70/album?.dir=d601&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/danitin70/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de rosii

Ingrediente: 6 rosii, 1 castravecior, 4 catei usturoi, 1 ardei gras verde, 2 lg. otet, sare, piper, 4 lg. ulei (masline), frunze de menta

Se amesteca rosiile taiate sferturi cu rondele de castravete si ardei, usturoiul taiat feliute, otet, sare si piper. Se lasa la marinat 15 minute. Se adauga uleiul, se amesteca si se garniseste cu frunze de menta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Multumiri pentru retete, am notat mai multe si in weekend vreau sa incerc cateva. Va scriu si eu cateva salate foarte rapide(preferatele mele) si bune zic eu:)

Salata de macrou
4 cartofi mari, un macrou afumat, 1 ceapa (de preferat rosie), maioneza, sare, piper dupa gust.
Se fierb cartofii in coaja, se taie bucatele mici, se amesteca apoi cu macroul curatat de oase, ceapa taiata marunt, maioneza, sare, piper.

Salata de ton: 2 cutii ton maruntit(mici), 1 cutie porumb, castraveti murati 5,6 buc., maioneza. Se scurge tonul de ulei(sau suc propriu), se amesteca cu porumbul si castravetii taiati marunt, apoi maioneaza, sare, piper.

Alta salata de ton: 2 cutii ton(mici), paste spirale ½ de punga, gogosari murati 4,5 jumatati(sau dupa gust daca preferati mai acrisoara, mai mult), maioneza, sare, piper.
Se scurge tonul de ulei (sau suc propriu), se amesteca cu pastele fierte in prealabil, gogsarii taiati marunt,maioneza, sare, piper.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

paste, sunca, morcovi dati pe razatoare, masline si maioneza!
Foarte bun si repede de facut!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de rosii cu smantana

Ingrediente: 500 g rosii, 1 ceapa, 100 g smantana, sare, piper

Se taie rosiile in felii subtiri, se acopera cu ceapa taiata in solzi, se presara sare si piper si se toarna smantana condimentata si ea cu sare si piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Salata de cartofi cu peste.

Ingrediente
o conserva de peste in ulei, 4 buc. cartofi mijlocii, 3 oua, o ceapa, maioneza, 100 gr. cascaval.


Mod de preparare
Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin sita. Pestele se scurge de ulei, se marunteste si se aranjeaza pe fundul platoului, deasupra se pune ceapa taiata rondele fine si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Apoi se pun cartofii si iar maioneza, deasupra cascavalul ras, albusurile, se acopera cu maioneza. Peste acest ultim strat se aranjeaza frumos praful de galbenusuri ca sa nu se vada maioneza. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Se lasa la rece si se serveste peste citeva ore sau a doua zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de telina cu fructe

Ingrediente: 1 telina, 3 pere, 1 mar, 8 nuci, 1 lg. suc de lamaie, bulion de rosii, 100 g smantana, 1 ou fiert tare, sare, piper, 1 fir cimbru

Telina se rade si se stropeste cu suc de lamaie. Fructele se taie bucati, se amesteca bine cu telina si se aseaza pe un platou. Deasupra se toarna smantana batuta cu bulion, sare, piper si usturoi pisat. Salata se garniseste cu cimbru si feliute de ou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata "O nebunie"
Paste spirale, 1 lingurita ulei, bacon/costita afumata, 1 ceapa, 1 ardei gras, castraveciori acri, porumb (optional), iaurt (smintina), sare, piper

Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste, se da focul mic si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte, se rastoarna intr-o sita se clatesc cu apa recesi se scurg. Se pune intr-un castron ceapa se taiata pestisori, ardeiul julien, baconul feliute mici, castraveciorii feliute subtiri (se scurg de zeama prin presare intre palme), porumbul, pastele, sarea, piperul, iaurtul (smantana), se amesteca si se dau la rece


Mergi la inceput