of hormoni !!!!!!

of hormoni !!!!!! | Autor: miki_c

Link direct la acest mesaj

Buna.

Fetelor la voi cum este inainte de ciclu cu foamea ca eu nu stiu ce sa ma fac mananc in disperare nu ma satur deloc. Asta mi se intampla cu o saptamana inainte de ..... sau cateodata in cazuri fericite cam cu 2 zile. Cand a venit ... gata trec in extrema cealalta. La voi cum este? Oare sa fie de la hormoni sau este ceva normal?
Ma apucasem si eu de regim daracum nu ma pot abtine din cauza ca se apropie ..........si manaaaaaaaaaaaaanc in disperare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Stai linistita, nu esti singura! Eu am 'problema' asta de ani de zile, inainte de cm cu vreo saptamana am tot felul de pofte (inclusiv dulciuri, pe care altfel, nici sa nu le vad in fata ochilor), dupa ce mi-a venit... gata! Pot sa stau nemancata o zi intreaga sau doar sa rontai ceva...
Am aflat abia acum cativa ani ce inseamna asta: in prima parte a ciclului (zilele 1-14) suntem sub influenta estrogenului, denumit "hormonul femeii", pe cand in a 2-a parte (zilele 15-28) organismul nostru secreta hormonul progesteron, denumit "hormonul mamei"... ei bine, datorita progesteronului avem pofta asta de mancare! Corpul nostru se pregateste in fiecare luna pt o sarcina si progesteronul este predominant de la mijlocul perioadei pana inainte de ciclu.
Dar nu trebuie sa te ingrijorezi din cauza asta, este absolut normal, mie mi-a prins bine alternanta asta de apetit de-a lungul timpului pt ca daca inainte de ciclu luam 1-2 kg, dupa ciclu le dadeam urgent jos... astfel mi-am mentinut silueta (fara cura de slabire)

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

quote:
Initial creeata de miki_c

Buna.

Fetelor la voi cum este inainte de ciclu cu foamea ca eu nu stiu ce sa ma fac mananc in disperare nu ma satur deloc. Asta mi se intampla cu o saptamana inainte de ..... sau cateodata in cazuri fericite cam cu 2 zile. Cand a venit ... gata trec in extrema cealalta. La voi cum este? Oare sa fie de la hormoni sau este ceva normal?
Ma apucasem si eu de regim daracum nu ma pot abtine din cauza ca se apropie ..........si manaaaaaaaaaaaaanc in disperare.

Of, si la mine e la fel: ma chinui sa tin regim si in saptam de dinainte se alege praful de regimul meu, efectiv mananc ca o sparta si in special am pofte "dulci" -traiasca cioco, prajiturile.... Dupa saptamana aia deja se vad 2 kg in plus la cantar

briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Si eu ma confrunt cu aceeasi problema dar acum mi-a venit si deabia astept sa scap de kg pus de o sapt incoace .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu ce sa spun, maninc ciocolata la greu in perioada asta, eu care in mod normal nu ma omor dupa ciocolata.
Acum sunt in perioada dinaintea CM si as manca non stop orice. Poftesc chiar si la mancaruri de care altadata nu m-as fi atins nici in ruptul capului. As rade orice

Pupici

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asa, si ce putem face?!??! ca si eu ma inscriu pe lista rontaitorilor dinainte de kiklu, si tare ma enerveaza ca nu ma pot stapini uneori!
Cred ca totusi ar trebui cumva controlati hormonii astia, doar nu ne fac ei pe noi....

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput