Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ana-Maria, te rog sa ma ierti ca nu ti-am raspuns pina acum, n-am intrat demult in acest subiect.

Tort aperitiv

Se face f. simplu, dupa principiul unui tort dulce. Pe post de blaturi se iau felii de piine taiate uniform si cu grosimea de maxim 1 cm (eu am folosit French Toast, feliata gata), se taie coaja de pe margini. Drept crema vor servi diverse salate care se pot unge pe piine, adica paste (de ex. salata de icre, pasta de peste, pasta de cascaval ras + maionea + usturoi, salata de telina si morcov, etc.) La fel merg bine cremele de brinza gen Rama, care au si diverse umpluturi. Se asambleaza tortul, alternind blaturile cu crema, insiropind blaturile usor (ungind cu o pensula) cu zeama de carne. Suprafata si marginile se ung cu crema de brinza alba sau colorata cu suc de legume. Se orneaza dupa preferinte si fantezie.
A, un pont: e mai bine sa se asambleze mai intii tortul intr-un vas patrat, rotund, oval, etc., sa fie lasat citeva ore la rece, sa se prinda straturile si sa se amestece aromele, iar ornarea sa se faca chiar inainte de servire.
POZA

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fete vin si eu cu o adaugire la poienita. Eu am pus ciuperci fripte...fuarte buneeeeeeeeeeee:) Bineinteles ca repet poienita acum de sarbatori si cred ca o iau ciuperci d-alea ciufulite si mai mari decat champinioanele obisnuite (nu stiu cum se numesc sorry compresorry).
Si pt ca va vad la capitolul salate -sa ma ierte Balbinutza ca ma bag aci- va dau si eu o reteta luata de pe forum de aici dar imi cer scuze ca nu mai stiu cine a postat-o (acu fro doi ani)
ton (conserva in apa nu in ulei sau sos)
maioneza
grape fruit fruct tocat maruntel (il depielitzatzi)
porumb fiert
(eu pun asa: o cutie de ton, doua linguri de maioneza, 3-4 felii de grape si 3-4 linguri de porum. e superdelicioasa).
Balbi merci de gazduire



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Aaaaaaaaaa si lu' akella pupice, flori si sampanie ca acuma vazui ca e subiectul ei...deh is baba batrana cu dintii de lana




Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Papadie, hihi, chiar acum vroiam sa-ti scriu ca nu e subiectul deschis de mine. L-am folosit pentru a da retetele tot aici, ca sa fie adunate toate la un loc.

Ciupercile alea ciufulite sint cumva pleurotus?

Interesanta salata, dar nu se simte amareala de la gref? Eu mereu am rezerve cind vine vorba de grefuri.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

da, da pleurotus is ciufulitele alea.
grape fruitul se simte super in salata asta. cumpar grape fruit din ala care e rosu inauntru.




Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Papadie, balbina si eu fac salata asta de mult timp numai ca de cateva luni in loc de grepefruit pun portocala.Am vrut sa o fac odata si nu aveam grapefruit si mi-a fost lene sa ma duc sa cumpar asa ca am zis sa incerc cu portocala...A iesit foarte buna si de atunci al meu sot numai cu portocala vrea .Si nici nu mai trebuie sa cureti pielitele.

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

SALATA DE TON

2 conserve de ton in ulei
1 kg cartofi fierti in coaja
2-3 morcovi fierti
2-3 castraveti mutati
150 g masline
1 ceapa rosie (mare)
lamaie
maioneza

Cartofii , morcovi si castraveti se taie cubulete,ceapa se taie pestisori.Se amesteca toate impreuna cu pestele , se adauga maioneza , zeama de lamaie si sare dupa gust.
Se lasa la frigider cateva ore.


http://s145.photobucket.com/albums/r237/VL-AD/?sc=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata lu' Motanu' (sotul meu)

Ingrediente: 1/2 varza alba medie, 1/2 varza rosie medie, 2-3 catei usturoi, 1 lingurita rasa zahar brun, ulei, otet, sare, piper

Se toaca fideluta varza, apoi se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, se presara zaharul, se condimenteaza cu sare si piper; otetul - dupa gust, iar uleiul se toarna in fir subtire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Balbina, la tortul aperitiv amesteci cremele...adica fiecare strat e alta crema sau pui aceeasi crema la toate straturile ?

Eu m-am gandit ca ar putea merge foarte bine si niste masline taiate fin (verzi sau negre ) sau ardei gras chiar si castraveti murati ( am facut asocierea cu fructele fuse in tortul "clasic")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Imi dati si mie un link catre Ciuperci in poinita ? Arata foarte apetisant in pozele tale Balbina.

Mergi la inceput