Clubul moldovencelor de peste Prut (21)
Raspunsuri - Pagina 7
LiliaToma spune:
Am revenit. Desi am scris un roman...
De clatite... Raluca, eu candva faceam clatite cu 10 oua asa cum stii tu: 10 oua, 2 pahare faina, 1 lapte si nu mai stiu cat zahar ( stiu ca nu prea mult)
In timp am observat ca si cu 4-5 oua imi ies foarte bune.
De biberon..
Amelia inca bea lapte si apa cu bibe. Stie sa bea si din cana, dar nu foarte bine. Sper insa imediat ce scapam de ghips sa renuntam definitiv la biberon. S-a invatat cu cana vara, cand i-am dat prima data. A muscat si ea din cioc, pe urma a vazut ca si curge din ea si se juca, tragea apa in gura si bolborosea si o dadea afara. Fiind vara am lasat-o sa se joace. In timp a vazut ca daca ii este sete poate si sa inghita nu numai sa scuipe.
Gata, ca m-am intins cam mult
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Crinia spune:
Lilia mersi de sustinere. Cred ca e o frica normala, plus ca ma pregatesc de pe acuma cum sa reactionez la orice situatie critic (scapatul avionului, etc.)
Imi pare rau ceea ce i se intimpla Ameliei. Sa dea Domnul sa se refaca cit mai repede posibil si sa nu mai sufere atita. Sa fie libera in miscari, fara ghips.
Dar totusi cred ca ar fi mai bine sa te sfatui cu medicul, odata ce zici ca acolo pantalonasii au asa culoare plus ca e un miros neplacut. Sa nu sa se faca vreo rana si sa se infecteze. Vai prin ce treceti...
Bravo ei ca vorbeste, e maladeata. Astept si eu cu nerabdare sa zica Lucianca ceva, insa yok.
Mi-a placut cum arata mincarea, nici nu zici ca totul e de post. Arata foarte apetisant si cred ca e si bun :)
Apropo cum sunt snitelele din soia? nu am mincat niciodata asa ceva.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi
Davina spune:
hop si eu ..
Crinia Deanna a stat in brate la noi tot drumul.Noi am stat in spatele avionului linga geam si erau numai 2 scaune.Sint un fel de "paturi" unde poate sta bebeii sub 10 kg ,e deasupra scaunului tau (in aer mai precis ).Dar voi cind ati venit v-a dat drumul cu carutul in avion ?noua ne-a luat si carutul si scaunul de masina si la decolare ni le-au intors .
San Diego e un oras-port frumos ,ai ce vedea daca veniti spre exemplu in vacanta .
Lilia imi pare rau sa aud cu ce va confruntati .Poate scoti cumva pantalonasul de sub ghips ...eu imi inchipui ca ea a transpirat si de la umezeala poate e mirosul .Mancarea arata bine.Tofu e prajit sau nu ?mi-ai facut pofta cu orezul tau ,desi noi mancam des orez dar din ala uscat.Felicitari Ameliei pentru vocabularul bogat ,bravo.
Am avut si noi citeva argumente pe la vama moldov. de cind cu saracia asta in Moldova oamenii sau facut mult mai rai,sa te jupoaie nu alta .
Noi am avut la cina peste cu salsa si orez,si asparagus prajit.In we sotul gateste dejunul ,de obicei face omleta,cirnatei prajiti si clatite americane(din alea groase ) cu syrop.
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
ralucasimarius spune:
Multumesc pentru retete. Cred ca pina la sfirsitul lunii mincam numai clatite ca tot sint la dieta.
O sa fac cu visine si cu brinza. Cum faceti umplutura cu brinza?
Balbina spune:
Raluca, eu fac umplutura de brinza in 2 feluri. Daca bag clatitele umplute la cutor, atunci pun si ou in brinza, dar daca numai le inabus pe tigaie, nu mai pun ou. In umplutura mea merge brinza, zahar, vanilie, stafide. Daca brinza e mai uscata, adaug si o lingura-doua de iaurt sau smintina.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
Lucia_B spune:
Buna frumoaselor
Lilia - lasa rusinea si mergi la medic. o sa te simti mai bine dupa ce o sa te asiguri ca totul e in ordine. In caz ca ceva nu e in regula o sa-ti para rau.
Felicitari pentru marirea vocabularului. eu inca nici nu visez sa aud ceva de la Lauras. Ea pina ce ne bucura cu ma-ma-ma, asa, trei silabe deodata, doar doua is prea scurte , plus cu ceva bombaneala.
Cind ti-am vazut poza, nici nu m-am prins ca-i de post. Ai aranjat destul de bine.
Hai fetelor sa vorbim "moldoveneste" ca eu nu stiu ce e tofu, ce e snitel, ce e peste cu salsa si multe altele
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
LiliaToma spune:
Fetelor, merci de incurajari. Nu am vrut sa va indispun, dar a fost un moment de pesimism si de obicei tr sa spun cuiva ca sa ma mai linistesc( si cum Natalia nu era online la moment )...
O sa il sun maine seara pe doctor( pentru ca stiu ca maine nu e in spital si nu are rost sa il sun azi) sa mergem vineri sa vada care e treaba. Asta e, daca ii mai pune un ghips, mai bine decat sa faca ceva mai rau pe piele.
Alina, nu am cum sa scot pantalonul. E un pantalon subtire de bumbac cu care o imbrac inainte sa ii puna ghipsul pe picioare si care este decupat dupa forma ghipsului. Se poate scoate numai o data cu ghipsul.
Lucia, snitel=bitocichi, tofu=branza din soia, salsa nu stiu nici eu ce e. Sincera sa fiu, nu ca ma tin eu mare la romana, dar deja m-am obisnuit cu vocabularul de aici si uneori nici nu imi dau seama ca nu sunt moldovenesti. Prin urmare chiar nu mai stiu cum se zice la tofu in Moldova.
Corina, la gust sunt bune snitelele astea din soia. Dar eu nu am fost asa incantata ca Vali, lui i-a placut foarte mult si a zis sa fac cat mai des. El zice ca ii seamana mult cu peste prajit la gust.
Alina, nu am prajit tofu, am pus-o asa cum era. Mie imi place branza tofu, dar acuma am gasit numai cu chimen, si nu mi-a placut deloc cand dadeam cu dintii de semintele alea de chimen.
Azi inca nu stiu ce sa gatesc.. ma gandesc.
Voi?
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
MamaElei spune:
Buna!
Lili, si eu sint de parere ca e mai bine sa anunti medicul. Multa sanatate la Amelus si felicitari pt cuvintele spuse. La acest capitol stagnam, de fapt nu, daca mai tineti minte ma jeluiam eu ca mergem pe strada si Paula arata la toti cu degetul si spune baba, uite acum le zice la toti tata, care vine de la tanti....
Brinza tofu cred ca peste tot e tofu, si pe siteurile rusesti am vazut. Doar ca e ceva nou (sper sa nu zic prostii) si nu-i prea obisnuita lumea.
Eu propun sa ghicim ce-i aia salsa! Eu zic ca-i sos! Voi?
Da' asparagus?
DOROTIIII, unde esti????
Nati, pe afara?
Rodica si PAULA (02.09.04)
helga spune:
Fetelor, vreti sa muriti de ris.... cititi aici: http://www.armadaboard.com/topic3473.html
Lucia_B spune:
Mey Helga, mey.
Eu am dupa fata sa ma uit, mincarica in cuptor mi se arde, da tu vii cu asa chestii .
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"